Skip to main content

باز کردن اسناد بوسیله Adobe Lightroom

Opening files from Lightroom

متوجه شدیم، نرم افزارهای Adobe Bridge و Adobe Lightroom دو سیستم مدیریت اسناد برای Adobe Photoshop بحساب می آیند، و چون در آموزه قبل کار با بریدج را فراگرفتیم در این ویدئوی آموزشی، بعد از مقایسه دو پلتفروم مورد بحث؛ مدرسین اقدام به معرفی اینترفیس و نحوه بهره برداری از نرم افزار لایتروم نموده اند.

لینک کمکی ( official link ) – مدیریت اسناد دیجیتالی فتوشاپ در نرم افزار ادوبی لایتروم (Adobe Lightroom) (آموزش فتوشاپ مبانی) درس 6

معایب و مزایا نرم افزار مدیریت اسناد گرافیکی ادوبی لایتروم

در ویدئوی آموزشی قبل بهتون گفتم در کار با مدیریت فایل ها و اسناد گرافیکی تون، 3 تا نرم افزار متداول برای فتوشاپ معرفی شده؛ یکی از اونها که Adobe Bridge بود که با هم بررسی ایش کردیم و در آموزه های این دوره کار باهاش رو بهتون نشون دادم. دو تاشون با برچسب Lightroom  همراه هستن که یکیش Adobe Lightroom هست و دیگری Adobe Classic Lightroom هستش که در این درس، باید فرق این دو تای آخری رو بهتون بگم. Adobe Classic Lightroom  تماماً از طریق هارد سیستم عاملتون پیگیری میشه، یعنی هر فایلی در کامپیوتر و فضای شخصی تون ذخیره میشه، ولی Adobe Lightroom فضای ابری یک ترابایت بهتون ارائه میده که به ازای اون فضا، ماهانه چند دلاری بیشتر أزتون می گیره و در کل ما رو متوجه مزایا و معایب یک فضای ابری می کنه.

مسلماً چون ادوبی، به ایران خدمات نمیده ما هرگز نخواهیم تونست، از فضای ابری این شرکت استفاده کنیم و در نتیجه همیشه مجبور خواهیم بود از Adobe Classic Lightroom  استفاده کنیم. بسیاری از کاربران حقیقی شرکت ادوبی، برنامه Adobe Lightroom رو جایگزین Adobe Bridge کرده‌اند، زیرا این برنامه در زمان کار با یک حجم زیادی از تصاویر و ویدیوها، می تونه مزیت ها و قابلیت‌های بیشتری نسبت به Bridge بهمون ارائه بده. البته تصمیم نهایی با خودتون هست، و جریان کاره روزمره شما هستش که تعیین می‌کنه، برای مدیریت فایل هاتون از Bridge استفاده کنید یا Lightroom. اما من در اینجا به صورت خلاصه چند تا دلیل براتون میارم تا بکمک شون بهتون توضیح بدم، که چرا من برای مدیریت تصاویر کار عکاسی خودم میام و از Lightroom استفاده می کنم و برای پروژه‌های طراحی‌ام میام و از Bridge استفاده می‌کنم.

از آنجایی که Lightroom یک برنامه پایگاه داده ای است، میشه گفت که خیلی کار باهاش سریع هست؛ برای مثال زمانی که به دنبال عکسی هستم که در روزی خاص یا با دوربینی خاص گرفته شده یا دارای یک کلیدواژه تعریف شده خاص هست، Lightroom عملکرد بسیار سریعی داره.

همچنین Lightroom می‌تونه یک کپی مجازی از تصاویر و ویدئوها برای صرفه جویی از هدر رفتن فضا ایجاد کنه، تا زمانی که به نسخه های مختلفی از یک تصویر نیاز بود، بیاد و أزشون استفاده کنه. برای مثال شما شاید به یک نسخه سیاه و سفید و رنگی یک عکس نیاز پیدا کنید، خب به جای کپی و تکثیرکردن اون تصویر در هارد درایوتون، Lightroom این قابلیت رو داره که می‌تونه یک تصویر اصلی داشته باشه، اما دو تصویر thumbnail با پردازش‌های مختلف ایجاد میکنه که هر کدوم شون به یکی از موارد مورد نیاز ما اختصاص داره، یعنی یکیشون به سیاه و سفید اشاره داره و یکی هم به تصویر دلخواه رنگی.

 Lightroom همچنین می‌تونه به سرعت کالکشن‌های مجازی ای از تصاویر رو ایجاد کنه. این کالکشن‌ها می‌تونند مبتنی بر معیارهای جستجو باشن یا اینکه مبتنی بر معیارهایی باشن که کاربر خودش تعریفشون کرده، به این معنی که شما می‌تونید به سادگی هر تصویری که دوست دارید رو از هر فولدری در این کالکشن درگ کنید.

Lightroom نسخه کلاسیک، قابلیتش این هست که می تونه با تصاویر آفلاین کار کنه و می‌تونه تغییراتی که روی تصاویر اعمال کرده‌اید رو حتی بعد از بستن برنامه حفظ کنه. به این ترتیب می‌تونید هر زمان که خواستید برگردید و ببینید که چکار کردید و در صورت نیاز اصلاحات انجام بدید.

من برای امر جستجو میام و با اضافه کردن متادیتاهایی مانند کلمات کلیدی یا کپی رایت ها یا اطلاعات مخاطب به تصاویر، کاری می کنم که در Lightroom بسیار ساده‌تر کار کنم.

علاوه براین، Lightroom نیز دارای فناوری camera raw هم هستش که می تونه در جریان های کاریم درست شبیه به اون چیزی که در Bridge دیدیم برای بردن فایل ها به فتوشاپ أزش استفاده کنیم. قابلیتی که در مورد Lightroom خیلی دوست دارم، نحوه چینش ابزارها در رابط کاربریش هست؛ که نسبت به بقیه نرم افزارهای مدیریت فایل ارجحیت پیدا می کنه.

Lightroom همچنین گزینه‌های بیشتری برای  امر batch printing داره، که من اغلب به صورت منظم از اونها استفاده می‌کنم. با این قابلیت batch printing شما می تونید چندین فایل با ابعاد و قابلیت های مختلف رو برای پرینت یکجا سفارشی کنید؛ فقط کافی هست از رنگ و ابعاد و نوع کاغذ مطمئن بشید که در پرینترتون موجود هستند یا خیر. پس به این ترتیب با توجه به تمامی این مزیت‌های یاد شده، چرا همه افراد برای تمام کارهای خود از Lightroom استفاده نمی‌کنند؟ به این دلیل که Lightroom یک پایگاه داده تک کاربره هستش، به این معنی که تنها در یک زمان مشخص تنها یک کاربر می تواند به کاتالوگ و اسناد بخصوصی دسترسی داشته باشه.

 Bridge یک مرورگر فایل هستش، که این قابلیت استفاده از Bridge در یک محیط مشارکتی رو آسون‌تر می‌کنه، و مثالش اون جایی هست که همه اعضای یک تیم باید به یک فولدر واحد از فایل ها دسترسی داشته باشند.

Lightroom همچنین تنها می تونه با تعداد محدودی از فرمت‌های فایلی که قرار هست در کار گرافیکی مون باهاشون سروکار داشته باشیم کار کنه. این برنامه در درجه اول از فرمت‌های تصویری مانند TIFT و JPEG فایل‌های  RAW و فایل‌های PSD پشتیبانی می‌کنه. این برنامه هم چنین از برخی فرمت‌های ویدیویی نیز پشتیبانی می‌کنه، اما از سوی دیگه Bridge می‌تونه تقریبا تمامی فایل‌های یک فولدر رو شناسایی کنه؛ از انواع فایل‌های تصویری و ویدئویی گرفته تا فایل‌های مرتبط با نرم افزارهای InDesign، و یا فرمت های PDF و یا حتی فایل های مرتبط با نرم افزار Illustrator. این معنیش این هست که من برای مدیریت کتابخانه فایل های گرافیکی خودم معمولاً از Lightroom استفاده می کنم و در زمان همکاری با سایر طراحان یا در زمان کار برای مشتری‌هام از Adobe Bridge استفاده می‌کنم.

مقایسه Adobe Bridge و Adobe Lightroom
باز کردن اسناد بوسیله Adobe Lightroom

باز کردن اسناد با Lightroom

حالا که با معایب و مزایای Lightroom آشنا شدید، می‌تونید تصمیم بگیرید که کدوم یک از این برنامه‌ها برای روند کاری شما مناسب تر هستند. حال اگر برای مدیریت فایل‌های خودتان از Lightroom استفاده می‌کنید، اگر می خواهید از فایل‌های پروژه این دوره آموزشی استفاده کنید، احتمالاً راحت‌تر این هست که فایل هاتون رو با استفاده از Bridge در فتوشاپ باز کنید.

 اما اگر اصرار دارید که از Lightroom  استفاده کنید، بیایید تا با نحوه ایمپورت کردن فایل ها باهاش آشنا بشیم.

 از قسمتی که در تصویر زیر با کرسر روی آن هاور کرده ایم، گزینه Import رو انتخاب کنید

ایمپورت تصاویر در لایت روم
ایمپورت تصاویر در لایت روم

و از کادر باز شده، در پانل سمت راستی، می تونیم به مسیر فایل‌های پروژه بریم.

می تونید با باز کردن سابفولدرهای موجود؛ فولدرهای داخلیش رو ببینید

بذارید روی سابفولدر Exercise Files کلیک کنم؛ و می بینید که من فولدر اصلی یعنی Exercise Files رو انتخاب می‌کنم

باز کردن فولدرهای حاوی اسناد در Adobe Lightroom
باز کردن فولدرهای حاوی اسناد در Adobe Lightroom

و با این کار به صورت خودکار تمامی فولدرهای فرعی موجود در پوشه Exercise Files ایمپورت میشن.

از سمت راست و پایین صفحه، روی گزینه Import کلیک می‌کنم،

اینجا هم روی enable کلیک می کنم

پیغام Enable address lookup? در Adobe Lightroom
پیغام Enable address lookup? در Adobe Lightroom

سپس می‌بینیم که تمامی فولدرها و فایل‌های داخلی پوشه اخیر؛ در بخشی که با folders نامگذاری شده ایمپورت شده‌ان.

اینترفیس نرم افزار Adobe Lightroom
اینترفیس نرم افزار Adobe Lightroom

ادامه می‌دم و فولدر Opening Files رو باز می‌کنم

 و در وسط اینترفیس نرم افزار می بینیم که در این فولدر سه تصویر متفاوت وجود داره.

سویچ بین اسناد در ادوبی لایت روم
سویچ بین اسناد در ادوبی لایت روم

گزینه Edit in Adobe Photoshop

اولین تصویری که الان سلکت و انتخاب هست؛ یک فایل DNG هستش که در پایین تر، اسم و فرمتش قابله خوندن و شناسایی هست.

اگر بخواهم فایل سلکت شده را در فتوشاپ باز کنیم، از بالای اینترفیس نرم افزار، به منوی Photo میرم، و Edit in رو انتخاب می کنم

و بعدشم گزینه Edit in Adobe Photoshop رو انتخاب می‌کنم

گزینه Edit in Adobe Photoshop
گزینه Edit in Adobe Photoshop

Lightroom  یک فایل مبتنی بر پیکسل از فایل RAW مورد نظر، ایجاد میکنه و اون فایل رو در فتوشاپ باز میکنه.

باز کردن فایل از Adobe Lightroom در Adobe Photoshop
باز کردن فایل از Adobe Lightroom در Adobe Photoshop

بسیار خب، بیایید به Lightroom  برگردیم.

 این بار وقتی تصویر دومی رو انتخاب میکنم،

از اونجایی که یک فایل JPEG داریم،

مدیریت اسناد با فرمت های مختلف در ادوبی لایت روم
مدیریت اسناد با فرمت های مختلف در ادوبی لایت روم

گزینه Edit in Adobe Photoshop ادوبی لایتروم

وقتی به طریق مشابه از منوی photo ،

و بعد از Edit in ،

Edit in Adobe Photoshop رو انتخاب می‌کنم،

 دایالاگ باکسی که در تصویر زیر نمایش داده شده، باز میشه.

کادر محاوره ای Edit in Adobe Photoshop در ادوبی لایت روم
کادر محاوره ای Edit in Adobe Photoshop در ادوبی لایت روم

اگر تصویر رو در Lightroom ویرایش کرده باشین، بدون شک گزینه Edit a copy with Lightroom Adjustments رو باید انتخاب ‌کنیم، تا تغییرات غیر مخرب Lightroom رو روی تصویر هم منتقل کنم. لازم به ذکر هست که توضیح بدم اگر روی تصاویر شخصی خودتون دارید کار می‌کنید، در Lightroom برای اعمال تغییرات روی تصاویر، باید به ماژول develop نرم افزار  Lightroom برید و تمامی اصلاحات رنگی و تونال های مورد نیاز خودتون رو قبل از بردن فایل تون به فتوشاپ اعمال و سفارشی کنید.

اما با توجه به هدف این دوره آموزشی، ما این فایل ها رو در Lightroom   تغییر نمی‌دیم. در عوض هم میایم و فایل هامون رو به صورت مستقیم در فتوشاپ باز می‌کنیم.

پس برای اینکار در پنجره تصویر اخیر، من می‌تونم گزینه Edit Original رو انتخاب کنم.

 به هر حال اگر در فتوشاپ روی سندمون تغییرات ایجاد کنیم و بعد اون فایل رو ذخیره کنیم، در واقع اون تغییرات رو روی فایل اصلی ذخیره می‌کنیم. پس با این تفاسیر گرچه تغییرات Lightroom  رو در فتوشاپ دخیل نکردیم ولی تغییرات فتوشاپ روی فایل وارد میشن.

پس همچنان گزینه Edit a Copy with Lightroom Adjustments رو انتخاب می‌کنم. هر چند می دونیم هیچ اصلاحاتی که در Lightroom صورت گرفته باشه وجود نداره؛ اما وقتی روی گزینه Edit کلیک می‌کنم، با این سناریو Lightroom  یک نسخه از اون فایل JPEG رو به فتوشاپ می‌ده.

باز کردن سند jpg از لایت روم در فتوشاپ
باز کردن سند jpg از لایت روم در فتوشاپ

به این ترتیب انتخاب گزینه Edit in Adobe Photoshop به Lightroom این امکان رو می‌ده که فایل رو برای ادامه اعمال ویرایشات در اختیار فتوشاپ قرار بدیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
Tha PMIS
طهاکو من
0