Skip to main content

بررسی تاریخچه اندروید

Exploring the history of Android

از آنجایی که پلتفرم اندروید در طول سالها شکل گرفته است و درواقع یک مجموعه بهم پیوسته و نه مجزا بحساب می آید، دانستن تاریخچه این سیستم عامل برای توسعه دهندگان الزامی است. در این ویدئوی آموزشی دانش پژوهان با تاریخچه ای از نسخه ابتدایی اندروید تا یکی از بروزترین نسخه های موجود آشنا می شوند.

لینک کمکی ( official link ) – مروری بر تاریخچه اندروید (آموزش جامع توسعه اندروید Android App Development) درس 4

محتوای تشکیل دهنده هسته اندروید

برند اندروید معمولاً به سیستم عامل اشاره داره؛ سیستم عاملی که دقیق هست، درعین اینکه ناقصه. اندروید یک پلتفورم نرم افزاری کامله. هسته سیستم عامل اندروید لینوکس هست ولی یک طراحی خاص برای اجرا روی ابزارهایی مثل موبایل و تبلت رو داره. علاوه بر این سیستم عامل اندروید شامل یک فریم ورک نرم افزاری کامل هست که به شما امکان ایجاد و استقرار برنامه های سفارشی شدتون رو میده؛ و SDK اندروید شامل همه ابزارهایی هست که شما برای ساخت و بسته بندی برنامه هاتون مثل کامپایلرها، ابزارهای دیباگینگ وغیره نیاز دارید.

تاریخچه نسخه های مختلف اندروید

اولین ورژن اندروید در اواخر سال 2008 منتشر و ریلیز شد. ورژن 1 شامل مرورگر وب بود و از قابلیت دوربین موجود در گوشی های تلفن برخوردار بود و همچنین بسیاری از خدمات گوگل رو شامل میشد از جمله: ابزار گوگل مپ و هماهنگ ساز ابزار جیمیل مخاطبان ؛ و دیگر خدمات،  همچون ابزار پیام رسانی  و یک مدیا پلیر نسبتا قدرتمند ؛ پلتفروم از گستردگی خوبی برخوردار بود که من به کلیات اشاره کردم. ورژن 1.1 فقط چند ماه بعدش در فوریه 2009 اومد و شامل بروزرسانی مپ های گوگل، ظاهر سازی و پنهان سازی پد شماره گیری، ذخیره سازی فایلهای پیوست، ایمیل و دیگر ویژگیهای جدید بود.

ورژن بعدی اندروید در آوریل 2009 نسخه 1,5 بود که شاهد انتشار اون بودیم. این اولین ورژنی بود که code name داشت، اسم یک دسر خوشمزه با نام کیک فنجانی(Cupcake). که پشتیبانی از ویدیو ها رو شامل میشد، زیباتر کردن معماری صفحه اصلی، بخش های نرم افزاری متعدد، توانایی کپی پاست کردن در مرورگر وب این پلتفروم و بسیاری از ویژگی های جدید دیگه اضافه شد.

ورژن بعدی 1,6 یا دونات در سپتامبر 2009 بود. این نسخه تعداد حرکات موجود برای دستگاههای چند لمسی یا همون (multi-touch) رو وسعت داد و یک گالری عکس یکپارچه هم اضافه کرد.

ورژن 2 یا نان خامه ای در اکتبر 2009 اومد که پشتیبانی از حسابهای متعدد گوگل رو اضافه کرد، بلوتوثش رو به 2.1 ارتقا داد، به علاوه مایکروسافت اکسچنج رو هم پشتیبانی میکرد، سرچ پیام های کوتاه و پشتیبانی بهتر از انواع دستگاه هایی که در آینده به بازار میومدن و بالطبع صفحه نمایش هایی با سایز بندی مختلف داشتند؛ که اینها هم از مزایای مورد توجه این ورژن از اندروید بود.

ورژن بعدی 2.2 یا ماست یخ زده بود. این یکی از نسخه های اخیر اندروید هست که هنوز به طور فعال وجود داره.

این نسخه در ماه می سال 2009 منتشر شد و سرعت سیستم عاملش به طور قابل توجهی بالا رفت و مدیریت حافظه رو هم بهبود دادن. در کروم اون ؛ موتور جاوا اسکریپت جدید به نام v8 و امکانات دیگری از جمله اتصال USB و دسترسی به wifi اضافه شد.

نسخه 2.3 یا نان زنجبیلی در سپتامبر 2010 اومد و برای مدت طولانی ای نسخه پایداری برای این سیستم عامل بود و برای دستگاه های کم حافظه و کم قدرت استفاده میشد.

نان زنجبیلی با قابلیت پاک کنندگی اطلاعات اضافی، بروز رسانی ویدیو و صدا، قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی ان اف سی(NFC) یا ارتباط حوزه نزدیک که مجموعه ای از استانداردهای مخابرات بی سیم در فاصله های بسته و کوتاه هست و پیشرفت کیلیپ برد رو هم اضافه کرد. در این زمان تبلت های اندرویدی ظاهر میشن به طوری که نسخه بعدی اندروید نسخه 3 به نام کندوی عسل نام گرفت که در فوریه سال 2011 منتشر شد. این نسخه به طور خاص برای تبلتها به روز رسانی شده بود و شامل قطعات جدید API  و اکشن بار بود که برای برنامه های اندروید جدید بسیار مهم هست. ولی سیستم عامل کندوی عسل درواقع فقط روی تبلت ها کار می کرد و در زمان کوتاهی توسعه دهندگان مجبور بودند دو سیستم عامل مجزای نان زنجبیلی را برای گوشی ها و کندوی عسل رو برای تبلت ها گسترش بدن.

این ریلیزها پایدار موندند تا نسخه بستنی حصیری در اکتبر 2011 اومد. بستنی حصیری یا نسخه 4.0 اس دی کا(SDK)ها رو برای تبلتها و گوشیهای هوشمند یکی کرد. به علاوه پشتیبانی صدا و یک محیط لانچر سفارشی رو به روز رسانی کرد.

در ادامه، نسخه بعدی به نام آبنبات ژله ای یا نسخه 4.1 رو داشتیم که عملکرد سیستم عامل اندروید در اون بهبود پیدا کرده بود و به عنوان یه پروژه خیلی خوب  به اصطلاح کره شناخته شد. دوستان میدونید که کره چقدر هموار و صاف هست و میتونه یک پروژه پایدار رو برای ما تداعی کنه.

نسخه 4.2 در نوامبر 2012 منتشر شد که خوب هست بدونید پشتیبانی دوربینش بروزرسانی شد. پشتیبانی محیط چندکاربره روی تبلت ها و  همچنین یک موتور رابط یکپارچه اضافه شد.

نسخه بعدی 4.3 بود که در تابستان 2013 اومد و بلوتوث کم مصرف رو به ما پیشنهاد میداد. و همچنین گرافیک محیط بازیها رو بهبود داد و یکسری ویژگی های دیگه در همین راستا.

اندروید 4.4 یا کیت کت در اکتبر 2013 منتشر شد که ابزار جدید قابل توجهی رو برای حافظه و مدیریت باتری اضافه کرد؛  با بیس و هدف نهایی انتشار نسخه 4.4 و داشتن یک سیستم عامل واحد برای تبلت ها و گوشیهای جدید با هزینه کمتر، مصرف باتری کمتر و مصرف حافظه کمتر بود.

نسخه 4.4 همچنین ویژگی های زیادی از جمله: بهبود ان اف سی، یک فریم ورک جدید برای پرینت و مدیریت حافظه ذخیره سازی دستگاه، توانایی طراحی یک نرم افزار به عنوان گیرنده SMS بصورت پیش فرض، قابلیت های مدیای قوی، دسترس پذیری و غیره وغیره رو ارائه کرد.

اندروید 5 یا آب نبات چوبی در نوامبر 2014 ظاهر شد. این نسخه یک ویرایش کامل از زبان های ویژوالی اندروید که به آن طراحی مواد میگن ارائه کرد. همچنین ما شاهد یک ویژگی ذخیره سازی باتری جدید هم بودیم. نوتیفیکیشن ها یا اخطارهای حین برنامه، امنیت، ابزارهای به اشتراک گذاری، دسترسی به تنظیمات سریع و غیره و غیره رو به روز رسانی کرد. ولی یک چیز مهم ارتقا داده شده و اون اینه که یک ران تایم جدید به نام ART برای اندروید رو ارائه دادن.

ART از مدل کامپایل فقط در لحظه (just-in-time ) به؛ مدل کامپایل در نصب (compile-on-install) تغییر کرد. از لحاظ تئوری باعث بهبود زمان شروع اولیه همه برنامه ها شد.

همچنین  بروزرسانی اندروید نسخه 5.1 وجود داره به همان نام آبنبات چوبی که ویژگیهای امنیتی جدید، صدا با کیفیت بالا، پشتیبانی از دو سیم کارت رو هم اضافه کرده.

ورژن بعدی اندروید ورژن 6 یا مارشمالو هستش. به لحاظ ظاهری خیلی شبیه آبنبات چوبی هست ولی مارشمالو ویژگی های جدید خیلی زیادی رو داره، شامل یک مدل جدید برای مدیریت مجوزهای نرم افزاری و سیستم مدیریت باتری برای افزایش توان باتری، یک API تشخیص اثر انگشت، و همچنین ابزارهای بهتر برای ارتباط برنامه ها با هم که بعنوان مثال کاربر در گوگل این اجازه رو پیدا کرد که با کیفیت بهتر و سریعتر سرچ کنه.

این یک تاریخچه ای از اندروید تا به اندروید مارشمالو بود. اینو بهتون بگم بدون در نظر گرفتن اینکه شما قصد برنامه نویسی چه نسخه ای از اندروید رو هدف گذاری کرده اید این مهمه که تاریخچه اندروید رو بدونید. چرا که این سیستم عامل از پلتفرومی برخوردار هستش که در طول سالها شکل گرفته و مجموعه ای  نیست که بخواهیم اون رو جدا از هم تصور کنیم.

نظرات (2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0