تغییر زبان سایت وردپرسی
این درس آموزشی بهطور جامع و تخصصی روند تغییر زبان سایت در WordPress را تشریح میکند؛ از ورود به پیشخوان وردپرس و رفتن به بخش Settings → General، انتخاب زبان مورد نظر از لیست کشویی تا استفاده از دکمه Save Changes، تمامی مراحل به صورت گام به گام ارائه شده و نکات مهمی همچون بهروزرسانی خودکار پکیجهای زبان و سازگاری با افزونههای چندزبانه مانند WPML و Polylang جهت بهبود تجربه کاربری و ارتقای SEO در آن مورد بررسی قرار میگیرد، بهگونهای که متخصصان و کارشناسان بتوانند با بهرهگیری از این راهکارها، سایتهای چندزبانه و بهینهای را برای جذب مخاطبان بومی ایجاد کنند.
در ویدئوی آموزشی قبل، دیدید که یکی از گزینه های تنظیمات صفحه “همگانی” رو عمداً رد کردم. گزینه ای که در پایین صفحه است و نوشته “زبان سایت” البته در وردپرس لاتین نوشته شده Site Language. خب؛ اگه بخاطر داشته باشید، همون اول؛ اومدید و برای فرآیند اولیه نصب وردپرس، سایت وردپرس رو تنظیم کردید و زبان وردپرس رو در بالای صفحه نصب انتخاب کردید. اگه انگلیسی یا فارسی یا زبان دیگه رو انتخاب کردید و بعد نظرتون عوض شد می تونید از اینجا در صفحه “تنظیمات همگانی” تغییرش بدید. این یک ویژگی جالب هست و تازه در ورژن های اخیر اضافه شده که وردپرس رو بیشتر بین المللی کرده.
مثلاً اگر بخام می تونم: سایت رو به زبان ونکور کانادا یا اینکه به زبان مردمان شمال آمریکا درش بیارم ولی الان در واقع شاید سایت رو به زمان نروژی بخام داشته باشمش. پس باید محیط کاربری ادمینم و همچنین محیط محتوای فرانت اند سایتم رو به زبان مورد نظر یعنی نروژی بنمایش دربیارم. مثلاً بجای “دیدگاه” یا در وردپرس لاتین بجای “comments” باید بنویسه کومنتاررkommentarer”.
در این صورت باید زبان سایتم رو تغییر بدم و با این منوی درآپدان می تونم اینکار رو انجام بدم از اینجا می تونم زبان های نصب شده رو ببینم اینهایی که این بالا هستند زبان های نصب شده بعد از نصب وردپرسمون هستن که الان “فارسی” و “English” نصب شدن و در دسترس مون هستن و زیرش هم تمامی زبان های موجود قرار داره.
اینجا گزینه های زیادی برای انتخاب وجود داره. مثل عربی، Greek یا یونانی، Russian یا روسی، Chinese یا چینی و دیگر زبان هایی که در این لیست تعریف شدن.
من Norsk bokmål نوش بوکمال رو انتخاب می کنم خب میخام این رو تست بزنم و روی “ذخیره تغییرات” یا در وردپرس لاتین روی Save Changes کلیک می کنم و می بینید که تغییر بزرگی رخ میده. حالا که زبان پیشفرض وردپرس رو بغیر از اونچیزی که هنگام نصب داشتم؛ تغییر دادم می بینید که تمام محیط کاربری به زبان مورد نظرم تغییر کرد. و حالا همه چیز نروژی شده.
جالب این هست که اگه به فرانت اند سایتم برم می بینید که نوار جستجو به جای “جستجو” نوشته Søk سوک. نوار ابزار وردپرس نروژی شده و اگه به یک پست برم، می بینید که یکسری از قسمت های پست بجای فارسی به زبان نروژی نشون داده میشه . اینجا “پاسخ دهید” یا همون Enter your comment در وردپرس لاتین رو به زبان نروژی نوشته: لگ ایگن این کومنتارر: Legg igjen en kommentar
جالب ترین قسمتش این هست که وردپرس هم زبانهای left-to-right یا همون چپ به راست و هم right-to-left یا همون راست به چپ رو پشتیبانی میکنه. اگر یک زبان راست به چپ شبیه فارسی یا عربی رو انتخاب کنید تمام محیط کاربری وردپرس برعکس اونچیزی میشه که در زبان های نروژی و انگلیسی داریم می بینیم.
همونطور که تا اینجای آموزش ها دیدید در زبان های راست به چپ مثل فارسی خودمون منو اصلی در سمت راست و محتوا در سمت چپ بنمایش در میاد. به یک نکته دیگه هم باید اشاره کنم. وقتی زبان رو در وردپرس تغییر میدید در واقع زبان وردپرس در پنل ادمین رو تغییر میدید و همچنین سعی دارید که زبان خود سایت رو در فرانت اند هم تغییر بدید.
اما زبان سایت بستگی به تم داره. بعضی تم ها گزینه های زیادی برای کار با زبان ها در اختیارمون قرار میدن و بعضی ها هم هیچ آپشنی در این زمینه ندارن.
بعضی وقت ها وقتی زبان رو عوض می کنید باید به “به روز رسانی ها” برید تا ببینید تم ها و پلاگین ها هم نیاز به آپدیت شدن دارن یا نه.
بعضی تم ها و برخی از پلاگین ها بخوبی از زبان ها پشتیبانی میکنن و بعضی ها هم نه. پس باید اگر با زبان خاصی مثل “فارسی” کار می کنید، مراقب باشید. می تونید خودتون پلاگین ها و تم ها رو ترجمه کنید و فارسی سازی شون کنید، اما این موضوع از محدود بحث این دوره آموزشی ما خارج هست و حتماً سعی می کنم در طهاکو دوره آموزشیای در این زمینه در اختیارتون قرار بدم. یک سناریوی دیگه هم هست و اون رو هم باید در همین جا بهتون بگم.
من خودم تجربش کردم پس ارزش گفتن رو داره. بعضی وقتها بهتون در یک سایت وردپرس دسترسی داده میشه که زبانش رو متوجه نمیشید. مثلاً اگر نروژی نیستید هیچ کدوم از اینها رو، متوجه نمیشید که در پانل ادمین به چی اشاره دارن. در این مواقع باید زبانی رو انتخاب کنید که خودتون متوجه میشید مثلاً زبان “فارسی”. و اینجور مواقع با فرآیندی که بهتون نشونش میدم؛ و جزئی از برنامه های توسعه ای محسوب میشه، اگر کنترل کامل در سایت وردپرسی رو بدست آورده باشید می تونید اینکار رو بکنید و به زبانی برسید که مد نظرتون هست. در این مواقع باید فقط بیاد بیارید که تنظیمات زبان کجا قرار گرفته. تنظیمات زبان شبیه این آیکنی هست که در اصطلاح بهش میگن: two fingers. این آیکن تنظیمات هست که در زیرش بخش “همگانی” هم وجود داره، اگه روش کلیک کنید بطور اتوماتیک مستقیماً به قسمت “همگانی” یا General میرید.
بعدش کافی هست کمی به این پایین اسکرول کنید و وقتی درآپ دان لیست مربوط به “زبان سایت” رو پیدا کردید روش کلیک کنید و از لیستش می تونید آخرین گزینه رو انتخاب کنید، پس آخرین آپشن این صفحه مربوط به زبان هست و می تونید أزش استفاده بکنید وقتی پیداش کردید می تونید زبان مد نظر و دیفالت تون یا هر زبانی رو که میخاید انتخاب کنید؛ خب زبان پیشفرض من فارسی بود؛ ایناهاش، پس انتخابش می کنم و تنظیمات رو با این آیکن ذخیره می کنم حالا زبان وردپرس به فارسی تغییر می کنه و همه چیز الان دیگه داره درست کار میکنه.