ویرایش نمایه کاربری شما
خلاصه درس: ویرایش پروفایل کاربری در وردپرس
در این درس، شما به صورت تخصصی با فرآیند ویرایش پروفایل کاربری در وردپرس آشنا میشوید. با ورود به پیشخوان وردپرس و رفتن به بخش “Users” و سپس “Your Profile”، میتوانید اطلاعات شخصی نظیر نام، ایمیل و وبسایت را ویرایش کنید و Display Name خود را برای نمایش در سایت تنظیم نمایید. این درس همچنین نحوه مدیریت تصویر پروفایل از طریق Gravatar و تغییر رمز عبور در بخش “Account Management” را پوشش میدهد. در پایان، با کلیک روی دکمه “Update Profile”، تغییرات ذخیره میشوند. این آموزش برای وبلاگنویسان و مدیران سایت طراحی شده تا هویت آنلاین خود را حرفهایتر مدیریت کنند و با تماشای ویدیوی مرتبط، مهارتهای خود را عمیقتر کنند.
وقتی برای اولین بار وردپرس رو نصب و تنظیم کردید، نام کاربری و رمز عبور برای خودتون ساختید، و تا همینجا این دوره آموزشی از همین پروفایل کاربری استفاده کردید. حالا وقتش هست اطلاعات بیشتری در اون پروفایل اضافه کرده و تکمیلش بکنید هر بار که به یک سایت وردپرس لاگین می کنید از قسمت سمت چپ نوار ابزار وردپرس می تونید ببینید از کدوم پروفایل دارید استفاده می کنید.
خب اگه با وردپرس لاتین کار می کردید و محیط وب سایتتون انگلیسی بودش اونوقت این گزینه سمت راست بودش. می بینید که نوشته “kiani, zahra”و آواتار پیشفرض رو نشون میده این آواتار حساب کاربری من هست.
برای تغییر دادن پروفایلم می تونم به نوار ابزار برم؛ اینجا قرار بگیرم و وقتی منوی پایین افتادنی نمایان شدش، “ویرایش شناسنامه من” یا در وردپرس لاتین Edit My Profile رو انتخاب کنم. یا به پنل ادمین برم و از قسمت “کاربران” یا در وردپرس لاتین از قسمت Users گزینه “شناسنامه شما” یا در وردپرس لاتین گزینه Your Profile رو انتخاب کنم. هر دو این انتخاب ها ما رو به صفحه پروفایل کاربری می بره و از اینجا میتونم اطلاعات پروفایل کاربری ام رو تغییر بدم و تعیین کنم ورردپرس چطور گزینه های کلیدی اش رو برای من بعنوان مدیر سایت نشون بده. در این بالا یک گزینه هست که ممکن هست برای بعضی ها عجیب بنظر برسه یعنی “غیرفعال کردن ویرایشگر دیداری هنگام نوشتن” که در وردپرس لاتین نوشته شده :” disable the visual editor when writing”.
اگه یادتون باشه هر بار که میرفتید و یک پست جدید ایجاد می کردید؛ بذارید من در یک تب جدید یکی ایجاد کنم، خب و یکسری متن می نوشتید و بعدشم باز یکسری متن دیگه مینوشتید؛ خب اجازه بدید بقیه متن رو با هدینگ H2 اضافه کنیم میتونید تغییرات بصری رو در محتوا ببینید این ویرایشگر بصری هست. خب؛ اگه این گزینه رو یعنی “غیرفعال کردن ویرایشگر دیداری هنگام نوشتن”؛ برای پروفایل خودتون تیک بزنید اونوقت اگه به پست جدیدی بریم محتوایی که دارید می نویسید رو فقط در ویرایشگر متن می بینید یعنی فقط HTML متن تایپی رو می بینید. دلیل وجود داشتن این گزینه این هست که بعضی وقتا شاید بخاید کدهای HTML پیشرفته ای ایجاد کنید و شاید به اون سطح بالایی رسیده باشید که بخاید فقط محتواتون رو با این ادیتور ببینید.
و بعضی از افراد فقط دوست دارن HTML رو بنویسن و با اونچه که در این ویرایشگرهای خاص بنظر میرسه در کارشون پیش برن. اینم بگم در واقع بعضی اوقات چیزایی که در ویرایشگر بصری می بینید با نتیجه ای که در سایت می بینید تفاوت داره که می تونه گیج کننده باشه، پس همیشه بعد از نوشتن محتواتون، پستش رو در سایتتون یک نگاهی بندازید. اما حالا این گزینه رو می شناسید و اگر نیاز به نوشتن HTML دارید و نمیخاید ویرایشگر بصری رو ببینید می تونید با فعال کردن چک باکس این گزینه، اون ویرایشگر بصری رو برای خودتون غیر فعالش کنید. گزینه بعدی کاملاً بصری هست و فقط و فقط روی پروفایل شما تاثیر میذاره، می تونید رنگ های پنل ادمین رو با گزینه های موجود در ” رنگبندی بخش مدیریت” تغییر بدید به طور پیشفرض این طرحبندی رنگ آبی و مشکی رو داریم. اما می تونید طرح های “روشن” یا “آبی” یا “قهوه” رو انتخاب کنید یا هر چیزی که میخاید رنگ ها خیلی با هم فرق داشته باشن از گزینه “برون مایه” یا “نیمه شب” و هر کدوم از اینها رو انتخاب کنید.
و می بینید که با انتخابشون رنگ محیط ادمین سایتمون تغییر میکنه. وقتی اولین بار این ویژگی اضافه شد فکر می کردم کسی جز من از این تنظیمات پیشفرض استفاده نمیکنه ولی بعدها به پنل افراد دیگه که نگاه می کردم؛ دیدم که نه همه دارن از این طرحبندی ها استفاده می کنن. پس این فیچر پرطرفداری هست که اکثر کاربران وردپرس برخلاف تصور من، دارن أزش استفاده میکنن. من خودم از “روشن” خوشم میاد چون سبک و راحت هست. همچنین وقتی روی سایتهای بقیه کار می کنم و میخام حرفه ای تر بنظر برسم از گزینه “نیمه شب” استفاه می کنم این شخصی هست و فقط به اکانت شما مربوط میشه و به افراد دیگه و پروفایل اونها ارتباطی نداره.
همچنین گزینه ” فعالسازی میانبرهای صفحهکلید برای مدیریت دیدگاهها” یا در وردپرس لاتین گزینه enabling keyboard shortcuts for comment moderation رو برای فعال کردنه میانبرهای کیبورد برای مدیریت دیدگاه ها رو داریم. برای دیدن طرز کارش باید روی “اطلاعات بیشتر” یا در وردپرس لاتین روی گزینه More Information کلیک کنیم و از اونجا می تونیم codex ها و تمام گزینه های کیبورد رو ببینیم. برای وقتی مفید هست که دیدگاه های زیادی دارین و میخاین خیلی سریع اونها رو مدیریت کنید. اما برای سایت هایی که دیدگاه های زیادی ندارن یاد گرفتن همه این میانبرها ارزشی نداره. بهرحال بدونید که این تنظیمات اینجا هستن. یک گزینه جالب دیگه هم داریم؛ بطور پیشفرض در سایت اصلی این نوار ابزار مدیریتی رو می بینید.
منظورم همون نواری هست که هر بار در طول این دوره آموزشی میومدید و به front end می رفتید اون نوار ابزار رو درست در اینجا میدید.
خب؛ از اینجا با غیر فعال کردن چک باکس ” نمایش نوار ابزار هنگام مشاهده سایت” می تونید نوار ابزار رو در صفحه اصلی غیر فعال کنید. ممکن هست بپرسید برای چی باید اینکار رو بکنیم؟ جوابش سادهست بعضی وقتا برای افراد دیگه اکانت اضافه می کنید و ممکن هست بخاید اونها نوار ابزار رو نبینن.
در اینصورت نوار ابزار رو غیرفعال می کنید و اونا می تونن لاگین کنند اما نوار ابزار رو نمی بینن.
همچنین یک اتفاق نادر هم هست که ممکنه رخ بده. اگر تم شما یک منو داره که در بالا قرار داره، ممکن هست نوار ابزار با اون منو تداخل داشته باشه و توی این مورد هم باید نوار ابزار رو غیرفعال کنید. اما در اکثر موارد میذاریم که فعال بمونه.
اینها تنظیمات مربوط با تعامل با برنامه بودن. حالا به تنظیمات مربوط به پروفایل کاربری شما و یوزرتون می پردازیم. اینجا می تونید نام نام خانوادگی و در قسمت “لقب” اسم مستعار رو وارد بکنید. من kiani رو وارد میکنم. بعدش که تکمیلشون کردید می تونید از قسمت ” نمایش عمومی نام” نحوه نمایش اسمتون رو در فرانت اند سایتتون انتخاب کنید. می بینید که اگه الان به یک پستی از فرانت اند سایتم که خودم نوشته ام برم اسمم بصورت kiani نشون داده میشه.
اما اگر این رو به “زهرا کیانی” تغییر بدم و با گزینه “بروزرسانی شناسنامه” پروفایلم رو آپدیت کنم و همون صفحه رو ریلود کنم، می بینید که اسمم عوض شده. این بهم اجازه میده اسم رو هر طوری که میخام نمایش بدم و می بینید که گزینه های زیادی رو در اینجا داریم. نام، نام خانوادگی یا نام کاربری یا نام و نام خانوادگی یا بخش اول نام خانوادگی؛ پس شما هر کدومشون رو که بخاید می تونید سفارشی کنید. و بعدش آدرس ایمیل رو داریم و همونطور که در ابتدای دوره گفتم اکانتتون به ایمیلتون وصل هست.
پس اگر ایمیلتون رو دارید تغییر میدید اکانتتون رو هم دارید تغییر می دید. در ویدئوی بعد هم می بینید که این ایمیل به Gravatar وصل هست که تصویر شما در دیدگاه هاست. پس باید از ایمیل صحیح و ثابتتون برای اینجا استفاده کنید. در زیرش می تونید یک وب سایت اضافه کنید من وب سایت طهاکو دات آی آر رو وارد می کنم و هر بار که یک دیدگاه در وب سایت بنویسید، این وب سایت نشون داده میشه. و در اینجا هم می تونید بیوگرافیتون رو بنویسید بسته به تمی که استفاده می کنید ممکن هست که این اصلاً کار نکنه پس باید تستش کنید.
وقتی بیوگرافیم رو وارد کنم؛ اینطوری؛ و پروفایل رو با گزینه “بروزرسانی شناسنامه” آپدیت کنم و بعد به فرانت اند سایت برم ممکنه روی اسمم در یکی از پست هایی که خودم نوشتم کلیک کنم و اون اطلاعات بیوگرافی رو ببینم. می بینید که در تم 2017 کار میکنه اما در بعضی تم ها ممکن بیوگرافی در فهرست نویسنده ها یا در زیر پست ها نشون داده بشه. شاید اگر به پست برم و بیام پایین اون رو ببینم، بله اینجاست. وقتی اطلاعات مربوط به بیوگرافی رو اضافه کنید در این جعبه پست هایی که شما نویسنده اش بودید؛ شما می بینید که به اینصورت بیوگرافی تون ظاهر میشه.
خب؛ آخرین گزینه در صفحه “شناسنامه” گزینه رمز عبور جدید هست. قبلاً مجبور بودید خودتون یک رمز قوی بنویسید اما در ورژن جدید وردپرس می تونید روی “رمز تازه” یا در وردپرس لاتین روی Generate کلیک کنید و وردپرس یک رمز عبور خیلی پیچیده براتون ایجاد می کنه و کار شما رو راحت می کنه. این داره خیلی رایج میشه چون رمزهای عبور دارن تبدیل به مسائل امنیتی مهمی میشن. پس وقتی رمز های عبور قوی می سازید باید یک پسورد منیجری هم داشته باشید تا بتونید باهاش پسوردهاتون رو مدیریت کنید تا در استفادشون به مشکلی برخورد نکنید.
اما اگه بخاید هم می تونید یک رمز عبور ساده وارد کنید اما وردپرس به شدت اعتراض می کنه و میخاد یک رمز عبور قوی وارد کنید و میگه باید با گزینه ” تایید بکارگیری رمز سست” تایید کنید رمز عبورتون ضعیف هست تا اون رو از شما بپذیره. پس اجازه بدین وردپرس براتون یک رمز عبور پیچیده بسازه پس از یک پسورد منیجر استفاده کنید یا اگه یک رمز عبور میخاید که میخاید یادتون بمونه حتماً یک رمز قوی ایجاد کنید که وردپرس أزتون نخاد تایید کنید که پسوردتون سست هست. وقتی تنظیمات رو تغییر دادید پروفایل رو با زدن روی “بروزرسانی شناسنامه” آپدیت کنید و تنظیمات جدید سریع اعمال میشه و می تونید در نوار ابزار و جاهای دیگه مثل کامنت ها بیاید و تغییرات رو مشاهده بکنید.
لابد می پرسید چرا تصویر آواتار رو در بالا سمت چپ تغییر ندادم. در ویدئوی آموزشی بعد به همین موضوع خواهیم پرداخت و این نکته رو با هم بررسی می کنیم چون یک مقدار نکات بیشتری داره.