اعمال قاب عکس با تکنیک استفاده از افکت حاصل از لبههای پاره شده کاغذ
در این آموزه ویدئویی عکاسان برای ایجاد یک قاب دور عکس با افکت لبه های پاره کاغذ آشنا می شوند. در این سناریو کانوانس قاب عکس با استفاده از لبه های حاصل از کاغذهای پاره تعریف می شود.
ما به شکلهای مختلفی میتوانیم به عکسهایمان لبه اضافه کنیم و روش مورد علاقه من scan کردن تصویر بریدههای کاغذ است، البته کاغذهای طبیعی که با حال و هوای عکسهای من سازگاری داشته باشد. شما میتوانید این نمونه از کاغذهایی که از قبل لبههای خراشیدهای دارند را بخرید و از آنها استفاده استفاده کنید، یا اینکه میتوانید خودتان یک تکه کاغذ را آنطور که مناسب میدانید برش بدهید. من یکسری از این کاغذهای رنگی گرماژ بالا خریدم و لبههای آنها را بصورت دستی پاره کردم و بعد آنها را بصورت غیرعادیشان گذاشتم را اسکنر، و البته در اسکنر را هم باز گذاشتم تا پسزمینهای برای آنها ضبط نشود و با اینکار پسزمینه آنها سیاه شود. البته اگر اسکنر نداریم، قطعاً از کاغذهای سفیدمان، در یک پسزمینه سیاه هم میشد عکس بگیرید تا به نتایج مشابهی رسید. به هرحال این تصویر عاید من شده و در فتوشاپ برای شروع بکارم، بصورت باز شده آنرا دارم.
در واقع برای انتخاب لبهای که میخواهم استفاده کنم، کلید M را میزنم تا ابزار marquee فعال شود و بعد با سناریو کلیک و درآگ یک کادر دور این لبه میکشم؛ به اینصورت.
و حالا کنترل و C یا در مک کامند و C را میزنم تا با اینکارم محدوده انتخابی به حافظه کلیپبوردم کپی شود.
روش دیگر آن هم این است که از منو edit گزینه copy را انتخاب کنم.
و حالا با کلید میانبر control-tab میروم به آن یکی تصویر تا دیتا کپی شده در کلیپبورد را با کنترل و V یا در مک با کامند و V یا با دستور paste از این منو Edit پاست میکنم.
در ادامه V را میزنم تا ابزار move فعال شود و این لبه را میاورم به این شکل میگذارم در سمت راست تصویر.
برای داپلیکیت کردن آن از کلیدهای میانبر کنترل و J یا در مک از کامند و J استفاده میکنم.
و بعد هم کنترل و T یا در مک کامند و T را هم میزنم تا دستور free transform اجرا شود.
ماوس را میاورم داخل این کادر bounding box و از منو راست کلیک گزینه Flip horizontal را انتخاب میکنم.
بعد مورد داپلیکیت شده را میاورم به سمت چپ تصویر و در نهایت اینتر را میزنم تا transformation اعمال شود.
یکبار دیگر همان فرآیند را تکرار میکنم یعنی کنترل و J یا در مک کامند و J را برای داپلیکیت کردن آن و بعد هم کنترل یا در مک کامند و T برای ترانسفورم کردن آن بکار میگیرم.
بیایید این را هم بچرخانیم. اینبار ماوس را میاورم بیرون کادر bounding box و وقتی که ظاهر کرسر تغییر کرد با درگ کردن آنرا میچرخانم و همزمان شیفت را هم نگه میدارم تا روی زاویه 90 درجه بطور مستقیم قرار بگیرد.
و بعد آنرا میاورم به قسمت پایینی تصویر و بعد اینتر یا در مک return را میزنم تا این transformation هم اعمال شود.
یک کپی دیگر هم نیاز داریم. پس باز هم کنترل و J یا در مک کامند و J را بکار میگیرم و بعد از کنترل و T یا در مک از کامند و T استفاده میکنم تا free transform فعال شود و اینبار راست کلیک میکنم و flip vertical را میزنم.
مورد داپلیکیت شده را میاورم به بالای تصویر و در نهایت باز هم اینتر یا در مک return را میزنم تا این transformation هم اعمال شود.
حالا اگر که بخواهیم صرفاً لبههای سیاهی داشته باشیم و سفیدها از کانواس حذف شوند، کافی است که هر چهار تا آنها را به یکباره از پانل لایهها انتخاب کنیم و حالت blend آنرا به multiply تغییر دهیم.
اگر که بخواهیم لبهها صرفاً سفید باقی بمانند، باید از این منو screen را انتخاب کنیم و بعد لایهها را invert کنیم یعنی جای آنها را با هم عوض کنیم، یعنی جای بالایی را با پایینی و راستی را با چپی جابجا کنیم.
خب؛ برای ادامه من از پانل لایهها، لایه بالایی را انتخاب میکنم و از منو image و از قسمت adjustments گزینه invert را میزنم.
قبل از انتخاب آن، اینطرفتر گزینه invert کمی دقت کنید، برای بقیه لایه هم میتوانیم از کلید میانبر آن که کنترل یا در مک که کامند به اضافه i است استفاده کنیم.
به ترتیب لایهها را انتخاب میکنم و کنترل و i، یا در مک کامند و i را میزنم.
بعدتری را انتخاب میکنم و کنترل و i یا در مک کامند و I را میزنم و یکبار دیگر هم اینطوری کنترل و i یا در مک کامند و I را میزنم.
همه آنها invert میشوند و در نهایت لبههای عکسمان سفید میشود. این هم از یک روش ساده برای اضافه کردن لبههای منحصربفرد به تصویر. خب؛ میرویم سراغ ویدئو بعدی؛ با ما همراه باشید.