Skip to main content

طریقه افزودن یک سیم به ترسیم با در نظر گرفتن نوع سیم و نحوه تعریف نقاط اتصال

Inserting wires

در آموزه ویدئویی حاضر دانش پژوهان فرا می گیرند چگونه می توانند یک سیم معمولی بین دو رانگ از یک لدر اضافه کنند. در همین راستا فرا می گیرند چگونه از اسنپ ها جهت اعمال یک انتخاب دقیق استفاده نمایند و همچنین فرا می گیرند چگونه می توانند نوع سیم و تنظیمات مرتبط با اسپکت پروژه برای سیم را اعمال نمایند.

لینک کمکی (official link) – آموزش کامل درج سیم‌ها در AutoCAD Electrical: طراحی مدارهای الکتریکی حرفه‌ای برای مهندسان

همونطور که به خاطر دارین در ویدئوی آموزشی قبل از همین سرفصل آموزشی، یک ترسیم با نام demo 7a.dwg رو ایجاد و تنظیم کردیم. امیدوارم که اون رو سیو و ذخیره کرده باشین و همچنان ترسیم رو به صورت باز نگه داشته باشین تا در این ویدئوی آموزشی از آن استفاده کنید. من که همین کار رو کردم و الان میخام با آن در امر آموزشم پیش بروم و به این ترتیب ما همچنان کار خودمون رو با پروژه WD demo به خوبی پیش خواهیم برد. به علاوه یک لدر مختصر 10 رانگی رو به فایل ترسیمی demo 7a.dwg اضافه کردیم که شما میتونین اون رو درگوشه سمت چپ و بالا تصویر ببینین، چیزی که گفتیم می تونه بیس و اساس طراحی مان براساس استاندارد LD یا LAD بحساب بیاد.

حالا من میخواهم روی این قسمت یعنی رانگ های بالایی لدر به این شکل زوم کنم.

که به این ترتیب میتونیم شماره های مختص به هر رانگ رو ببینیم که نامگذاری شان به ترتیب از 800، 801 و 802 شروع میشوند و موضوعی که در حال حاضر قرار است به اون بپردازیم، افزودن و قرار دادن تعدادی سیم ساده و معمولی به لدر هست تا توانسته باشیم یکسری سیم رو به ترسیم اعمال کنیم.

در واقع هدف کلی استفاده لدر، به خصوص لدرهای تکفازی مثل این موردی که داریم این هست که: رانگ هایی بهمون عرضه میشه، که امکان لینک کردن و اتصال تمامی کامپوننت ها و سیم هایمان در مدار فرمان رو برایمان فراهم میکند. یعنی یک لدر کشیدیم که آروم آروم با بکارگیری کامپوننت ها و اجزاء مد نظر الکتریکالی مان، تکمیلش کنیم و طرحمان را سفارشی و ارائه کنیم.

بسیار خب به تب schematic نوار ریبون و همچنین پنلinsert wires / wire numbers دراین قسمت میام و با کلیک بر روی منو شناور این آیکون، ملاحظه میکنیم که انواع مختلفی از سیم هایی که میتونیم اونها رو در ترسیم قرار بدیم رو با گزینه های متنوع این منو در اختیار داریم.

دراین مرحله مایل هستم که از دستورمعمول wire دراین قسمت استفاده کنم. بنابراین به این شکل روی گزینه wire کلیک میکنم و به محض انجام اینکار بهترین کاری که باید بکنم تا متوجه بشم باید بعدش چیکار کنم این است که به command line یا خط فرمان نگاه کنم. اونجا می بینید که این دستور فراخوانی شده.

اگر دقت کنید می بینید که با حرکت کرسر روی drawing area یک حرکت خشن و پرشی داریم. یک حرکت کند و نامنظم.

دلیل این امر یعنی حرکت سخت و نامنظم کرسر، فعال بودن تنظیمات snap و grid درحین فراخوانی دستور هست. میبینید؟ درحال حاضر به علت فعال بودن snap و grid ملاحظه میکنید که کرسر به خوبی و به صورت دقیق بر روی رانگ های لدر جای میگیرد. درواقع فعال بودن یکسری تنظیمات، روندی هست که اتوکد الکتریکال طبق اون کار میکند.

زمانی که شما در حال تنظیم و ستاپ یک ترسیم شماتیکی هستید، در واقع ترجیح میدهید که ترسیم رو به صورت grid و شبکه بندی شده داشته باشید. چرا که این عمل انجام بعضی از فانکشن ها و فرآیندها رو برای شما آسون تر میکند.

خب، حالا اگر به خط فرمان دراین قسمت نگاه کنید ملاحظه میکنید که گفته شده Specify wire start که همین پیام در کنار کرسرتان هم شاید مشاهده بشود، من برای این آموزه ویدئویی با زدن کلید f12 این مورد رو خاموش کردم . بهرحال، این یعنی نقطه شروع ترسیم سیم رو مشخص کنیم، یا یکی از دستورات wire type یا  show connections رو با کلیک روی گزینه شان انتخاب کنیم.

خب؛ با یکی از آنها میشه نوع سیم رو تعریف کرد و با دیگری نقاط اتصال رو نمایش داد. این همان نکته مطلوب این قسمت هست که در نسخه های جدیدتر اتوکد الکتریکال و به خصوص ورژن 2017 به بعد این امکانات در خط فرمان در اختیارمان قرار گرفتند، اگر به  دستور wire type از قسمت command line بیایم و روی عنوان این قسمت کلیک کنم؛ به این ترتیب امکان انتخاب و ستاپ یک wire type یا نوع سیم رو در قالب یک کادر محاوره‌ای جدید با عنوان Set Wire Typeبه دست خواهیم آورد.

حالا اگر به این پنجره نگاه کنیم، ملاحظه میکنید که تنها یک آپشن بعنوان نوع سیم یا همون wire type داریم.

برای قسمت Layer name عبارت wires و برای wire numbering عبارت yes در نظر گرفته شده، همچنین علامت ایکس ای که دراین باکس میبینیم بیانگر این است که این نوع از سیم در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد. اگر در اینترنت عبارت

WIRE ABBREVIATIONS & DESCRIPTIONS رو سرچ کنید یک جدول می بینید که در فیلد Wire Abbreviation می تونید توضیحات فیلد X رو ببینید. به اینصورت که نوشته شده:

Crossed linked Synthetic polymer, Very Tough, Moisture and Heat Resistant. Fixture wire.

کلاً در کار با نرم افزارهای اتوکد باید کار با استانداردها رو مسلط باشین.

خب، روی کنسل کلیک میکنم و نیازی نیست که در این مرحله که داریم آموزش می بینیم، خیلی نگران این موارد باشیم و یک دلیل دیگر برای اینکه نگران این موارد نباشیم، این است که ترسیم ما یک ترسیم basic و پایه ای اتوکد الکتریکال است. همونطور که دیدید اصلاً الان برای من مهم نیست و به سراغ اسپکت نرم افزار بروم و بسته به نیاز سازمانم wire types ای رو برای این قسمت ستاپ و تنظیم کنم. به همین خاطر در حال حاضر از تنظیمات دیفالت و پیشفرض استفاده میکنم که تا حدودی این کار مشابه با استفاده از Layer Zero  یا لایه 0 در اتوکد معمولی هست.

و حالا همونطور که پیام خط فرمان هم نشون میدهد نیاز است نقطه شروع سیم رو تعیین کنیم که من نقطه ای در این قسمت رو انتخاب میکنم. آیا ملاحظه میکنید که  نزدیکترین نقطه اسنپ یعنی اسنپ از نوع nearest برای ما داره نمایان میشه؟

آیا می بینید چون اسنپ grid فعال است، دارم در طول ساختار شبکه ای یک ترسیم و درست روی رانگ لدر جابجا میشم؟

خب؛ میتونم هر جایی از رانگ اولی لدر رو انتخاب کنم و در امتداد اون حرکت کنم.

بسیار خب؛ این نقطه در مرکز سیم رو با کلیک بعنوان نقطه شروع سیم انتخاب کردم و به سمت پایین امتداد میدهم. ملاحظه میکنید همانطور که به سمت پایین سیم درگ کردن رو ادامه میدهم رانگ بعدی هایلایت میشه؟

بنابراین یکبار دیگه کلیک میکنم تا به این ترتیب سیم رو به ترسیم و لدر اضافه کنم.

در حال حاضر کار ما برای افزودن یک سیم به ترسیم تموم شده و چگونگی انجام اینکار رو بررسی کردیم و نمیخواهم سیم دیگری تعریف کنم، پس تنها کافی است که دوبار دکمه escape رو فشار بدهیم تا این دستور رو کنسل کنیم و از اون خارج بشیم.

به تدریج متوجه این موضوع میشوید زمانی که سیمی رو به ترسیم اضافه میکنید به نسبت اون زمانی که از اتوکد معمولی استفاده می کردید، اینجا در اتوکد الکتریکال برای خروج از دستور مذکور و کنسل کردن اون از دکمه escape استفاده بیشتری خواهید داشت. بعنوان یک نکته بخاطر داشته باشین کلید اسکیپ در اتوکد الکتریکال خیلی پرکاربرد است.

با همه این تفاسیر میبینید که با کاری که کردیم، تونستیم یک اتصال یا جانکشن T مانند رو دراین قسمت و یکی دیگر رو هم در این قسمت بین دو تا رانگ از لدرمان ببینیم.

و در حال حاضر بین دو رانگ از لدرمان در ترسیم اتوکد الکتریکال سیمی رو در اختیار داریم که در این ویدئوی آموزشی به لدر اضافه‌اش کردیم و به عنوان یک طراح می توانیم از آن هر استفاده ای رو ببریم.

بنابراین دیدید که به سرعت و به سادگی میتونیم یک سیم رو به هریک از ترسیم های اتوکد الکتریکال مان اضافه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
Tha PMIS
طهاکو من
0