Skip to main content

شماره‌گذاری سیم‌ها و رانگ‌های شبکه‌بندی لدر

Numbering wires

در آموزه ویدئویی حاضر در ابتدا مهندسان و دانش پژوهان طهاکو با نحوه شماره گذاری سیم هایی که بعنوان رانگ در شبکه لدر تعریف کرده اند آشنا می شوند و در ادامه علاوه بر آشنایی با سناریو جابجایی شماره گذاری سیم ها در شبکه لدر، در همین حین با نحوه شماره گذاری سیم های تعریف شده در شبکه لدر آشنا می گردند.

لینک کمکی (official link) – شماره گذاری سیم‌ها در AutoCAD Electrical؛ استانداردها و ترفندهای طراحی نقشه‌های الکتریکی

همچنان با ترسیم Demo 7a که در ابتدا کار با این سرفصل آموزشی مشخص اون رو ایجاد کرده بودیم، کارمون رو ادامه میدیم. در ویدئوهای آموزشی قبل نگاهی به نحوه افزودن یک رانگ به لدر داشتیم و همونطور که ملاحظه میکنین چشم اندازی از ترسیم رو در اختیار داریم که در ویدئوی قبلی داشتیم روی این قسمت های لدر کار میکردیم، به همین دلیل باز هم میتونیم شاخه های 808 و 809 رو در این ترسیم از پروژه WD demo ببینیم . رانگ جدیدی که ما اون رو به لدر اضافه کردیم، هنوز شماره ای نداره. بنابراین درواقع نیاز است که برای این رانگ خاصی که در انتها لدر تعریف کرده ایم، شماره ای رو اختصاص بدیم. پس در این آموزه ویدئویی اول میام و یک شماره گذاری برای رانگ جدید در نظر می گیرم و بعد از اون هم به شماره گذاری تعدادی از سیم های ترسیم خواهیم پرداخت.

بسیار خب حالا مسأله این است که چطور میتونیم رانگی واقع در انتها لدر رو شماره گذاری کنیم؟ منطق میگه که چون در عمل به مجموعه، تعداد رانگ های لدر که از شماره 800 شروع میشد و به 809 ختم میشد، اومدیم و یک رانگ جدید رو اضافه کردیم، بنابراین این رانگ، رانگی با شماره 810 خواهد بود. همچنین نیاز مان است که در حال حاضر برای اتوکد الکتریکال تعریف کنیم که لدر ما تعداد رانگ هایش زیادتر شده و حالا یک لدر 11 شاخه ای داریم. اما این  سؤال پیش میاد که چطور این کار رو انجام بدیم؟ من به شما میگم!

برای این منظور به تب schematic نوار ریبون و سپس به پنل edit wires/wires numbers میریم و مجدد روی همون منو شناور این آیکون کوچک به شکل نردبان موجود در این پانل کلیک میکنیم. درست همون جایی منظورم است: که باهاش برای افزودن رانگ به لدر استفاده کردیم.

خب اینبار گزینه revise ladder رو انتخاب و روی آن کلیک میکنم.

به این ترتیب دیالوگ باکسی نمایان میشه که باکس هایی مرتبط با rung spacing به معنا فاصله بین رانگ ها rung counts به معنا تعداد رانگ ها، شماره reference start و numbers end که به  ترتیب بیانگر شماره های مربوط به اولین رانگ و آخرین رانگ لدر هست و همچین گزینه ای برای ایندکس گذاری و موارد دیگر رو در خودش دارد. حالا تمام کاری که در این مرحله باید انجام بدیم این هست که به اتوکد الکتریکال بگیم که ما یک رانگ اضافی رو برای لدرمون در نظر گرفتیم.

بنابراین قسمت مربوط به rung count رو ویرایش میکنیم و مقدار اون رو به عدد 11 تغییر میدم، به این خاطر که در حال حاضر با احتساب رانگ اضافه شده 11 رانگ برای لدر داریم. ملاحظه کردید که برای رانگ آخر شماره ثابتی در نظر گرفته نشده بود، ولی وقتی روی ok کلیک میکنم، به این ترتیب اتوکد الکتریکال: ترسیم و پایگاه داده رو آپدیت و بروز رسانی میکنه، و به این شکل رانگ شماره 810 لدر هم تعریف میشه.

مطمئن هستم که شما هم با من موافق هستید که چقدر انجام این کار سریع و آسون هست.

ترسیم رو از حالت زوم خارج میکنم، بنابراین میتونم تمام لدر رو به طور کامل ببینیم و حالا میخوام روی این قسمت بالای لدر و سیم کوتاه خودمون که بین رانگ های 800 و 801 رسم شده، در این قسمت زوم کنم.

خب، حالا در ادامه کار می فهمیم که اگر مایل به شماره گذاری یک سیم بودیم به چه شکلی می تونستیم عمل کنیم.

خب برای شروع این پروسه به پنل insert wires/wire numbers واقع در تب schematic نوار ریبون میام، روی منو شناور این قسمت کلیک کرده و گزینه wire numbers رو انتخاب میکنم.

در ادامه میتونیم گزینه tag new/un-numbered only رو انتخاب کنیم که به این ترتیب امکان این رو داریم که برای سیم های جدیدی که به ترسیم اضافه میکنیم یا برای سیم هایی که هنوز به اون ها شماره ای اختصاص داده نشده تگ هایی رو در نظر بگیریم.

و اما مزیت این مرحله این است که میتونم این انتخاب رو برای سراسر پروژه با کمک گزینه project-wide انجام بدم یا اینکه صرفاً برای یک ترسیم drawing-wide داشته باشم و یا اینکه با کمک دکمه pick individual wire صرفاً یک سیم رو به صورت جداگانه انتخاب کنم.

خب دیگه متوجه این موضوع هستید که من باید گزینه pick individual wire رو انتخاب میکردم: بنابراین اگر این سیمِ تعریف شده در این قسمت رو انتخاب کنم و حالا برای تأیید و تکمیل فرآیند راست کلیک کنم: به این ترتیب سیم منتخب ما شماره گذاری میشه.

اما ممکن است این سؤال رو از خودتون بپرسید که wire number یا شماره گذاری اخیر تعریف شده برای سیم مذکور کجا است.

در واقع دلیل این اتفاقی که منجر به عدم نمایش شماره مذکور در کنار سیم اخیرمان شده، لدر ما هست؛ خب میدونیم که در حقیقت این سیم، تنها یک قسمتی از تمام شبکه سیم بندی لدر هست که به رانگ 800 لینک و متصل شده.

و اگر بیشتر توجه کنین wire number یا همون شماره سیم رو میتونین در این قسمت ملاحظه کنین. آنرا میبینین؟ و نکته دوست داشتنی آن این است که در صورت تمایل میتونم موقعیت این شماره گذاری رو ادیت و ویرایش کنم و در واقع شماره گذاری رو به موقعیت دیگری منتقل کنم.

برای اینکار شماره سیم رو انتخاب و روی آن راست کلیک میکنم، به این ترتیب “مارکینگ منو” مربوطه پدیدار میشه و در واقع میتونم به کمک اون تغییراتی رو اگر که مایل باشم صورت بدهم.

از این بالا که شروع کنیم خب می بینید که میتونم از گزینه edit wire number کمک بگیرم و شماره سیم رو ویرایش کنم و یا با استفاده از گزینه move wire number این شماره گذاری رو جابجا کنم و این همون چیزی است که من دنبال آن هستم.

خب حالا اگر روی move wire number کلیک کنم نرم افزار در قالب پیام کنار کرسر یعنی:

specify new wire number location، از ما میخواهد که مکان جدید رو برای قراردادن شماره سلکت شده سیم مد نظرمون تعیین کنیم.

پس خیلی ساده به این شکل روی سیم کلیک میکنم که با این انتخاب شماره سیم طبق خواسته ما جابجا میشه.

حالا فقط کافی است escape رو فشار بدهم. فرآیند شماره گذاری مان انجام میشه و به این شکل شماره 800 رو در کنار سیم عمودی کوتاه مان میبینیم و تنها دلیلی که در ابتدا شماره سیم دراین قسمت و کنار شاخه لدر قرار گرفت، این هست که نرم افزار به طور منطقی داره فکر میکنه که تمام این قسمت ها جزءای از شبکه سیم بندی لدر هستند. پس دراین ویدئو آموزشی نحوه ویرایش شماره گذاری مربوط به سیم ها، زمانی که سیم هایی رو به ترسیمات شماتیکی اتوکد الکتریکال اضافه میکنیم رو بررسی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
Tha PMIS
طهاکو من
0