مدهای متفاوت نمایش رابط کاربری فتوشاپ
در حین کار با نرمافزار فتوشاپ، شاید احساس کنیم که نیار به تنظیم ابعاد صفحه نمایش طراحی داریم و صلاح بدانیم که با ناپدید کردن برخی منوبارها و پانلها فضای بیشتری را در اختیار بگیریم. انجام این سفارشی سازی در اختیار ویژگی screen mode بوده و لذا در این درس انواع مختلف حالات و مُدهای نمایشی صفحه طراحی فتوشاپ را بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب آموزش
حالات تنظیم اندازه محیط طراحی در کار با فتوشاپ
حالا که با نحوه زوم و پن کردن روی تصاویر آشنا شدید، میخواهم روشی را برای شخصی سازی فتوشاپ به شما نشان بدهم تا با رعایت آنها بتوانید فضا صفحه نمایش بیشتری در اختیار بگیرید. این کار از طریق تغییر مُد و حالت صفحه نمایشتان حاصل میشود.
شما در منو view و بعد از بخش screen mode به سه حالت مختلف از مُدهای صفحه نمایش که شامل standard screen mode یعنی مُد استاندارد که بطور پیشفرض هم این مُد فعال هست، full screen mode with menu bar بمعنی یک مُد فولاسکرین بهمراه نوار منو و full screen mode یعنی مُد فولاسکرین دسترسی دارید.
کلید میانبر screen mode ها و معرفی standard screen mode
اما اگر در عوض استفاده از منو یاد شده، بیام و از نوار ابزار استفاده کنم، متوجه میشوید که وقتی روی آیکون مربوط به تغییر مُدها و حالتهای صفحه نمایش کلیک میکنم و کمی کلیک را دورتر رها میکنم، اتفاقی که میافتد این هست که یک لیست از مُدها باز میشود که یک f در انتهای هر یک از مُدها یا حالتها وجود دارد که میانبر کیبوردی ما محسوب میشود که به ما این امکان را میدهد که به سرعت یکی از سه حالت مختلف یاد شده را با هر بار فشردن F انتخاب و سوئیچ کنیم.
بهرحال اولین مُد که حالت استاندارد هست و دارید آنرا میبینید.
معرفی full screen mode with menu bar
پس من کار را با انتخاب حالت full screen mode with menu bar یعنی مُد فولاسکرین همراه با نوار منو شروع میکنم و میبینید که در این حالت کمی فضا اضافه بیشتر در اختیارم قرار می گیرد. همچنین فعلاً
با استفاده از کلید های ctrl+1 بزرگنمایی میکنم تا به زوم 100 درصد برسم.
خب در این حالت متوجه میشوید که دیگه نوارهای اسکرولی که در سمت راست یا پایین صفحه بودند از بین رفتند و پانلها دیگه امتداد ندارند و بطور ممتد دیگه بخشی از صفحه نمایش را اشغال نکردهاند، به طوری که گویا تصویر در حالت نمایشی حاضر، به صورت مستقیم زیر پانلهای مختلف قرار گرفته است.
اگر با نگه داشتن کلید space به صورت موقت به ابزارک دست (hand) دسترسی پیدا کنم، میبینید که میتوانم به راحتی اطراف تصویر بروم و آنرا بهتر نمایش بدهم، و این کارها در حالتی دارند اتفاق میافتند که به اون نوارهای اسکرول اخیر دسترسی ندارم.
معرفی full screen mode
حالا اگر دوباره کلید f را فشار بدهم، چون قبلاً بطور دستی دومین مُد را انتخاب کرده بودم، به سومین حالت نمایش برده میشوم و همانطور که مشخص هست این نحوه نمایش در زمان داشتن یک ارائه مثل ارائههای پاورپوینت به یکسری افراد، بسیار کاربردی و مفید بحساب میآید.
در اینجا من با استفاده از دستور ctrl+0 تصویر را کوچکنمایی میکنم تا طرح فیتِ صفحه نمایش بشود و بتوانم کل تصویر را یکجا ببینیم.
تکنیکها و کلیدهای میانبر مورد نیاز در کار با حالت نمایش فولاسکرین Photoshop
در این مُد از نحوه نمایش فتوشاپ، میبینید که ابزارها و تمامی پانلها پنهان میشوند،
اما میتوانم با فشردن کلید tab هر چیزی که محو شده را بطور موقت به نمایش دربیآورم و به این ترتیب کلید tab، تمامی اون ابزارها و پانلهای محو شده را برمیگرداند.
و اگر دوباره کلیده tab را فشار بدم، تمامی ابزارها و پانل ها دوباره ناپدید میشوند.
اگر بخواهم این ابزارها پنهان باقی بمانند، اما خیلی سریع برای یک مدت زمان خیلی کم به آنها دسترسی داشته باشم، یک راه حل وجود دارد و آن این هست که زمانی که نشانگر ماوس را خیلی نزدیک به حاشیه و لبههای صفحه نمایش ببریم، متوجه میشوید که پانلهای من بصورت پاپآپ در سمت چپ باز میشوند.
یا اگر به سمت راست صفحه نمایش کرسر را نزدیک کنم، ابزارکهای نوار ابزار طرف مقابل نمایش داده میشوند.
و همانطور که مشخص هست اگر دوباره نشانگر ماوس را از حاشیه مانتیور دور کنم، ابزارها یا پانلها دوباره مخفی میشوند.
نکات کار با screen mode ها در Photoshop
حالا اگر دوباره کلید f را از صفحه کلید فشار بدهیم، حالت نمایش استاندارد فعال میشود. اما اگر یادتان باشد از آنجایی که در آخرین عملکرد، ما با فشردن کلید Tab پنلها را پنهان کردیم، باید دوباره از کلید tab استفاده کنیم، تا به نرمافزار دستور بدهیم که آنها را برگرداند و به همان حالت همیشگی برمیگردیم.
همچنین باید بدانید که وقتی به منوی view بروید و بخواهید از همان اول full screen mode را انتخاب کنید، فتوشاپ پنجره دایالاگ باکسی را باز میکند و به شما می گوید که در این حالت تمامی پانلها پنهان خواهند شد.
من روی گزینه don’t show again کلیک میکنم و با کلیک روی دکمه full screen، مستقیم به حالت فولاسکرین می رویم، چرا که شما حالا دیگر می دانید که می توانید با فشردن کلید f و یا فشردن دکمه escape می توانید از حالت فولاسکرین خارج بشوید و به حالت استاندارد برگردید.
جمع بندی
خب با روشی بسیار کاربردی برای نمایش تصاویر حاضر به صورت فولاسکرین آشنا شدید. همچنین با روشی دیگر هم آشنایتان کردیم که در آن برای در اختیار گرفتن کمی فضای کار بیشتر بجای وضعیت استاندارد، صرفاً میآمدید و مُدی را فعال میکردید که فقط با نوار منوها می توانستید سروکار داشته باشید که در هر دو حالت میتوانید اقدام به شخصیسازی اینترفیس نرمافزار فتوشاپ برای نمایش فضا کار بیشتر کنید.