Skip to main content

تفاوت بین WordPress.com ،WordPress.org و WordPress چیست؟

WordPress WordPress.org and WordPress.com What is the difference

در میان مردم و دوستداران پلتفرومهای وبلاگنویسی، مابین wordpress.com و همین سایت ساز کدباز wordpress که توسط وب سایت wordpress.org ارائه میشود تفاوتهای بسیار زیادی وجود دارد. در این ویدئوی آموزشی مدرس این دوره به تمامی تفاوتهای موجود بین این دامینها و محصولاتشان پرداخته است و نهایتاً پلتفروم و پکیج مورد نیاز این دوره آموزشی، که با نام وردپرس از سایت wordpress.org ارائه شده است را معرفی می نماید.

لینک کمکی ( official link ) – بررسی تفاوت بین دامنه هایwordpress.org و .com با عبارت wordpress (آموزش جامع وردپرس WordPress) درس 4

فهرست مطالب آموزش

بررسی گستردگی برچسب wordpress

میخواهیم به برخی از مشکلاتِ لغتی و اشتباهاتِ رایجِ لغتی موجود در کار با وردپرس اشاره کنیم که ممکن هست هر موقع درباره وردپرس صحبت شده است با این موارد مواجه شده باشید. در وب؛ دو دامنه وجود دارد که از اسمِ وردپرس استفاده می کنند: wordpress.org و wordpress.com. در این مواقع متوجه می شوید که موقع صحبت کردن با افراد یا خواندن مطالب درباره وردپرس، این دو دامنه معمولاً بجایِ همدیگر اشتباه گرفته میشوند و این اشتباه حتی می تواند اتفاقی هم باشد؛ و این مشکل خیلی بهتر خودش را نشان میدهد که شما با سرچِ واژه وردپرس در گوگل به وب سایتِ فیلتر شده ای برخورد می کنید. این موضوع خیلی خوب نیست و درواقع مایه تاسف هم هست، اما قابلِ درک هست؛ پس بیاید کمی موضوع را روشن تر کنیم تا بهتر با وجه تمایز موارد اخیر آشنا شویم.
وقتی درباره وردپرس صحبت می کنیم بیاید تا بین این 3 تا اصطلاح تمایز قائل بشیم. WordPress ، wordpress.org و wordpress.com. وردپرس خود برنامه و سیتم مدیرت محتوا هست. برنامه نشرِ اینترنتیِ رایگان و کد بازی که می توانید آنرا دانلود کنید و رویِ هر سروری آن را نصب کنید تا محتوای شما در وب منتشر شود.
یک مثال از کاربرده صحیحِ عبارت وردپرس این هست که بگوییم “وب سایتِ جدیدِ من مجهز به وردپرس هست”. wordpress.org وب سایتی هست که پروژه هایِ کد بازِ وردپرس را در خود بهمراه دارد و میزبانِ آنها محسوب می شود. می توانید برنامه وردپرس را از این سایت دانلود کنید و از همین سایت می تونید اسنادِ رسمی مربوط به برنامه وردپرس را بصورتِ WordPress codex و WordPress handbooks ببینید. انجمنِ رسمی پشتیبانی و ساپورتِ از وردپرس و در نهایت ساب دامینِ make.wordpress.org شبکه یِ مبتنی بر وبلاگی هست که برایِ منتشر کردن و بحث کردن موضوعاتی برایِ آینده خودِ سیستمِ مدیریتِ محتوایِ وردپرس از آن می توانیم استفاده کنیم. یک مثال از کاربرد صحیح wordpress.org این هست که بگوییم”اگر با سایتِ وردپرسِ جدیدتان مشکل دارید سوالتون را در انجمنِ wordpress.org مطرح کنید” . WordPress.com سایتی هست که وردپرس را بعنوانِ یک برنامه نرم افزاری و در قالبِ سرور ارائه میدهد که پنل هایِ رایگان یا پولی را برایِ توزیعِ محتوا در اختیار شما قرار داده است و البته این موضوع را هم بگوییم که وردپرس دات کام در ایران مسدود هست. می توانید سایت خود را رویِ WordPress.com بسازید بدونِ اینکه نیاز باشد وردپرس را نصب کنید و اطلاعاتی برایِ نحوه نصبِ آن نیاز داشته باشید. و یا اینکه نگرانی برایِ نگهداری از وب سایت خودتان داشته باشید. اما این موضوع را هم بگوییم که اگر از وردپرس دات کام برایِ ایجادِ وب سایت خود استفاده کنید؛ سایت شما محدود به پلتفرومِ حاکم بر وردپرس دات کام و قوانین آن می شود. برایِ مثال نمی توانید پلاگین ها و تم هایِ خودتان را رویِ یک سایتِ WordPress.com نصب کنید. وبالطبع محدودیت هایِ زیادی گریبان گیر شما خواهد شد. باید از بینِ یک لیستِ محدود از عملکردها و گزینه هایِ موجود برایِ سفارشی سازی و قالب بندیِ وب سایت خود، یکی را انتخاب کنید. یک مثال از کاربردِ صحیحِ عبارتِ wordpress.com این هست که بگوییم:
“من اولین وبلاگ خودم را رویِ wordpress.com ساخته ام”.
“حالا میخاهیم یکسری کارایی به آن اضافه کنیم”.
“و برایِ همین دارم به یک وب سایتِ وردپرسِ خود میزبان یا self-hosted آنرا انتقال میدهیم”.
که self-hosted یک پلن از پلن هایِ موجود در وب سایت وردپرس دات کام هست. یک اسمِ دیگه هم هست که در این ساعت از طهاکو ارزشِ معرفی را دارد و آنهم Automattic هست. Automattic شرکتی هست که توسط یکی از سازندگان وردپرس بنام Matt Mullenweg ساخته شده است که صاحب و مجریِ wordpress.com  هست. ایشان همچنین یکسری پروژه هایِ مربوط به کار در اینترنت هم مثل Jetpack ، VideoPress و VaultPress را هم مدیریت میکند. معمولاً به اشتباه Automattic را شرکتی میدانند که وردپرس را اداره می کند اما آنها فقط مسئولِ wordpress.com هستند. برخی از این اشتباه ها به این خاطر هست که Matt Mullenweg همچنین مدیر و رهبرِ پروژه کد بازِ وردپرس هم محسوب می شود.
بهرحال فهمیدیم که وردپرس یک برنامه مدیریت محتوا در قالب اینترنت هست.  WordPress.org جایی هست که این سیستم را دانلود می کنیم و wordpress.com یک سرویس هست که بر اساس و پایه وردپرس ساخته شده است. در این دوره آموزشی ما با برنامه وردپرس کار می کنیم و اگه تمایل به شروعِ کار با آن را داشته باشیم برایِ شروع باید برویم و پکیجِ آنرا به رایگان از wordpress.org دانلود کنیم.

نظرات (4)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0