Skip to main content

نحوه گرفتن خروجی از اطلاعات

Exporting data

درس «صادرات داده‌ها» از دوره آموزشی SQL Server، که به‌صورت تخصصی و عملی طراحی شده، به شما مهارت انتقال داده‌ها از SQL Server به فرمت‌های خارجی مانند فایل‌های متنی، Excel یا سایر پایگاه‌های داده را آموزش می‌دهد. در این درس، با استفاده از ابزار قدرتمند SQL Server Import and Export Wizard و محیط SSMS، مراحل کامل صادرات داده‌ها—از انتخاب منبع و مقصد تا تنظیمات پیشرفته و اجرای بسته‌های SSIS—به‌صورت گام‌به‌گام پوشش داده شده است. همچنین، چالش‌های رایج مانند ناسازگاری نوع داده‌ها یا محدودیت‌های حجم داده و راه‌حل‌های آن‌ها بررسی می‌شود. این آموزش برای متخصصانی که می‌خواهند داده‌ها را برای پشتیبان‌گیری، گزارش‌دهی یا مهاجرت به سیستم‌های دیگر به‌طور مؤثر مدیریت کنند، ایده‌آل است و شما را برای تسلط بر مهارت‌های عملی در دنیای واقعی آماده می‌کند.

لینک کمکی (official link) – آموزش حرفه‌ای Data Export در SQL Server با SSMS و Import/Export

در این جلسه، ما میخوایم یک نگاهی به بیرون بردن داده یا همون exporting در اس کیو ال سرور 2016 داشته باشیم. شاید دوست داشته باشیم که داده ها رو برای استفاده در اکسل اکسپورت کنیم. اینجا در Management Studio ما لیست table ها رو در AdventureWorks2014 باز میکنیم. من میخوام داده رو از جدول  HumanResources.Department table بیرون ببرم. به هر حال، اگه روی اون راست کلیک کنم، گزینه ای برای export data و خارج کردن اطلاعات این جدول نمیبینیم. برای رسیدن به ویزارد و رسیدن به پنجره و محیط export، باید اون رو از سطح پایگاه داده بیرون بکشم، نه از سطح جدول. در واقع باید روی پایگاه داده مربوطه ام کلیک کنم.

من روی AdventureWorks2014 میرم. روی دیتابیس کلیک راست میکنم و در زیرمجموعه task، می بینید که یکی از taskها، Export Data هستش که اون رو انتخاب میکنم. اینجا و در این قسمت ویزارد،  Importوexport  اس کیو ال سرور رو می بینیم که کار با قابلیت های ایمپورت و اکسپورت داده ها، در اینجا برامون فراهم شده. این یک wizard ای هست، برای زمانی که شما در حال وارد کردن یا Import و یا بیرون بردن یا export داده هستین. شما به wizard ای مشابه این میرسین. در صفحه اول روی دکمه next کلیک میکنم. بعد از اون یک صفحه ای برای انتخاب منشا داده یا همون  data sourceارائه شده رو می بینیم، درست همون source ای که در sql server محلی یا local خواهد بود. بنابراین در این قسمت کشویی، به سمت پایین میرم و SQL Server Native Client رو انتخاب میکنم، در این صفحه نام سرورم رو در قسمت Server Name از من میخواد، همچنین در قسمت  authenticationدر مورد اینکه احراز هویت چجور باشه، میپرسه، در قسمت پایین هم پایگاه داده ای که میخوام برای کار با این ویزارد أزش استفاده کنم رو، از من میخواد.

در این مورد، من میخوام همه رو به صورت پیش فرض بپذیرم و روی دکمه next کلیک کنم. حالا من باید مقصد یا همون destination رو انتخاب کنم، من یک تعداد گزینه برای انتخاب destination دارم. دات  Net Framework Providersو Microsoft Access و  Microsoft Excelو غیره و غیره. برای اهداف این سناریو از ویزاردم، من flat file رو انتخاب میکنم، که این گزینه به عبارت دیگه، باعث میشه ما داده ها رو در قالب یک فایل تکست اکسپورت کنیم. فایل‌های تخت (flat file)  در مقابل پایگاه‌های داده رابطه دارن، یعنی همون (relational database)، ابتدایی ترین سطح پایگاه داده‌ها، فایل‌های تخت هستن که داده‌ها در اونها، تنها در یک فایل ذخیره میشن در نظر بگیرید که یک صفحه اکسل را باز و اطلاعاتی رو در اون وارد کردین. با این کار شما یک دیتابیس تخت ایجاد کردین. به این منظور داده ها به text file فرستاده میشن، اگر چه اس کیو ال سرور، exporte کردن رو با فورمت های متفاوت پشتیبانی میکنه. اما انعطاف پذیرترین و قدرتمندترین فایل اکسپورت شده، یک flat file هست، چرا که تقریبا هر پلتفورم پایگاه داده دیگه ای قادر به انتخاب یک flat file و بالطبع import کردن داده های اون هست.

هنگامی که ما flat file distination رو انتخاب میکنیم، وادار میشیم که برخی اطلاعات اضافی رو هم ارائه بدیم. مهمترینش file name هست. روی browse کلیک میکنم. من باید جایی رو که میخوام فایل رو در اونجا قرار بدم، انتخاب کنم. شما میتونین، فایل رو، هر جایی که میدونید sql server برای نوشتن مجوز داره، قرار بدین. یکی از جاهایی که اس کیو ال سرور برای نوشتن مجوز داره، و این همون جایی هست که data file هامون قبلا ذخیره شدن، به صورت پیش فرض، data file هامون، در مسیر  C: Program Files/Microsoft SQL Server/ the name of your instance/MSSQL/DATAذخیره شدن.

برای این سناریو از تعریف یک محل برای اکسپورت داده های این ویزارد، این یک محل اسون و مناسب برای قرار دادن داده من هستش که میدونم مجوز اون برای قرار دادن یک همچین فرمتی درست هست و تعریف شده، من میخوام اسم فایل رو DepartmentExport بذارم و برای گزینه های دیگه، اون به صورت پیش فرض، دست نخورده، بمونه. روی NEXT کلیک میکنم و حالا از من میپرسه که کدوم داده رو میخوام کپی کنم، من میتونم  copy data from one or more tablesرو انتخاب کنم یا میتونم گزینه پایین رو برای نوشتن یک کوئری خاص انتخاب کنم. اگه شما دوست دارید یک دستورSELECT بنویسین، و مشخص کنین که کدوم داده رو میخواین انتقال بدین، چک باکس گزینه دوم رو فعال کنید. شما میتونین این رو انجام بدین. من میخوام بالاترین گزینه رو انتخاب کنم که Copy data from one or more tables هست.

من میدونم که همه داده های مورد نیازم که میخام اکسپورت کنم در یک جدول خاصی وجود دارند. روی دکمه NEXT کلیک میکنم. اون از من میخواد که یک جدولی رو انتخاب کنم. بنابراین  HumanResources.Departmentرو انتخاب میکنم و این همون جدولی هست ک میخام اطلاعاتش رو اکسپورت کنم و بقیه گزینه ها رو به صورت پیش فرض قرار میدم. روی دکمه NEXT کلیک میکنم. بعد از اون یک گزینه ای هم با نام (Run immediatel) دارم که نرم افزار می پرسه ایا این ویزارد رو فورا اجرا کنم یا اون رو برای اجرا در اینده ذخیره کنم؟ من میخوام صورت پیش فرض Run immediatel رو انتخاب کنم. به خاطر اینکه دوست دارم سریع اجرا بشه. دکمه NEXT رو میزنم. در صفحه بعد این WIZARD، من درست خلاصه ای از انتخاب هام دارم که در قسمت های قبلی داشتم و تعریفشون کردم.

من میتونم اون رو اگه خاسته باشم مجدد بررسی کنم و روی گزینه FINISH کلیک کنم و سپس میبینم خیلی چیزها در وضعیت های متفاوتی ادامه پیدا می کنن. خیلی از اونها تیک سبز رنگ میگیرن و یک حالت موفقیت یا همون Success رو در قسمت Status میگیرن. اون میگه 16 ردیف تبدیل شده. این خبر خوبی هست. بنابراین پیش میرم و این ویزارد import/export رو با کلیک بر روی گزینه close میبندم. اکنون ما میتونیم بریم و به داده ای که اکسپورت شده نگاه بندازیم. من فولدری رو که اکسپورت در اون اتفاق افتاده، باز میکنم. ما Department.Export.txt رو داریم. روی اون دوبار کلیک میکنم.

ما داده ها رو میبینیم. سطر بالا نام ستونها است و همه فیلد های داده ها رو نشون میدن و هر ردیف دیگه در این فایل تکست نماینده و معرف داده های دیگه هستن. هر سطر از جدول، با یک سطر در فایل تکست تعریف شده هر ستون توسط یک کاما  مجزا شده، و همونطور که می بینید این یک نوع فایل متنی هست، که میتونه به راحتی توسط هر برنامه دیگه یا پلتفرم پایگاه داده دیگه برای یک IMPORT برداشته بشه، و أزش برای وارد کردن اطلاعات استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
Tha PMIS
طهاکو من
0