Skip to main content

آشنایی با WorkBooks و WorkSheets در اکسل

Understanding workbooks and worksheets

ورک بوک ها و ورک شیت ها در نرم افزار اکسل همان فایل ها و شیت های می باشند که در این ویدئو هر کدام بصورت مجزا بحث و آموزش داده شده است. در ادامه سلول ها و سطر و ستون های اکسل معرفی شده است و همچنین طریقه جابجایی بین سلول ها و سطر و ستون های اکسل بطور کامل با معرفی کلیدهای میانبر کاربردی، بصورت عملی آموزش داده شده است.

لینک کمکی ( official link ) – معرفی وجه تمایز بین ورک بوک و ورک شیت؛ بهمراه آشنایی باسلول، سطر و ستون ها در اکسل (آموزش اکسل) درس6

ورک بوک و ورک شیت در اکسل

یکسری چیزهای خاص در اکسل وجود دارند که وقتی ما به عنوان یک کاربر اکسل در حال کار با این نرم افزار قدرتمند هستیم، همیشه داریم از اونا استفاده می کنیم. در اکسل، یک فایل یک workbook هست و یک workbook هم یک فایل هست؛ و تقریباً همیشه اونها رو به جای همدیگه می توانیم استفاده کنیم. Workbook یا همون فایل ما در حین تهیه این آموزش اسمش 01 – Getting Started هست که شما در تصویر زیر می تونید اسمش رو بالای صفحه ببینید. اگه شما از اون دست کاربرایی هستید که فقط نرم افزار اکسل خودتون رو بدون هیچ مقدمه ای باز کرده اید؛ احتمالاً شما یک فایلی با نام موقت Book1 یا شاید هم Book2 و یا یک چیزی امثال این نام ها رو می بینید.

ورک بوک در اکسل
ورک بوک در اکسل

ورک بوک چیست؟

هر workbookای حداقل از یک worksheet تشکیل شده. همونطور که می بینید کاربران اکسل یک صفحه گسترده بزرگ از worksheet رو مشاهده می کن. پس با این تفاسیر، هر workbookای داخل خودش حداقل یک worksheet هم داره.
اگه شما یک فایل یا workbook رو باز کنید، اون 3 تا  worksheets خالی داره. توی پایین صفحه فایل پروژه ای که ما در حال کار روی اون هستیم، می تونیم سربرگ های worksheets رو ببینیم. توی این workbook ما یک سربرگ به اسم Revenue chart by department و سمت چپش یکی با عنوان 2015 HOME products revenue و یکی دیگر در سمت راست Profits رو داریم.

ورک شیت در اکسل
ورک شیت در اکسل

ورک شیت چیست؟

به worksheet اغلب اوقات به صورت مختصر sheet گفته میشه. ما می توانیم sheet اضافه کنیم، می توانیم از شیت های موجود در ورک بوک هر کدوم رو که بخواهیم حذف کنیم، می توانیم از اونها کپی بگیریم؛ و همچنین باید بگم که چیز غیر معمولی نیست که یک workbook بیشتر از یک worksheet فعال داخل خودش داشته باشه؛ دقیقاً مثل چیزی که ما در پروژه فعال مون شاهدش هستیم.
گاهی اوقات شما یک فایل با sheetهای مختلفی برای هر ماه، یا worksheet های مختلفی برای قسمت های مختلف سازمانی که براش کار می کنید رو می بینید؛ و یا بارها شده که برای هر وضعیتی یک worksheet مختلف رو مشاهده کردید. بنابراین بعضی workbook یا همون فایل ها می تونن تعدا زیادی worksheet داشته باشند. اساساً همه اونا شبیه به هم هستند، حداقل اول این طورند. یعنی اونا از ستون و سطر درست شده اند. ستون ها در اکسل، موارد عمودی هستند که در تصویر زیر یکی از آنها انتخاب شده است و اونها با حروف انگلیسی مشخص میشن

ستون ها در ورکشیت اکسل
ستون ها در ورکشیت اکسل

سطر و ستون و سلول در اکسل

و موارد افقی که یکی از آنها در تصویر زیر مشخص شده است، سطر هستند و در نرم افزار اکسل با عدد مشخص شده اند.

سطرها در نرم افزار صفحه گسترده اکسل
سطرها در نرم افزار صفحه گسترده اکسل

ما هرگز سطر و ستون ها رو به جای همدیگه استفاده نمی کنیم. ستون ها عمودی هستند و سطرها افقی هستند.
به هر کدوم از خونه های موجود در شیت صفحه گسترده اکسل، سلول یا cell می گیم، مثلاً در تصویر زیر، با استفاده از ماوس یک سلول رو انتخاب می کنیم،

سلول ها در نرم افزار صفحه گسترده excel
سلول ها در نرم افزار صفحه گسترده excel

یا احتمالاً مثل الان من، به کمک دکمه های جهت نمای صفحه کلید می تونیم سلول مورد نظرمون رو انتخاب کنیم. هر بار که یا با ماوس کلیک کنیم یا با دکمه های جهت نما حرکت کنیم فقط یک سلول رو انتخاب می کنیم.

جابجایی بین سلول ها ورک شیت با کمک صفحه کلید
آشنایی با WorkBooks و WorkSheets در اکسل

هر سلول در worksheet نرم افزار اکسل، یک آدرس داره. مثلاً آدرس سلولی که در تصویر زیر هایلایت شده، ستون kام و سطر سوم هست.

آدرس دهی به سلول ها در ورک شیت اکسل
آدرس دهی به سلول ها در ورک شیت اکسل

بنابراین آدرس سلول اخیر K3 هست. و البته در گوشه سمت چپ و بالای worksheet هم می بینیم که آدرسش نوشته شده. اگه با ماوس روی کادر یاد شده قرار بگیریم می بینیم که اسم این قسمت Name box هست. پس الان اسم سلول ما K3 هست.

Name box در اکسل
Name box در اکسل

همانطور که قبلاً هم گفتیم، به راحتی می تونیم با کلیدهای جهت نما یا اینکه با کلیک ماوس به مکان های مختلف بریم. اگر من دکمه جهت نمای سمت راست رو بزنم می بینیم که از ستون A تا ستون z می ریم و بعد AA، و بعد  AB شروع میشه تا به آخر برسیم، و می بینیم که حروف الفبا رو به همین ترتیب پیش میریم.
و در نهایت وقتی عنوان های دو حرفی تموم بشه میره سراغ حالت سه حرفی. خب اگه من کلید جهت نمای سمت راست رو فشار بدم زمان زیادی از من می گیره تا به راست ترین ستون ممکن برسم، پس من میام از صفحه کلید دکمه Control رو پایین نگه میدارم و در حالی که اون رو پایین نگه داشته ام، روی دکمه جهت نمای سمت راست می زنم. این آخرین ستون در همه صفحه گسترده های اکسل هست، یعنی ستون XFD. اگه بخواین اون رو به صورت عددی بگیم، 16384هست یعنی الان من روی 16384 مین ستون اکسل و در واقع آخرین ستون اون قرار دارم. و این چطوری هست که اینقدر ستون درصفحه گسترده اکسل داریم.

ستون 16384 در اکسل
ستون 16384 در اکسل

اگه الان بخوایم به دست چپ و گوشه بالای worksheet برگردیم، ما می تونیم دکمه کنترل صفحه کلید رو پایین نگه داریم و روی دکمه Home بزنیم.

رفتن به اولین سلول فعال ورک شیت اکسل
رفتن به اولین سلول فعال ورک شیت اکسل

و این کار تقریباً همیشه، ما رو به سلول A1 میبره. همین طور، من می تونم از سلول A1 به پایین حرکت می کنم، البته این کار رو با پایین نگه داشتن کلید جهت نمای رو به پایین انجام میدم، با انجام اینکار، می بینیم که عددهای سطرها همینطور در حال زیاد شدن هستند، حالا میام کلید Control رو پایین نگه میدارم و روی کلید جهت نمای رو به پایین میزنم، می بینیم که آخرین ردیف ما، 1,048,576 هست، و هر worksheet این اندازه سطر دارد، اگر شما تعجب می کنید که چطور این عدد به دست اومده در واقع 2 به توان 20 رسیده.

جابجایی به آخرین سلول سطر فعال ورک شیت اکسل 1048576
جابجایی به آخرین سلول سطر فعال ورک شیت اکسل 1048576

پس با یک بار رفتن به آخرین سطر و یک بار رفتن به آخرین ستون، به راحتی می تونیم روی آخرین سلول یعنی سلول XFD1048576 قرار بگیریم، اسم اون توی کادر Name Box گوشه بالا سمت چپ صفحه دیده میشه.

آخرین سلول اکسل در سطر و ستون XFD1048576
آخرین سلول اکسل در سطر و ستون XFD1048576

تمام محاسبات به صورت ریاضی و کامپیوتری هست، البته باینری انجام شده تا جایی که این عدد به دست اومد. بنابراین یک worksheet اکسل خیلی بزرگ هست، بیش از یک میلیون سطر و بیش از 16000 ستون داره. پس یادتون باشه، هر جایی از worksheet قرار داشتیم اگه روی دکمه های  control و home از صفحه کلید بزنیم به ابتدی worksheet، یعنی بالا و گوشه سمت چپ میریم. از این ویژگی هم درهر جای این همه سطر برخوردار هستیم که ما می تونیم سطرها رو پهن تر یا باریک تر کنیم. هر فایل یا workbook حداقل یک worksheet داره و همین ساختارهای اساسی گفته شده در بالا رو مشابهاً توی هر worksheetای داریم.
تعداد زیادی سطر و تعداد زیادی ستون وجود داره. باز هم می گم که workbook یعنی همون فایل و فایل یعنی همون workbook، و هر فایلی داخل خودش حداقل یک worksheet داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0