بررسی نحوه سفارشیسازی و اضافه کردن رانگها به مدار فرمان
در آموزه ویدئویی حاضر دانش پژوهان در ابتدا پروسه افزایش طول شاخه های لدر را فرا می گیرند و در ادامه با نحوه سفارشی سازی و افزودن رانگ به لدرهای مدار فرمان آشنا می شوند. متخصصین همچنین فرا می گیرند که چگونه می توانند میان نوع لایه رانگ اضافه شده، با نوع لایه رانگ های دیگر لدر تطابق ایجاد کنند.
یکی دیگر از فوت و فن ها و ریزه کاری های کارآمدی که میتونین در حین کار بر روی ترسیم های شماتیکی و همچنین کار با لدرها از اون بهره بگیرین این است که میتونیم لدرمون رو گسترش بدیم و در صورت نیاز رانگ های بیشتری رو به اون اضافه کنیم؛ و این کاری است که در آموزه ویدئویی حاضر قصد انجامش رو داریم. ملاحظه میکنین که در حال حاضر من ترسیم demo7a رو که دراین پروژه خاص WD demo اون رو با هم ایجاد کردیم رو پیشرو دارم و همینطور که فعلاً می تونین ببینین روی قسمت پایینی لدر زوم کردم. بنابراین به این ترتیب شما تنها قادری هستین که دو رانگ با شماره های 808 و 809 یا به تعبیری دو رانگ انتهایی لدر رو ببینین. نکته مطلوبی که میتونم به اون اشاره کنم این است که در واقع سیم ها، سیم کشی لدرها و خیلی از موارد دیگه در اتوکد الکتریکال مشابه با خطوط و یا لاین های اتوکد معمولی عمل میکنن.
خب؛ بریم سراغ بحثمون، من این لبه کناری و سمت چپ لدر رو به این شکل انتخاب میکنم و شما میتونین در انتها این شاخه از لدر این مربع و یا گیره آبی رنگ رو ببینین.
چنانچه بر روی این گیره آبی رنگ کلیک کنم و اون رو به صورت عمودی به سمت پایین بکشم و امتداد بدم، خب برای زیاد کردن اندازه شاخه برای رسم رانگ های بیشتر، میشه الان به کمک فعال بودن تنظیمات برای اسنپ polar tracking این اطمینان رو حاصل کنم که داریم در زاویه 270 درجه به سمت پایین امتداد میدهیم.
همچنین میتونیم کنار کرسر باکس و همون جعبه مربوط به distance یا فاصله رو ببینیم و با آن اندازه شاخه لدر رو مشخص کنیم، پس با این تفاسیر من برای این مورد، عدد 2 رو تایپ میکنم و اینتر رو فشار میدم.
به این ترتیب یک فاصله به اندازه دو واحد، لحاظ میشه و به انتها شاخه سمت چپی لدر اضافه میشه که در این مورد به این علت که بر روی یک ترسیم با مقیاس های امپریال کار میکنیم 2 اینچ فاصله درنظر گرفته میشه.
حالا تنها برای اینکه از حالت انتخاب این شاخه از لدر خارج بشیم، و در واقع deselect کنیم، کافی است که دکمه Escape رو از صفحه کلید فشار بدهیم.
خب؛ حالا برای ایجاد تقارن، این شاخه راستی لدر رو به این شکل انتخاب میکنم و بطریق مشابه روی گیره آبی یکبار دیگه کلیک میکنم و با استفاده از اسنپ فعال polar tracking این شاخه رو به صورت عمود و به سمت پایین امتداد میدهم.
همچنین این امکان رو داریم که از تنظیمات grid بندی محیط طراحی به همراه بکارگیری snap ها هم بهره ببریم، که ملاحظه میکنین تمامی این موارد، گزینه شان در قسمت drafting settings واقع در پایین صفحه فعال هستند. باز هم در باکس کنار کرسر که مربوط به مقدار مورد نظر برای تعریف فاصله هست میام و عدد 2 رو تایپ میکنم و اینتر رو فشار میدهم.
حالا باز هم برای خارج شدن از حالت انتخاب این قسمت مشخص از لدر، میام و دکمه Escape رو فشار میدم.
در صورت تمایل برای افزودن یک رانگ به لدرمون، خب؛ باید بگم: این کار رو میتونیم بسیار بسیار آسون و راحت انجام بدیم.
برای این منظور به پنل Edit Wires/Wire Numbers از تب شماتیک نوار ریبون میام و آیا اینجا این سمبل نردبان شکل کوچک رو دراین قسمت میبینین؟
روی منو شناور کنار این آیتم کلیک میکنم و به این ترتیب میتونیم به گزینهadd rung برای افزودن یک رانگ دسترسی داشته باشیم.
اگر کمی ماوس رو به این سمت بیاورم تا پاپ آپ راهنما رو محو کنم، خب ملاحظه میکنین گزینه های دیگر این منو عبارتند از: revise ladder برای اصلاح و ویرایش لدر و همچنین renumber ladder reference رو در صورت نیاز در اختیار داریم.
که در این مورد تنها مایل هستم که رانگی رو به لدرمون اضافه کنم.
بنابراین روی این گزینه کلیک میکنم؛ نکته مطلوب و دوست داشتنی این است که تنظیمات grid و snap همچنان فعال است.
که ملاحظه میکنین سبب حرکت نامنظم کرسر ماوس میشه که البته در مواقعی مطلوب ما هم هست؛ اما باید بگم که در واقع برای من چنین حرکتی در حالت نرمال و معمول اصلاً مورد خوشایندم نیست. به این خاطر که کاملاً حرکت کرسر سخت و نامنظم میشه و این تا حدودی برای من آزاردهنده است.
اما خب دراین مورد میتونه این ویژگی به ما کمک کنه، چرا که با بهره گیری از این تنظیمات و بالطبع براساس فواصل معینی که هر بار میتونم با جهش ماوس به یک اندازه مشخص درشون حرکت کنم، میشه اندازه مد نظر برای اندازه رانگ جدید رو نسبت به رانگ های حاضر تعریف کرد، خب بیاید ببینیم چطوری: اگر که به این قسمت بیام و روی رانگ 808 هاور کنم، ملاحظه میکنین که میتونم به صورت فواصلی مشخص، به این صورت یکبار، بعد یکم دیگه که حرکت کنم میشه دو، بعدی سه و چهار و در کل شش بار جابجا بشم تا برسم به رانگ 809.
پس برای تعریف رانگ 810 جدیدمون، باید روی رانگ 809 هاور کنم و همینطور که به این شکل شش دفعه به سمت پایین میام، خب در هر جایی که قرار گرفتم، میتونم خطوطی رو بعنوان رانگ تعریف کنم، باز هم میگم برای این فاصله ها که در واقع فاصله هایی با طول یکسان هستند و در واقع به کمک فعال بودن تنظیمات snap و grid حاصل میشن، در واقع داریم کاری می کنیم که به نوعی با خطوط گریدبندی شده شبکه ای ترسیم، به اندازه ای که میدونیم برای مان کفایت می کنه جابجا بشیم.
نکته جالب و مطلوب حال حاضر پروسه تعریف رانگ این است که با قرار دادن کرسر در هر نقطه ای از محیط طراحی میشه یک رانگ تعریف کرد، همونطور که کنار کرسر هم نشون داده ملاحظه میشه که نوشتهAdd rung passing through this location و این یعنی: امکان افزودن رانگی که از نقطه حاضر عبور کنه رو داریم.
بنابراین کافی است که کلیک کنم تا رانگ جدید برای ما رسم بشه و بالطبع با اینکار تمامی اتصالات مربوطه هم برقرار بشن.
میبینین که هنوز هم در کنار کرسر نوشته شدهAdd rung passing through this location و مفهوم آن این است که در صورت تمایل میتونیم رانگ های بیشتری رو به لدر اضافه کنیم. در این مرحله مایل به انجام اینکار نیستم، بنابراین برای خروج از دستور تعریف رانگ Escape رو فشار میدم.
اما میبینیم که رانگ اخیر ما در یک wire layer یا لایه متفاوتی نسبت به تمام سیم بندی لدر قرار گرفته. در واقع نوع سیم و لایه تعریف شده برای این رانگ اشتباه است. با این تفاسیر، خب آیا نیاز است که باز بریم و یک Wire Type دیگه رو با استفاده از آپشن اینجا یعنی Create/Edit Wire Type ایجاد و اضافه کنیم؟ و مشابه کاری که در آموزه های قبلی می کردیم رو اینجا هم عملی کنیم؟
باید بگم که خیر نیازی به ایجاد یک مورد جدید نیست.
کاری که نیاز هست انجام بدیم این است که سیم رو سلکت کنیم و روی اون راست کلیک کنیم و گزینه Change/ Convert Wire Type رو از “مارکینگ منو” انتخاب کنیم.
خب حالا نیاز است که این انتخاب رو دو بار انجام بدیم، خاطرتون هست چرا دوبار؟
خب ادامه میدم و الان نوع سیمی رو که مایل به استفاده از اون هستم رو به این شکل انتخاب میکنم که همان wire type قرمز رنگی هست که پیش ازاین اون رو ایجاد کرده بودیم.
همچنین تیک مربوط به این دو گزینه در این قسمت روبرمیدارم و بطریق مشابه آموزه های قبلی روی دکمه Pick کلیک میکنم.
به محض انجام اینکار، پیغام کنار کرسر از ما میخواهد که Select a Wire/Line یعنی لاین یا سیم مدنظری که قصد اعمال تغییرات “نوع لایه” در آن داریم رو انتخاب کنیم.
خب روی رانگ جدیدمون کلیک میکنم و باز هم همون کارها رو تکرار میکنیم. این روند تکرار دوباره همیشه انجام میشه. ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. تعجب نکنید چرا که اتوکد الکتریکال هم خصوصیات مختص به خودش رو داره.
یکبار دیگر wire type رو انتخاب میکنم.
اما مزیت آن این است که در دفعه دوم، “نوع سیم” مد نظر درحالت انتخاب بهمون عرضه میشه یعنی رنگ فیلد “نوع سیم” با مشکی ارائه شده، اگر خودمان با انتخاب آنرا سلکت می کردیم یک رنگ قهوه ای پیدا می کرد.
باز هم مطمئن میشم که تیک های این قسمت رو برداشتم و نهایتاً روی OK کلیک میکنم و یکبار دیگر آبجکت رو انتخاب میکنم.
و اینبار با راست کلیک برای تأیید فرامین، میبینیم که رنگ سیم ما قرمز میشه.
باز هم تکرار میکنم که ممکن است تا حدودی تکرار این عمل دو مرتبه پشت سرهم عجیب باشه، همونطور که قبلاً هم اشاره کردم دلیلش این است که با این دوباره کاری تمام موارد و تنظیمات مورد نیاز به پایگاه داده لینک میشوند و اطمینان حاصل میشه که همه چیز به درستی پیش میره. بنابراین دراین ویدئوی آموزشی نحوه افزودن رانگ به لدر رو برای هر زمانی که مایل به اضافه کردن آن هستیم رو بررسی کردیم و همینطور که دراین فصل از آموزش مون پیش میریم، به شیوه numbering یا همون شماره گذاری و علی الخصوص به نحوه افزودن شماره به لدر، به طور مفصل خواهیم پرداخت. البته بگذارید خیالتون رو راحت کنم، انجام این فرآیندها بسیار سریع و آسون انجام میشه. در ویدئوی آموزشی بعد نگاهی به شماره گذاری شاخه های لدر و سیم ها در ترسیمات اتوکد الکتریکال خواهیم داشت و کارمون رو در ویدئوهای بعدتر برای یادگیری آموزه های مورد نیاز برای تکمیل مدار فرمان هایمان ادامه خواهیم داد.