نحوه پشتیبان گیری معمولی از یک پایگاه داده
این درس به صورت تخصصی و گام به گام فرآیند Backup گرفتن از یک پایگاه داده در SQL Server 2016 را با استفاده از پایگاه داده AdventureWorks2014 توضیح میدهد؛ در این آموزش، ابتدا از منوی TASKS پایگاه داده انتخاب شده و نوع Backup به صورت Full تنظیم میشود، سپس مسیر ذخیرهسازی در بخش Disk با تعیین نام فایل به عنوان AdventureBack.bak سفارشیسازی شده و گزینههایی مانند Verify backup when finished و Compression جهت افزایش کارایی و کاهش حجم فایل (از 207 مگابایت به 45 مگابایت) فعال میگردد؛ همچنین مفهوم Backup Device جهت استفاده از دستگاههای TAPE در محیطهای ذخیرهسازی نیز معرفی شده است؛ با تماشای این ویدیو آموزشی در YouTube، تمامی جزئیات فنی و اجرایی این فرآیند به طور جامع و تخصصی به شما ارائه خواهد شد.
حالا من میخوام بک اپ گیری از یک پایگاه داده در SQL SERVER 2016 رو بهتون نشون بدم. من پایگاه داده AdventureWorks2014 رو انتخاب میکنم. میخوام روی اون راست کلیک کنم و در منویی که بصورت پاپ آپ ظاهر میشه من گزینه TASKS رو انتخاب میکنم و در منوی خارج شده از TASK گزینه backup رو داریم. خب انتخابش می کنم. این صفحه ای که باز میشه جایی هست که من میتونم گزینه های متفاوت درباره backupرو تنظیم کنم. اولین گزینه از من میپرسه که دوست دارم از کدوم دیتابیس بک اپ بگیرم و من یک لیست کشویی از همه پایگاه داده ها دارم ، که AdventureWorks2014 رو انتخاب میکنم. این پایگاه داده دقیقا اون چیزی که من میخام أزش بک آپ بگیرم.
در آموزش ویدئویی قبلی با انواع پایگاه های داده آشنا شدید و اگه یادتون باشه اونجا گفتیم که 3 نوع بک آپ برای یک پایگاه داده می تونیم تعریف کنیم و باز هم اگه یادتون باشه با full backup و Differential back up و log backup آشنا شدیم. در اینجا بک آپ من شاید باید شامل همه فایل ها و داده های پایگاه داده ام باشه پس، در گزینه بعد می بینیم که در قسمت
backup type نوع بک اپ رو از من میپرسه، خب، من نوع Full رو میخوام یا Differential رو؟. من نوع full رو میخوام و میتونم بک آپمون رو یا روی دیسک ذخیره کنیم یا با استفاده از گزینه url اون رو به یک موقعیت مناسب دیگه انتقال بدیم. و برای این مثال من میخوام که مقصد بک آپم رو از قسمت destination بر روی disk تنظیم کنم. دقت کنید که ما علاوه بر اینکه می تونیم بک آپمون رو روی هار دیسک با انتخاب گزینه disk آدرس دهی و ذخیره کنیم می تونیم با انتخاب گزینه url آدرس یک سرور دیگه رو حالا چه بصورت ip و چه به صورت دومین یک فضای cloude یا ابری هم سفارشی کنیم.
خب من میخام بک آپم روی هارد دیسکم ذخیره بشه پس disk رو انتخاب می کنم. اون یک فایل اماده انتخاب شده داره و این بمعنی این هست که من فایل بک آپ شما رو در مسیری که اینجا می ببینید و نهایتا با نام AdventureWorks2014.bak ذخیره می کنم که این مسیر و این نام برای فایل بک آپ، چیزی نیست که من میخوام أزش استفاده کنم، بنابراین اون رو پاک میکنم برای اینکار کافی هست زمانی که این فایل بصورت هایلایت و انتخاب شده هستش روی گزینه remove کلیک کنم و الان برای تعریف مسیر جدید دکمه ادد رو میزنم و یکی جدید انتخاب میکنم. در این پنجره باید destination یا مسیر ذخیره سازی رو انتخاب کنم اون یک مقصد رو به من نشون میده. این همون مقصد پیش فرضی هست که ما برای ذخیره سازی فایل بک آپمون زمانی که این مثال sql server رو تنظیم کردیم، انتخاب کردیم. این در واقع یک جای خوب برای این هست که بک اپمون رو قرار بدیم. بنابراین تنها باید در قسمت file name نام یک فایل رو انتخاب کنیم و من میخوام نام اون رو AdventureBack بذارم و .bak رو پسوند برای این فایل بک آپم قرار بدم.
در اینجا توجه کنین که یک گزینه هم به نام backup device وجود داره اما خاکستری رنگ هست و این رو من الان نمیتونم انتخابش بکنم، بخاطر این که من در تنظیماتم هیچ بک اپ دیواسی ندارم، ما می تونیم یک دستگاهی در تنظیمات نرم افزار تعریف کنیم که بک آپ هامون روی اون دستگاه ذخیره بشن. حالا اون دستگاه می تونه هر سخت افزار با هر نوع فضای ذخیره سازی خاصی باشه، من نشون میدم که چطور اون رو در یک ثانیه انجام بدین. اما برای حالا روی دکمه اوکی کلیک میکنم. و هر چیزی که نیاز بود در این صفحه تنظیم کنم رو الان می بینید که اعمال کرده ام و این مسیر و این نام برای فایلم چیزی هست که من میخوامش و می بینید که دراین صفحه تنظیمش کرده ام.
من همچنین میخوام به صفحه بعد با نام media option هم یک نگاه بندازم. برای اینجا میخوام اکثرا پیش فرض ها رو قرار بدم و تنظیمات پیشفرض رو همینطوری قبول کنم. تنها جایی که میخوام تغییر بدم verify backup when finished هست بمعنی اینکه زمانی که بک آپ گیری تمام شد می تونم اون رو ویرایش کنم، که همیشه یک ایده خوب در کارمون این هست که بتونیم همه چیز رو خیلی راحت قابل ویرایش قرار بدیم. بنابراین در چک باکس کنارverify backup کلیک میکنم.
و بعد از اون به صفحه backup options یک نگاهی میندازم. این یک نام برای مجموعه تنظیمات backup به ما میده و این نام واقعا مهم نیست. اون واقعا در عملکرد هیچ تاثیری نداره. من میخوام به قسمت compression برم و بگم بله compress the backup انجام بده.
خب با این گزینه فشرده سازی back up ما به قدرت سخت افزاری بیشتری برای ایجاد یک فایل بک آپ فشرده تر نیاز داریم اما نهایتا فایل فشرده شده بک آپمون دارای حجم کمتری خواهد بود و با انتخاب این گزینه ما به نرم افزار دستور میدیم که یک فایل فشرده برامون روی هارد دیسک بنویسه و ایجاد کنه. و اینم بدونید در هنگام انجام عملیات بازیابی یا restore معمولا فشرده سازی به این معنی هست که استفاده از یک بک آپ فشرده شده یا compression سریعتر بازیابی رو انجام میده، چون یک فایل کوچکتر رو از دیسک میخونه.
خب اینجا من دوست دارم که همه پیش فرضهای دیگه ای که نرم افزار برام انتخاب کرده رو قبول کنم و پیش میرم و روی دکمه اوکی کلیک میکنم. توجه کنید در قسمت پایین، سمت چپ این صفحه، یک دایالاگ باکسی با نام progress می بینیم، و داره میگه Executing یعنی اینکه پروسه بک آپ گیری آغاز شده و به من درصد کامل رو میده و پیغام The backup of database AdventureWorks2016 completed successfully رو میده که به معنی این هست که بک اپ گیری به صورت موفقیت امیز انجام شد. خوبه. روی دکمه اوکی کلیک میکنم و بعد به پوشه ای که فایل قراره در اون قرار بگیره، یک نگاه میکنیم. و در حقیقت یک فایلی رو میبینیم که AdventureBack.bak نامیده میشه و درست همون چیزی که من چند لحظه پیش اون رو سفارشی کردم و اندازه اون 45 مگابایت هست.
اجازه بدین که یک بررسی در اندازه پایگاه داده اصلیمون یعنی AdventureWorks داشته باشیم. اگه من روی پایگاه داده کلیک راست کنم و به قسمت properties برم میبینم که پایگاه داده حدود 200 مگابایت، دقیقا 207 مگابایت هست. بنابراین پایگاه داده 207 مگابایتی، زمانی که أزش بک اپ گرفته شد و حالت compression بمعنی فشرده سازی هم در نظر گرفته شد به 45 مگابایت فشرده سازی شده و کاهش حجم چشمگیری رو درش می بینیم. پس فشرده سازی یا همون عمل compression خیلی خوبه. من روی دکمه اوکی کلیک میکنم و صفحه باز شده رو میبندم و میخوام که به طور مختصر bachup device رو نشون بدم. بنابراین در محیط Management Studio در قسمت OBJECT EXPLORER زیر Server Objects یک گزینه ای با عنوان Backup Devices میبینم.
روی اون راست کلیک میکنم و به قسمت New Backup Deviceمیرم. همونطور که می بینید من هیچ دستگاه سخت افزاری رو که قابلیت ذخیره سازی داشته باشه رو به این کامپیوتر سرورم، متصل ندارم به همین دلیل اینجا گزینه TAPE برام قابلیت انتخاب رو نداره اما اگه من انجامش بدم و یک دستگاه سخت افزاری که قابلیت ذخیره سازی اطلاعات داره رو به این کامپیوتر متصل کنم اونوقت اینجا یک گزینه ای داریم که باهاش می تونیم اون دستگاه سخت افزاری رو در قسمت TAPE انتخاب کنیم و خیلی راحت می تونم از اینجا یک نام برای این درایو TAPE که محلی صرفا برای ذخیره سازی هست انتخاب کنم و نهایتا این درایو می تونه محلی بشه برای ذخیره سازی بک آپ هایی که درست یکیشون رو چند لحظه پیش ساختیم درایو tape بعد از اون تبدیل به back up device میشه. ما چند لحظه پیش چند گزینه برای انتخاب محل ذخیره سازی بک آپ داشتیم که یکیشون DISK بود و در اونجا گزینه ای رو با نام BACK UP DIVICE دیدیم که اگه بتونیم در اینجا تنظیمات یک درایو ذخیره سازی TAPE رو اعمال کنیم، اونجا خیلی راحت می تونیم محل ذخیره سازی بک آپ مد نظرمون رو برای BACKUP DIVICE سفارشی کنیم و خیلی راحت از همونجا بک آپ رو به درایو TAPE تعریف شدمون انتقال بدیم.