Skip to main content

بررسی پنل‌های کاربردی تب داشبوردی Home

Home dashboard in AutoCAD Inventor

در این ویدیو به بررسی سه پنل کاربردی در تب home پرداخته‌ایم، که شامل پنل‌های new ،projects و recent document هستند. در تب new امکان انتخاب تمپلیت‌های مد نظرمان را داریم. با پنل project می‌توانیم پروژه مد نظرمان را فعال کنیم وبا پنلِ recent document می‌توانیم نحوه نمایش فایل‌های مختلف در پروژه را مهندسی کنیم. در واقع با استفاده از فیلترهایی که در این پنل در اختیار داریم می‌توانیم به این مهم دسترسی پیدا کنیم. تمامی مباحث یاد شده موضوعاتی هستند که در این درس مورد بررسی تخصصی قرار می‌گیرند.

لینک کمکی ( official link ) – مدیریت پروژه‌ها، اسناد و واحدهای اندازه‌گیری از تب داشبوردی Home اتوکد اینونتور – درس 5

بخش‌های صفحه داشبوردی Home در اتوکد اینونتور

وقتی که برای اولین بار نرم‌افزار اینونتور را باز می‌کنید، صفحه داشبوردی Home برای شما نمایش داده می‌شود. در این صفحه مواردی که به طور معمول برای شروع کار نیاز دارید قرار گرفته‌اند. در این صفحه سه بخشِ اصلی با کارایی‌های متفاوت وجود دارد، اجازه بدهید در ابتدا خیلی سریع و مختصر آنها را معرفی کنیم. بسیار خب، همان طور که ملاحظه می‌کنید بخشی را تحت عنوان new داریم که با آن می‌توانیم فایل‌های متفاوتی را با فرمت‌های مختلف بسازیم.
قسمت بعدی مربوط به پروژه‌ها است که با آیکن projects قابل تشخیص هست و در کنار آن آیکن مربوط به میانبرها یا shortcuts وهمینطور آیکن مربوط به جزئیات فایل‌ها یا همان file details هم قرار دارند.
و پایین‌تر هم مختص فایل‌های اخیری هست که با آیکن ِ RECENT Document قابل دسترس هستند.

بخش New برای تعریف تمپلیت جدید

اما اگر بخواهم یک توضیح مختصر در مورد کارآیی هر بخش داده باشم، باید بگویم که، به عنوان مثال قسمت New یکسری قالب‌های آماده یا در واقع همان templateها برای ساختِ فایل‌های مختلف در اختیار ما قرار می‌دهد.
Template یا همان قالب اولی مربوط می‌شود به ایجاد یک فایل قطعه جدید، منظور یک فایل Part هست؛
قالب دوم، مختص ایجاد یک فایل مونتاژ جدید و یا یک assembly جدید هست.
سومی مربوط به نقشه‌ها و اسنادمان است، و آخری هم برای Presentationها یا ارائه‌ها است.

new section in dashboard AutoCAD Inventor
بخش New از صفحه dashboard

تنظیم یکا اندازه‌گیری از تمپلیت‌های AutoCAD Inventor

نکته مهمی که باید درباره اینها در نظر داشته باشید این هست که موقع نصب نرم‌افزار ما یکسری گزینه‌ها را انتخاب کردیم که باعث تعریف شدن یکسری استاندارد و بالطبع، واحدهایی که در پروژه‌هایمان بکار می‌بریم می‌شوند. در حقیقت انتخاب آن گزینه‌ها روی خروجی دکمه‌هایی که داریم مستقیماً تأثیر می‌گذارند. منظور من روی همین دکمه‌هایی هست که مستقیماً تمپلیت‌های خام تعریف پارت‌ها، مونتاژها، نقشه‌ها و فایل‌های ارائه را تشکیل می‌دادند. و باید بگم که من خودم موقع نصب واحد اینچ را انتخاب کردم برای همین همه دکمه‌های مختص تمپلیت‌های فایل قطعات و فایل مونتاژ و … تمپلیت‌های مرتبط با واحد اینچ را در اختیار ما قرار می‌دهند.
خب اگر شما مثلاً دستگاه متریک را انتخاب کنید، تمپلیت‌های شما متناسب با دستگاه متریک خواهند شد. اما اگر در طول پروژه به واحدی به غیر از واحد انتخابی‌تان موقع نصب نیاز پیدا کردید، می‌توانید به پنل launch واقع در تب get started ریبون، درست در بالا صفحه بروید و آیکن new را انتخاب کنید.
و از قسمت سمت چپ پنجره باز شده فولدر مربوطه را با کلیک روی علامت فلش کنارِ آن، گسترش بدهید.
حالا می‌توانید تمپلیت‌های مناسب با دستگاه‌های اندازه‌گیری English یا یکا اینچی و Metric و یا هر تمپلیت دیگری که نصب شده باشد رد ببینید.
بنظر من تا حدودی با بخش new آشنا شده‌اید و فهمیدید که برای شروع کار باید از تمپلیت‌ها بسته به نیازتان استفاده کنید.

یکاها در اتوکد اینونتور
تنظیم یکا اندازه‌گیری از تمپلیت‌های AutoCAD Inventor

بخش Projects برای انتخاب پروژه فعال

خب بریم سراغ بخش بعدی؛ در سمت راست، پنل پراجکت را داریم که در آن می‌توانیم مشخص کنیم می‌خواهیم روی چه پروژه‌ای کار کنیم.
در حال حاضر من پروژه Inventor thaco Essentials را انتخاب کردم، که فِلِشِ سبز رنگ هم این موضوع را تأیید می‌کند.
و انتخابِ این پروژه باعث می‌شود که فولدر مخصوصی که فایل‌های مربوط به پروژه داخل آن ذخیره شده در اختیار ما قرار بگیرد.
همانطور که می‌بینید جابجایی بین پروژه‌ها خیلی ساده صورت می‌گیرد. کافی هست که ماوس را روی پروژه دلخواه‌مان بیاوریم و بعد روی فِلِش کلیک کنیم تا آنرا فعال کنیم.
در واقع سبز شدن فلش بیانگر فعال شدن پروژه ما هست و الان اگر از پانل Launch روی Open کلیک کنم صرفاً محتویات فایل‌ها و ترسیمات پروژه Inventor Electrical Project برای من پشنهاد می‌شود.
و به همین راحتی با کلیک روی فلش مورد نظر، هرموقع که بخواهیم به سادگی می‌توانیم بین پروژه‌ها جابجا بشویم.
و اما نحوه ساختِ پروژه‌های جدید را هم در ادامه دوره در سرفصل آموزشی بعدی با هم بررسی خواهیم کرد.

انتخاب پروژه اتوکد اینونتور
بخش Projects برای انتخاب پروژه فعال

بخش Shortcuts برای تعریف رفرنس‌های مورد نیاز زمان طراحی

خب همانطور که مستحضر هستید در این بخش دو آیکن دیگر تحت عنوان Shortcuts و File Details را هم داریم.
در تبِ Shortcuts می‌توانیم یکسری فولدرهایی که مرتبط با کارمان هست و زیاد قرار هست در آن فولدرها بهره‌برداری‌هایی را صورت بدهیم، را با کلیک روی گزینه Add Path به پروژه‌مان اضافه کنیم تا در موقع نیاز به محتویاتِ آن فولدرها نخواهیم کلی مسیر تکراری را طی کنیم، در واقع اینطوری سرعتِ کارمان بالا می‌رود و عملکردمان به یک کاربر پروفشنال شبیه‌تر می‌شویم.
برای مثال اگر یک فولدر از تصاویر مربوط به مراجع‌مان داشته باشیم می توانیم برای اینجا یک مسیر ایجاد کنیم و به عنوان یک الگو در پروژه‌مان آنرا بکار ببریم.

تعریف مراجع و رفرنس های در اتوکد اینونتور
بخش Shortcuts برای تعریف رفرنس‌های مورد نیاز زمان طراحی

بخش File Details برای مشاهده METADATA اسناد

بخشِ بعدی هم File Details هست که به ما اجازه می‌دهد METADATA مرتبط با اسناد اخیر را ببینیم. به زبان ساده‌تر بخواهم بگویم آپشن یاد شده اطلاعات پایه‌ای و خلاصه شده اساسی که مرتبط با اسناد اخیرمان هست را در اختیارمان قرار می‌دهد. می‌شود گفت به طریقی شاملِ همان data sheet ِ قطعات می‌شود.
مثلاً اگر من فایل ENGINE.IPN و یا حتی فایل HEAT SINK.IPT را انتخاب کنم می‌بینید که با هر انتخاب، این اطلاعات بروز می‌شوند، و این اطلاعات هم شاملِ محلِ ذخیره شدن فایل در قسمت LOCATION، نوعِ فایل، زمان ساخت آن، طراح آن و موارد این شکلی هست.

File Details برای مشاهده متادیتا طرح اینونتور
بخش File Details برای مشاهده METADATA اسناد

بخش Recent Documents برای دسترسی به فیلترها و طرح‌های اخیر

و در نهایت هم پایین، بخشِ Recent Documents را داریم که از بخش یاد شده، به راحتی می‌توانیم به فایل‌های اخیرمان دسترسی داشته باشیم.
حالا اگر فایلی دارید که از بقیه مهم‌تر هست و بیشتر باهاش سر و کار دارید، مثلاً ممکن هست شما بیشتر با تمپلیت‌های اسمبلی کار کنید مثل فایل موجود، دقیقاً فایلی که با فرمت iam دارد به ما گوشزد می‌کند یک سند مونتاژ هست.
خب می‌توانید روی آیکنِ Pinای که در گوشه ی بالا سمت راست فایل مدنظر شما هست کلیک کنید، تا فایل مد نظر شما در بالا بخش RECENT DOCUMENT ، Pin بشود.
ما همچنان فایل‌های قبلی را در قسمت پایین recent document داریم ولی فایلی که بیشتر با آن سروکار داشتیم را در قسمت بالا recent document و بالاتر از بقیه فایل‌ها در حالت پین شده قرار دادیم.
واگر تمایل داشتید به حالت قبل برگردید و فایل‌تان را مجدداً کنار بقیه فایل‌ها در قسمت recent document قرار بدهید، در واقع بخواهید فایل را unpin کنید.
می‌تونین با کلیک روی آیکن پین در گوشه بالا سمت راست فایل، اینکار را انجام بدهید. به همین سادگی.
در سمتِ چپِ پنل recent document هم یکسری فیلتر مشخص داریم، که با استفاده از آنها می‌توانیم سرعت کارمان را افزایش بدهیم. در حقیقت این فیلترها برای زمانی هستند که با فایل‌های زیادی سروکار داریم و قصد نداریم که همه فایل‌ها را در قسمت recent document ببینیم. در واقع بخواهیم نمایش بعضی از آنها را فیلتر کنیم.
به عنوان مثال اگر که نخواهیم فایل‌های assembly یا همان مونتاژها را نمایش بدهیم کافی هست که گزینه Assemblies را recent filter غیرفعال کنیم. و برای اینکار دیدید که من تیک کنارِگزینه Assemblies را برداشتم.
با این کارهمانطور که ملاحظه می‌کنید، فایل ِ Assemblies از قسمت ِ recent document حذف می‌شود، و خب فایلی با فرمت iam دیگر دیده نمی‌شود.
و برای برگرداندن آن هم فقط کافی هست که دوباره تیک آنرا بزنیم و آنرا فعال کنیم تا دوباره در قسمتِ recent document نمایش داده بشود. به همین سادگی.

بخش Recent Documents اتوکد اینونتور
بخش Recent Documents برای دسترسی به فیلترها و طرح‌های اخیر

فراخوانی پنجره داشبوردی تب Home اتوکد اینونتور

حالا اگر یک موقع تصادفاً با کلیک روی علامت ِ ضربدر ِپایین ویا علامتِ ضربدر گوشه بالا سمت راست ِ پنجره home، این پنجره را بستید، اصلا نیازی نیست که نگران بشوید. برای باز کردن آن کافی هست که به پانلِ My Home بروید و آیکن ِ Home را انتخاب کنید.

تب Home AutoCAD Inventor
فراخوانی پنجره Home اتوکد اینونتور

گزینه‌های Flip، Reset و Maximize Recent

در نهایت به عنوان حسن ختام این بخش باید بگویم که چندین گزینه کاربردی هم در قسمت بالا پنجره home هست که من می‌خواهم به آنها اشاره کنم.
گزینه‌هایی مثل Flip، Reset و Maximize Recent.
خب اجازه بدهید روی flip کلیک کنم ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.
همانطور که ملاحظه کردید، کار Flip این هست که پنل Recent Documents را بالا می‌آورد و پنل‌های new و project را پایین می‌برد.
برویم سراغ آیکن Maximize Recent ببینیم با انتخاب آن چه اتفاقی می‌افتد.
خب همانطور که دیدید کار آن این هست که به شکلی شبیه به آیکن flip هست، فقط با این تفاوت که ایندفعه پنل‌های New و Projects کاملاً کوچک می‌شوند تا فضای کمتری از صفحه را اِشغال کنند و بتوانیم، هم بهتر با پانل فیلتر کار کنیم و هم فایل‌های بیشتری از سندهایمان را در پیشنمایش آن ببینیم.
و نهایتاً هم اگر بخواهید همه چیز را به حالت قبل برگردانید کافی هست که روی آیکنِ Reset کلیک کنید.
با اینکارهر سه پنل new ،project و recent document به همون شکل اولیه‌ای که بودند برمی‌گردند.

تنظیم نحوه نمایش داشبورد
گزینه‌های Flip، Reset و Maximize Recent

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0