ساخت و سفارشی سازی گالری تصاویر
این درس به آموزش نحوه ایجاد گالریهای تصویری در وردپرس میپردازد. ابتدا با معرفی ابزارهای مختلف برای افزودن تصاویر به پستها و صفحات، چگونگی استفاده از ویژگیهای Gallery و Media Library در وردپرس را توضیح میدهد. سپس نحوه سازماندهی تصاویر و ساخت گالریهای چندگانه بهوسیله ابزارهای داخلی وردپرس را بهطور تخصصی و با تمرکز بر بهینهسازی روند کار برای کاربران حرفهای آموزش میدهد. این آموزش به ویژه برای وبسایتهای نیازمند گالریهای تصویری کاربردی است که به طراحی و بهبود تجربه کاربری کمک میکند.
همانطور که در دو ویدئو آموزشی قبلی به شما نشان دادم میتوانید هر چند تا تصویر که میخواهید را به پستها و صفحات سایت خود اضافه کنید و با این تفاسیر هم دیدید که هر کدام از تصاویر، مثل این موردی که اینجا میبینید بصورت مستقل ظاهر میشوند.
پس میتوانید تصاویر را بالا، پایین، وسط و یا هر جای دیگر اضافه کنید و هر تصویر بطور مستقل در محتوا “پست” یا “صفحه”؛ درست در آن محدودهای که برای آن تعریف کردید نمایش داده میشود. هر چند بعضی مواقع شما یک سلسلهای از تصاویر را دارید و میخواهید تصاویر در سایت شما بصورت گالری قالببندی و نشان داده شوند. پس وقتی کاربران تصویر را میبیند میتوانند همه را بصورت بند انگشتی ببینند و روی تصاویر کلیک کنند تا تصویر بطور کامل بصورت پاپآپ برای آنها باز شود.
وردپرس اجازه اینکار را به شما میدهد. فقط باید بلد باشید چطوری این سناریو را عملی کنید.
در تصاویری که برای شرکت و کمپانی به من داده شده، یکسری تصویر دارم که میخواهم آنها را بصورت گالری نمایش دهم.
تصاویر تمام این محصولات جدید را دارم که میخواهم در این پست حال حاضر آنها را نمایش دهم.
اما نمیخواهم تصاویر کامل هر محصول را بطور کامل در پست قرار دهم، چون فضا زیادی را میگیرد.
خب؛ بجای آن با استفاده از تمام این تصاویر یک گالری تصویر قرار میدهم تا بازدیدکنندهها بتوانند روی تصاویر مورد نظرشان کلیک کنند و من بعنوان مدیر وبسایت این اجازه را برای آنها صادر خواهم کرد.
برای اینکار میآیم و با زدن روی گزینه “ویرایش نوشته” پست خود را ویرایش میکنم و مجدد باید نشانگر ماوس خود را جایی قرار بدهم که میخواهم گالری تصویر من آنجا باشد.
مثلاً اینجا در بالای متنی که نوشته “پایه و اساس شعار مدرن اسپورت” و بعد مثل قبل روی “افزودن پرونده چند رسانه ای” یا Add Media کلیک میکنم و اینبار بجای استفاده از “گذاشتن رسانه” یا در وردپرس لاتین بجای استفاده از Insert Media که پیشفرض این پنجره “گذاشتن رسانه” است؛ میآیم و روی گزینه “ساخت گالری” یا در وردپرس لاتین روی Create Gallery کلیک میکنم.
وقتی به”ساخت گالری” یا Create Gallery میروید؛ تنها تفاوت آن این است که این بالا بجای Insert Media یا در وردپرس فارسی بجای “گذاشتن رسانه”، نوشته “ساخت گالری” البته در وردپرس لاتین نوشته Create Gallery.
هنوز در سربرگ “کتابخانه پروندههای چندرسانهای” هستم، البته اگر در وردپرس لاتین بودم اسم این سربرگ Media Library بود.
سربرگ را تغییر میدهم و میروم به Upload Files یا همین سربرگ “بارگذاری پروندهها” و بعد پوشه مدنظر خود را که تمام تصاویر داخل آن است را پیدا میکنم و میآورم و همه آنها را هایلایت میکنم.
و بعد آنها را درگ میکنم به این قسمت.
البته میشد با زدن روی دکمه “گزینش پروندهها” هم اینکار را انجام داد و حالا تمام این تصاویر آپلود شدند و این پایین، یک لیست از تمام تصاویر انتخاب شده داریم.
الان 9 تا تصویر را انتخاب کردیم؛ چونکه چند تا تصویر آپلود کردم باید تمام جزئیات هر کدام از تصاویر را وارد کنم، پس کمی زمان میبرد. در اینجا و در این مورد استثناعاً از یک متن یکسان برای عنوان، Caption و متن جایگزین استفاده میکنم.
اما بسته به کاری که داریم با آنها کار میکنیم باید از متنهای مختلف استفاده کنیم تا در موتورهای جستجو مطرح شویم.
وقتی که جزئیات ضمیمه را برای تمام تصاویر وارد کردم، باید مطمئن شوم تصاویری که برای گالری انتخاب کردم، درست هستند و این مناسب بودن را هم با استفاده از این تیک موجود در بالا سمت چپ در چک باکس تصاویر میتوانم متوجه شوم.
میبینید که همه تصاویر انتخاب شدند و تیک دارند، اگر بخواهید میتوانید روی علامت تیک کلیک کنید تا از لیست انتخابی حذف شوند.
و اگر بعد نظرتان عوض شد، میتوانید دوباره بیایید و روی تصویر قرار بگیرید و روی آن کلیک کنید تا اضافه شود.
وقتی انتخاب لیست تصاویر گالری ما تمام شد، روی “گالری تازه بسازید” یا در وردپرس لاتین روی Create new gallery کلیک میکنم، و حالا وارد پنجره جدیدی به نام ویرایشگر گالری میشوم، که میتوانید گالری را بیشتر ویرایش کنید.
در اینجا میتوانم چند تا کار بکنم. اگر بخواهم میتوانم ترتیب عکسها را عوض کنم.
پس میتوانم یک عکس را بگیرم و جای آنرا عوض کنم.
در اینجا به ترتیب فهرست شدن در مقاله مدنظرم که میخواهم درمورد آنها توضیح دهم، آنها را میچینم.
اول با منیزیم و بعد هم ویتامینA ؛ بعد B Complex و بعد ویتامین C؛ بعد هم ویتامین D ، بعد هم کلسیم، آهن؛ مولتی ویتامین و در نهایت روغن بذرکتان؛ به اینصورت میچینمشان.
اگر بخواهم ترتیب را سریع عوض کنم، میتوانم “چینش معکوس” یا در وردپرس لاتین Reverse order را بزنم که ترتیبشان را عوض میکند.
اگر نخواهم تصویری در گالری من ظاهر شود، کافی است از همینجا روی ضربدر آن کلیک کنم تا حذف شود.
یا میتوانم روی “افزودن به گالری” یا در وردپرس لاتین روی Add to Gallery بزنم تا تصویر دیگری را به کار اضافه کنم.
وقتی کارم در انتخاب تصاویر تمام شد و همهcaption ها را آنطور که میخواهم نمایان بشوند، ویرایششان کردم، میروم به “تنظیمات گالری” در سمت چپ.
اینجا میتوانم انتخاب کنم که تصاویر بند انگشتی داخل گالری را به یک جا لینک بدهم.
پیشفرض آن با گزینه “پوسته پیوستها” تنظیم شده است.
اما در اکثر موارد میخواهید به “پرونده رسانهای” یا در وردپرس لاتین به Media File لینک شود تا تصاویر در پلاگین Lightbox نشان داده شوند.
و عدد تعداد ستونهای گالری را انتخاب میکنیم.
پیشفرض آن 3 است و بسته به تمی که استفاده میکنید ممکن است اصلاً این گزینه را نداشته باشید، پس من میگذارم روی 3 بماند.
اگر بخواهید میتوانید تصاویر را با ترتیب تصادفی نشان دهید که بعضی وقتها خوب است، اما اکثر مواقع مثل الان من، شاید میخواهید که ترتیب گالری را کنترل کنید.
در نهایت میتوانید انتخاب کنید، تصاویر با چه اندازهای نمایش داده شوند که در حال حاضر به صورت پیشفرض روی “بند انگشتی” است و معمولاً هم باید همین را انتخاب کنید، چون حس خوبی به بیننده میدهد.
وقتی کارتان تمام شد روی “گذاشتن گالری” یا در وردپرس لاتین روی Insert Gallery کلیک کنید و به این ترتیب پیشنمایش گالری را در ویرایشگر میبینید؛ اما چونکه ممکن است تم، ظاهر گالری را تغییر دهد، بهتر است که پست را آپدیت کنم و پست را مشاهده کنیم.
پس روی “بروزرسانی” کلیک میکنم و بعد هم روی “نمایش نوشته” میزنم تا ببینیم که گالری چه شکلی شده است.
خب؛ این هم از گالری ما.
این طرز نمایش گالری در تم 2017 است.
تصاویری را داریم که در زیر خود مستقیماً caption دارند و اگر روی یک تصویر کلیک کنید به اندازه اصلی آن تصویر هدایت میشوید.
همانطور که در ویدئو آموزشی قبل گفتم، وقتی بعداً با پلاگینها کار کنیم؛ به شما نشان میدهم که چطور میتوانیم ظاهر و رفتار این گالریها را تغییر دهیم تا جالبتر شوند و به کاربر تجربه بهتری در کار با سایت را نشان بدهند.
اما فعلاً فقط بدانید که میتوانید گالری درست کنید و وقتی گالری اضافه شد، میتوانید به ویرایشگر بروید، روی گالری کلیک کنید، Editیا “ویرایش” را بزنید و بعد مجدد آنرا ویرایش کنید تا هر طوری که میخواهید بشود. هر تصویری که به سایت اضافه کنید را میشود داخل یک گالری مجزا قرار داد. مجبور نیستید تصاویر را دوباره و دوباره اضافه کنید تا آنها را در گالری قرار بدهید. همچنین بد نیست بخاطر داشته باشید که میتوانید با این روش هر چند تا گالری که بخواهید را به کار اضافه کنید و آنها را در پستها یا صفحاتی که میخواهید نمایش بدهید.