کاربرد دستورات ویرایشی trim و extend
در این آموزه در ابتدا یک طرحِ ساده ی دوبعدی رو ایجاد کردیم و سپس با ایجادِ یک چالش ، نحوه ی فراخوانی و کار با ابزارهایِ ویرایشی trim و extend را بررسی کردیم. درس “Extend and Trim Sketch Geometry” در اینونتور به آموزش دو ابزار مهم ویرایشی میپردازد: Extend و Trim. این ابزارها به کاربران این امکان را میدهند که هندسه ترسیمات خود را به راحتی گسترش دهند یا برش بزنند. با استفاده از Extend میتوان خطوط را به سمت نقطه یا خط دیگر گسترش داد، در حالی که Trim به شما اجازه میدهد تا خطوط اضافی را بر اساس هندسه موجود برش دهید. این درس به متخصصان طراحی کمک میکند تا دقت و کارایی طراحیهای خود را در نرمافزار اینونتور بهبود بخشند.
بعد از یادگیری ساخت هندسه اشکال، حالا نوبت این است که کار با ابزارهایی مثل Trim و Extend را یاد بگیریم، تا بتوانیم شکلمان را ویرایش کنیم. همانطور که ملاحظه میکنید، یک فایل پارت خالی در صفحه داریم.
طبق معمول، من روی صفحه، راست کلیک میکنم و دکمه New Sketch را میزنم.
حالا صفحه XY را برای ما نمایش داده میشود که برای شروع طراحی آنرا انتخاب میکنم و این گوشه تصویر را مثل همیشه کمی میآورم اینطرفتر تا فضای بیشتری برای کار داشته باشیم، خیلی خب.
میخواهم که اینجا یک شکل ساده بکشم تا با آن ابزارهای trim و extend را بررسی کنیم.
پس روی صفحه راست کلیک میکنم و گزینه Create Line را میزنم.
حالا روی مبدأ مختصات کلیک میکنم و شروع میکنم به کشیدن، به این شکل. در ضمن خب نیازی نیست که موقع کشیدن، خیلی دقیق بشوید.
من همینجا کلیک میکنم و در کشیدن دیگر خطوط هم به همین ترتیب پیش میروم. چونکه فقط میخواهم یک شکل تمرینی بکشم، به نظرم همین خوب است.
بعد از کشیدن شکل حالا میتوانیم راجب به ابزارهای Trim و Extend صحبت کنیم.
فرض کنید که طرح ما عوض شده و دیگر به این بخش بالایی نیاز نداریم.
یک روش برای اصلاح آن این است که کل این قسمت را با یک کلیک ساده و درگ روی بخش مورد نظر انتخاب کنیم و دکمهdelete را بزنیم. حالا باید دوباره آن قسمتهایی از آنرا که میخواهیم را بکشیم.
و روش دیگر این است که از ابزارهای Trim و Extend استفاده کنیم.
آن ابزارها را میتوانید در پنل Modify واقع در تب sketch پیدا کنید، در این قسمت مرکزی پنل هستند؛ آنها را میبینید؟
من کارم را با انتخاب ابزار Extend شروع میکنم.
حالا اگر ماوس را روی یکی از خطوط ببرم، میبینید که نرم افزار آن خط را تا رسیدن به قسمت دیگری از شکل ادامه میدهد.
اگر ادامه بدهم و ماوس را روی این خط عمودی بیاورم، دوباره نرمافزار این خط را تا رسیدن به ضلع مقابل آن و در راستا خطی که روی آن هاور کردیم ادامه میدهد.
یک قابلیت ویژهای که ابزار extend دارد این است که اگر خطی که میخواهیم آنرا گسترش بدهیم در ادامه به هیچ قسمتی از شکل ما برخورد نداشته باشد، نرم افزار خودش بصورت اتوماتیک یک نگاهی به بقیه قسمتهای طرحمان میاندازد، مثلاً در نظر میگیرد که اگر این یکی خط کامل میشد، خطی که روی آن هاور کردیم بعد از اعمال دستور extend تا رسیدن به این امتداد فرضی ادامه پیدا میکرد و در واقع حالت پیشفرض آنرا به ما نشان میدهد.
این قضیه برای دستورtrim هم کاملاً صادق است.
البته ما اینجا فعلاً نیازی به اینکار نداریم. صرفاً میخواستم آنرا معرفی کنم تا بدانید که چنین قابلیتی هم وجود دارد. خیلی خب در حالی که همچنان دستور extend در حالت انتخاب است، من اینجا روی این خط افقی کلیک میکنم تا گسترش پیدا کند و برسد به محور ما، یا در واقع لبه انتهایی شکلمان.
در نهایت هم راست کلیک میکنم و دکمه اوکی را میزنم تا از دستور خارج بشوم. حالا دیگر میتوانیم برویم سراغ ابزار Trim.
ابزار trim را هم میتوانید بالای ابزار extend در همان پنل modify پیداش کنید. عملکرد این ابزار بسیار شبیه به ابزارextend است. البته با این تفاوت که، بخشی از یک قطعه را تا محل رسیدن به قطعه دیگر که با ماوس روی آن هاور کردیم، برش میدهد. با این دستور ماوس را روی هر قسمتی که ببریم آن بخش را تا رسیدن به بخش بعدی جدا میکند و آنرا برش میدهد.
در این شکل باید این تکه از این خط را برش بدهیم. در واقع اگر میآمدیم و این خط را با دستور delete پاک میکردیم، کل خط پاک میشد. اما الان با دستورtrim میتوانیم بخشی ازخط را که در تقاطع با خطوط دیگر است را برش بدهیم.
بسیار خب با این تفاسیر من پیش میروم و اینجا کلیک میکنم، میبینید که تکه بالایی خطمان تا این نقطه برش داده میشود.
خب؛ طبیعتاً همانطور که میبینید طول خطمان هم کم شد.
و اما یک قابلیت منحصربفرد ابزار Trim این است که علاوه بر trim کردن، از آن میشود برای حذف کردن خطوط هم استفاده کنید.
الان این خط، خطی است که ما میخواهیم آنرا trim کنیم.
در واقع خط بین قسمت فرضی از ادامه خط سمت چپ اخیر حذف شده، و خط سمت راست خودش است. البته اینکار بیشتر شبیه عمل delete است تا trim.
اما عملاً اینجا هم داریم خطمان را تا رسیدن به خط بعدی برش میدهیم.
در انتها این خط را هم میتوانیم به همان شکل حذف کنیم و در واقع داریم آنرا تا رسیدن به خط افقی برش میدهیم.
در ضمن این نکته را هم بگویم که، وقتی یکی از ابزارهای ویرایشی را فعال کردید و دارید با آنها کار میکنید، هر موقع بخواهید، میتوانید راست کلیک کنید و بدون اینکه نیاز باشد از آن دستور خارج شوید، بیایید و با انتخاب حالتی که مد نظرتان است بین مدهای trim و extend جابهجا بشوید؛ یعنی دیگر نیازی نیست که دائماً ابزارهای ویرایشی مورد نیازتان را از پنل modify فراخونی کنیم.
بسیار خب؛ بنظرم به اندازه کافی با ابزارهای trim و extend آشنایی پیدا کردید؛ برویم سراغ ویدیو بعدی.