Skip to main content

بررسی تخصصی نحوه انتشار و تنظیم زمانبندی برای انتشار پست‌های وردپرس

Publishing and scheduling posts

در این درس قابلیت‌های مرتبط با انتشار یک پست از جمله ویژگی‌های مربوط به نحوه نمایش، زمانبندی‌ها و طریقه بروزرسانی و ذخیره اطلاعات بررسی شده است.

لینک کمکی ( official link ) – آموزش نحوه انتشار Post و زمان‌بندی نمایش خودکار نوشته در WordPress – درس 20

معرفی پنل انتشار (Publish)

وقتی ساخت و ویرایشِ پست شما تمام شد، ممکن است در مرحله‌ای قرار بگیرید که فکر کنید دیگر وقت آن فرا رسیده است که پست خود را منتشر کنید و باصطلاح در حالت publish قرار دهید. اینجا است که پنلِ publish یا “انتشار” بکار شما می‌آید.
قبلاً وقتی پیشنمایشِ پست‌ها را در front end سایت نشان دادیم و آن وقتی که ابزارِ Revisions یا “رونوشت‌ها” را نگاهی به آنها انداختیم، کمی درباره پنلِ publish یا همان “انتشار” صحبت کردیم. حالا وقت آن فرا رسیده است که نگاه دقیق‌تری به آن بیندازیم و ببینیم که پنلِ publish یا “انتشار” چه کاری می‌تواند کند. کاربردِ اصلی پنلِ publish یا “انتشار” این است که وضعیتِ پست شما را کنترل کند.
از اینجا می‌توانید پست‌های خود را با گزینه “انتشار”؛ منتشر کنید و دیگر قابلیت‌های آن هم زمانبندی و آپدیت پست است؛ و همچنین با کلیک بر رویِ “انتقال به زباله دان” آنها را به سطلِ زباله انتقال بدهید.
عملکردِ دکمه آبی بزرگ بسته به محتوا تغییر می‌کند، الان چونکه در حالتِ Draft یا “پیشنویس” هستیم نوشته “انتشار”؛ و اگر هم وردپرس ما لاتین بود این دکمه با عبارت Publish همراه میشد. اگر روی آن کلیک کنیم پست همان لحظه آنلاین می‌شود و دکمه به آپدیت تغییر می‌کند.

تنظیم زمان انتشار نوشته در وردپرس

می‌توانیم با تغییر دادنِ تاریخ و زمان، وضعیت عبارت “انتشار” یا Publish حال حاضر را تغییر بدهیم.
الان می‌بینید که پست رویِ “انتشار فوری” یا در وردپرس لاتین روی Publish Immediately قرار دارد.
البته با این گزینه که نوشته شده “ویرایش”، می‌شود پست را زمانبندی کرد تا در آینده منتشر شود که اگر از طریق این دکمه این چنین تغییراتی را اعمال کنیم آنوقت دکمه “انتشار” یا Publish  حال حاضر به عبارت “زمان بندی” یا schedule تغییر می‌کند. یا اینکه در موارد خاص می‌توانیم تاریخ و زمانِ انتشار را رویِ قدیم‌تر هم تنظیم کنیم.
پس اگر بخواهم زمانبندی کنم و یکسری پست‌هایی داشته باشم که بخواهم در طی یک زمانی در آینده آنها را منتشر کنم، می‌توانم به پنلِ “انتشار” یا Publish آمده و تاریخِ انتشار را مثلاً به ماهِ بعد تغییر بدهم و اوکی را در وردپرس لاتین یا “قبول” را در وردپرس فارسی، بزنم.
می‌بینید که دکمه آبی از عبارت “انتشار” به “زمان بندی” یا Schedule تغییر می‌کند.
و حالا وردپرس زمان را چِک و مانیتور می‌کند و وقتی به این تاریخ و زمانی که من برایِ یکماه دیگر در نظر گرفته‌ام، برسیم؛ پست بصورتِ خودکار از طرفِ ما آنلاین می‌شود. همینطور؛ می‌توانم مجدد با زدن رویِ عبارت “ویرایش” در اینجا تاریخ و زمان سفاری شده را ویرایش کنم و تاریخِ انتشار را رویِ گذشته بگذارم.
اینطوری نحوه نمایشِ پست در صفحه ایندکس معکوس می‌شود و برایِ وقتی مفید است که می‌خواهید محتوایِ یک سایت را به یک سایتِ دیگر ببرید یا یک محتوایِ قدیمی را منتشر کنید و بخواهید ترتیب و تاریخِ زمانِ اصلی را در سلسله مراتب و ترتیبات مطالب آنهم در front end ِسایت حفظ کنید.

تغییر وضعیت پست در WordPress

همچنین می‌توانید “وضعیتِ” پست خود را تغییر بدهید، وقتی دارید یک پستِ جدید می‎‌نویسید بعنوانِ یک Draft یا “پیش نویس” ذخیره می‌شود.
این بالا می‌توانید ببینید که نوشته است: “ذخیره پیش نویس” و در وردپرس لاتین هم می‌نویسد Save Draft.
و در قسمتِ Status یا “وضعیت” ما هم نوشته “پیش نویس” یا اینکه می‌نویسد Draft.
وقتی یک پست را با زدن رویِ دکمه “انتشار” منتشر کنید؛ یعنی اگر الان رویِ “انتشار” یا Publish کلیک کنم، می‌بینید که وضعیت آن هم به”انتشار” یا Publish تغییر می‌کند.
همچنین می‌توانید با کلیک کردن رویِ دکمه “ویرایش” یا در وردپرس لاتین رویِ ” Edit”؛ وضعیت آنرا بصورتِ دستی تغییر بدهید؛ یعنی اینکه بیاید و آنرا با استفاده از منویِ کشویی رویِ “برایِ بازبینی” یا “پیش نویس” قرار بدهید؛ که اگر دارید با وردپرس لاتین کار می‌کنید گزینه‌هایِ Pending Review یا Draft را مشاهده می‌کنید.
اگر وضعیت را تغییر بدهید و بعد هم رویِ “قبول” کلیک کنید و پست را نهایتاً با دکمه آبی رنگ “به روز رسانی” آپدیت کنید، پست از رویِ front end  صفحه وب سایت برداشته می‌شود و حالا با عنوانِ “برایِ بازبینی”علامت زده می‌شود.
این وضعیتِ “برایِ بازبینی” وضعیتِ خودکاری است که رویِ پست‌هایی اعمال می‌شود که توسط شرکت کننده‌ها نوشته شدند و قرار است توسط مدیر وب سایت تأیید شوند. در طول همین دوره آموزشی در ویدئویِ آموزشی مربوط به roleها، وظایف و توانایی‌هایِ وردپرس بیشتر درباره آن صحبت می‌کنیم.

تنظیمات Visibility در پست وردپرس (عمومی-خصوصی-رمزدار)

در نهایت گزینه”نمایانی” یا در وردپرس لاتین Visibility به معنی قابلیتِ رؤیت را داریم.
بطور پیشفرض تمامِ پست‌هایِ منتشر شده برایِ عموم قابلِ رؤیت هستند.
می‌توانید وضعیت آنها را تغییر بدهید تا یک پست تبدیل به یک پست “سنجاق شده” و sticky شود. باید ویرایشگرِ Visibility یا “نمایانی” را باز کنم و این گزینه “سنجاق کردن این نوشته در برگه‌ی نخست” را تیک بزنم.
این برایِ وقتی مفید است که بخواهید یک پست خاص را در صفحه اصلی نشان بدهید یا یک پستِ قدیمی را از قسمت history، بالا بیاورید.
برخی از تم‌ها همچنین از گزینه “سنجاق کردن پست” یا sticky استفاده می‌کنند تا اسلایدرهایِ محتوا یا پنل‌ها را در صفحه اول نشان بدهند یا با آنها کارهایِ دیگر بکنند. باید تمِ خود را تست کنید تا متوجه شوید که پست‌هایِ sticky دقیقاً چطور عمل می‌کنند و چطوری کار شما را می‌توانند راه بیندازند.
همچنین می‌توانید قابلیتِ رؤیتِ پست را رویِ “رمزدار” یا در وردپرس لاتین رویِ Password protected بگذارید که در صورت استفاده از آن می‌بینید که پست نیاز به رمزِ عبور دارد و بیننده هم باید همان رمز را وارد کند.
یا این گزینه را هم داریم که نوشته “خصوصی” و در وردپرس لاتین معادل آن یعنی گزینه Private را مشاهده خواهید کرد. اگر یک پست را رویِ”خصوصی” یا Private بگذارید، فقط کاربرهایِ لاگین شده می‌توانند پست را ببینند و هر کاربری قادر به مشاهده آنها نخواهد بود، بلکه فقط کاربرهایی که وضعیت آنها فقط نویسنده یا بالاتر است می‌توانند این پست را مشاهده کنند.
این گزینه‌ها کمتر موردِ استفاده قرار می‌گیرند و عموماً برایِ سایت‌هایِ عضویتی یا سایت‌هایی که محتوا شخصی یا محتویاتی برایِ گروه‌هایِ کوچک دارند استفاده می‌شود.

جمع بندی

معمولاً در پانل “انتشار” فقط از “ذخیره پیش نویس” و “پیش نمایش” و “انتشار” استفاده می‌کنید.
با این اوصاف خوب است که به یاد داشته باشید که اگر یک پست منتشر کردید و بعد نظر شما عوض شد و می‌خواهید بیشتر آنرا ویرایش کنید به پنلِ “انتشار” برگردید.
از بخشِ “وضعیت”؛ وضعیت را به “پیش نویس”تغییر بدهید؛ “قبول” را بزنید و بعد رویِ “به روز رسانی” کلیک کنید. به اینصورت؛ اینطوری پست را از رویِ front end ِ صفحه وب سایت بر می‌دارید و می‌توانید آنرا بیشتر ویرایش کنید.
اما اگر پست را ساختید و از محتوا آن راضی هستید می‌توانید رویِ “انتشار” کلیک کنید؛ به صفحه اصلی سایت بروید و حالا پستِ جدید خود را در صفحه اصلی خواهید دید و اینطوری هر بازدید کننده‌ای که به سایت شما بیاید می‌تواند به راحتی پست شما را ببیند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0