Skip to main content

کار با ابزار Perspective Warp برای تغییر حجم تصاویر

Perspective Warp

در این آموزه ویدئویی، طراحان با ابزار Perspective Warp جهت ایجاد بُعد در تصاویر پرسپکتیو و حجم دار آشنا خواهند شد، و متوجه می شوند چگونه می توانند با بکار گیری این feature منحصربفرد اقدام به اعمال کمی چرخش در حجم تصاویر نمایند.

لینک کمکی ( official link ) – آموزش ایجاد چرخش در حجم تصویر با ابزار Perspective Warp فتوشاپ (فتوشاپ طراحی Photoshop Design) درس10

ابزار Perspective Warp فتوشاپ

فتوشاپ یک فی چر منحصر بفرد به نام Perspective Warp داره که کار باهاش آسون هست و به شما اجازه میده تا باهاش پرسپکتیو یک تصویر رو تغییر بدید. یعنی بُعد رو در تصویرتون تحریف کنید.

متاسفانه این روش با اسمارت آبجکت ها کار نمیکنه، پس من فقط روی آیکن قفل کنار لایه ی بکگراند کلیک میکنم تا از حالت بکگراند به یک لایه عادی تبدیلش کنم، بعد از منوی Edit گزینه Perspective Warp رو انتخاب میکنم.

به طور پیش فرض ممکنه هست یک tool tip کوچیک رو بصورت پاپ آپ ببینید، که در واقع راهنمایی برای نحوه بکارگیری آپشن Perspective Warp بحساب میاد، خب اگه دیدینش می تونید روی X کوچیک tool tip کلیک کنید تا کادرش رو رد کنید.

حالا ، در عکس مورد نظرمون هدف این هست که Perspective تصویر رو تعریف کنیم، هر چند تصویری انتخاب کردم که زوایای مناسبی نداشته باشه و واقعاً مطمئن نیستم این تصویر ساختمان انتخاب مناسبی هست یا نه، ولی دوست داشتم دانش پژوهم لزوماً نیازمند بکارگیری حدس زدن بشه و در انتخاب درست بُعدهاش یکم با این سناریو پیش بره، و فکر میکنم با حدس زدن بتونیم به ساختار درستی که برای امر طراحی مد نظرم هست خیلی نزدیک بشم.

تعریف ابعاد در کار با ابزار Perspective Warp

خب من میخام پایین تصویر، یعنی جایی که میتونم ابعاد دو طرف مختلف ساختمان رو، به همراه بُعد کف ساختمان ببینم کلیک کنم، و با درگ کردن کرسرم رو به سمت بالا میکشم.
حالا برای منطبق کردنperspective سطحمون با دیوار طرف دیگر، من روی یکی از نقاط انتهایی “صفحه پرسپکتیو” که برای شناسوندن بُعد سطح به نرم افزار در اختیارم قرار گرفته کلیک میکنم و اون رو انتهای قسمت دیوار قرارش میدم؛
حالا از اینجا به بعد تغییر نقاط لنگر دیگه رو طوری اعمال می کنم که خطوط “صفحه یperspective ” موازی با خطوط فرضی ساختمان باشه، اینطور بگم اگر شیرونی دیوار رو بصورت یک خط صاف در نظر بگیرید خب نقاط لنگر دیگه رو طوری تغییر میدیم که خط “صفحه یperspective ” با خط فرضی موازی دربیاد و به این شکل میخام perspective رو با سطح کناری دیوار ساختمان مطابقت بدم.

تعریف بعد در فتوشاپ
تعریف ابعاد در کار با ابزار Perspective Warp

تنظیم و رسم دقیق پرسپکتیوها با سطوح عکس

پس نقطه بالایی رو یکم پایین میارم، طوری که هم خط “صفحهperspective ” با خط فرضی شیرونی موازی دربیاد و هم خط “صفحهperspective ” درست در امتداد لبه پایینی پنجره ها بیفته، و حتی خطه “صفحهperspective ” هم دقیقاً در محل مناسبش قرار بگیره .
بسیار خب ، من باید یک صفحه perspective دیگه برای شناسوندن دیوار طرف مقابل هم بکشم.
بنابرین از یجایی سمتِ چپ تصویرم شروع میکنم، و وقتی که من صفحه جدید رو نزدیک به صفحه perspective قبلی کشیدم، می تونید هایلایت ها رو ببینید. هایلایت معنیش این هست که اگر کرسر رو رها کنید صفحه perspective جدید با صفحه perspective قدیمی مون به هم متصل میشن.
خب، پس وقتی اشاره گرم رو رها کنم، دو تا صفحه به همدیگه متصل می شن.
بعد بطریق مشابه اول میام و لنگر گوشه صفحه سمت چپ رو باز با در نظر گرفتن بُعد متفاوت زمین نسبت به بُعد عمودی دیواره، به عنوان نقطه ی مرجع در تعریف “صفحه پرسپکتیو” دیواره تنظیمش میکنم.
و بعد بازم مثل چند لحظه پیش، خط فرضی بین نقطه مشترکی از پنجره ها رو به عنوان مرجع برای تنظیم نقطه لنگر بالایی بکار می گیرم، و برای منطبق کردن خط فرضی با “خطه صفحه پرسپکتیو” یکم نقطاط رو پایین میکشم.
همچنین، متوجه شدم که برای تنظیم دقیق تر خطوط با پرسپکتیو لازم هست نقطه مرکزی رو یکم پایین بکشم، و یکم نقطه رو بالاتر ببرم تا همه چیز با فرضیاتم درست دربیاد.
حالا اکثر خطوط موجود در “صفحه پرسپکتیو” با خطوط فرضی موجود در روی دیواره های ساختمان تقریباً منطبق شد.

تنظیم دقیق سطح پرسپکتیو در فتوشاپ
تنظیم و رسم دقیق پرسپکتیوها با سطوح عکس

انتخاب یکی از مدهای Layout یا Warp در کار با ابزار Perspective Warp از نوار Options

خب همونطوری که گفتم، ساختمان موجود در تصویرمون از زاویه های دقیق و درستی برای منطبق کردن خطوط فرضیش با خطوط صفحه پرسپکتیو برخوردار نبود، و من از عمد این تصویر رو انتخاب کردم تا شما متوجه بشید که باید اینکار رو با کمی حدس باید عملی کنید، و نهایتاً در اکثر طراحی هاتون برای تنظیم دقیق “صفحه ی perspective” مجبورید که یکم حدس بزنید، اما وقتی که اومدید و صفحه perspective تون رو بصورت حدسی تنظیم و یجورایی میشه گفت ترسیم کردید، می تونید از مد Layout که حالت شطرنجی هست، به مد Warp که یکنواخت تر هست برید. خب، پیش میرم و مد Warp رو انتخاب میکنم،
بازم روی ضربدر tool tip ظاهر شده کلیک می کنم تا بسته بشه و با این انتخاب دو تا انتخاب دیگه هم با کمک آیکن های کناریش در دسترسم قرار می گیره.
اگر در امر طراحیم سعی داشته باشم که perspective صرفاً برخی خطوط رو درست کنم، یعنی اینکه قصدم این باشه که خطوط صرفاً افقی و یا خطوط صرفاً عمودی رو تنظیم کنم، خب می تونم برای رسیدن به نمای خطوط عمودی پرسپکتیو روی اولین آیکن، و برای رسیدن به نمای خطوط افقی پرسپکتیو روی دومین آیکن کلیک کنم.
یکبار دیگه منظور از دو تا آیکن رو واضح تر میگم: اگه شما دقت کنید نمای واقعی تصویر ساختمون در بُعد های متفاوتی وجود داره، و شما ممکن هست بخاید دیواری از ساختمون رو که در واقعیت به سمت داخل خیابان رفته، بصورت مسطح و با یک نمای از روبرو داشته باشید، خب اونوقت هست که این گزینه ها می تونن بهتون کمک کنن و فکر میکنم نسبتاً کار جالبی در طراحی بحساب میاد، اما بکارگیری شون اون چیزی نیست که من در ایده های طراحیم قصده انجام دادنش رو دارم.

مدهای Layout یا Warp فتوشاپ
انتخاب یکی از مدهای Layout یا Warp در کار با ابزار Perspective Warp از نوار Options
درگ و درآپ لنگرها در مد Warp برای تنظیم پرسپکتیو عکس

پس روی دکمه Reset کلیک میکنم.
در مد Warp اگر بخام خطوط “صفحه پرسپکتیو” رو به صورت دستی تنظیم کنم، می تونم در این مد روی لنگرها که بصورت پین تعریف شدن روی هر کدوم که خاستم کلیک کنم، و با درگ کردن بکشمش تا perspective تصویر رو تغییر بدم.

درگ و درآپ لنگرهای پرسپکتیو
درگ و درآپ لنگرها در مد Warp برای تنظیم پرسپکتیو عکس

دوباره، دقیقاً همون چیزی که میخاستم نشد، بنابرین از Command + Z یا کنترل و z استفاده میکنم تا تغییرات اخیر رو برشون گردونم، و بجاش کلید شیفت رو پایین نگه میدارم و اشاره گرم رو روی هر کدوم از خطوط perspective که میخام قرار میدم، و روی هر کدوم از اینها که بیام و کلیک کنم، در واقع با اینکارم به فتوشاپ میگم که اون خط رو که الان ممکن هست در بُعد خاصی قرار داده شده باشه رو صرفاً افقی یا منحصراً عمودی تعریف کنه.
حالا که این خط عمودی شد، وقتی من روی پین کلیک می کنم و تنظیماتم رو ایجاد می کنم، می بینیم که این خط همچنان عمودی باقی بمونه.
پس، من یک تنظیم کوچیک انجام میدم، شاید بسته به ایده طراحیم فقط یکم پایین و یکم هم به سمت چپ بیارمش.
بعد تیک رو کلیک میکنم تا تغییراتی که در نمای پرسپکتیو ایجاد کردم رو روی تصویر اعمال کنم.

استفاده از Shift در کار با ابزار Perspective Warp
بکارگیری کلید Shift برای اعمال جابجایی محدود شده
مشاهده نتیجه

من از Command + Z یا کنترل و z استفاده میکنم تا undo کنم و برگردم، و بعد هم با کنترل و شیفت و Z؛ redo میکنم، اینطوری می تونیم قبل و بعد تنظیمات رو ببینیم. پس، یک راه آسون برای تغییر perspective یک تصویر رو در فتوشاپ یاد گرفتید، چیزی که وقتی میخایید چند تا تصویر رو در یک تصویر ترکیب کنید به طور باور نکردنی ای می تونه مفید واقع بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0