نحوه بکارگیری ابزار Pan برای جابجایی
در آموزه ویدئویی حاضر دانش پژوهان با روش های متفاوت فراخوانی ابزار Pan جهت جابجایی و پیمایش در ترسیم های اتوکد الکتریکال آشنا می شوند.
فهرست مطالب آموزش
پیمایش و چرخیدن در ترسیمات اتوکد الکتریکال
یکبار دیگر در این فصل از ویدئوهای آموزشی، همچنان که در مباحث navigating یا روشهای چرخیدن و پیمایش در ترسیمات اتوکد الکتریکال هستیم، میرویم سراغ ترسیم DEMO02.DWG که قسمتی از همان پروژه سابق WD Demo هست که در ویدئوهایِ آموزشیِ قبلی هم شاهد این پروژه دیفالتِ نرم افزارِ اتوکد الکتریکال بودیم. همچنین دیگر مطمئناً میدانید که تمامیِ این پروژهها هم در فایلهایِ تمرینی این دوره قابلِ دسترسی هستند و در فصلِ آموزشیِ قبلی هم دیدید که از همین پروژه برایِ پیشروی در کار خود استفاده کردیم. با این تفاسیر میتوانید از فایلهایِ پروژهای که برایِ پیشروی در ویدئوهایِ فصلِ قبلیِ این دوره آموزشی دانلود کردید هم در اینجا استفاده کنید. بنابراین میرویم سراغ دستور pan در این ترسیمِ خاصِ اتوکد الکتریکال خودمان و قصد دارم در این ویدئویِ آموزشی برایِ تکمیلِ مباحثِ روشهایِ چرخیدن و پیمایش در ترسیم، یک نگاهی به آنها بیندازم.
اگر تا حالا با اتوکد کار نکردهاید، این ویژگی و ابزارِ متفاوت موجود در اتوکد الکتریکال میتواند برای شما جالب باشد.
اگر چنانچه شما کاربری هستید که پیش از این با یکی از محصولات اتوکد کار کردهاید، میتوانید با همان پروسه معمول خود، از دستور پن در اتوکد الکتریکالِ نسخه بروز و حالِ حاضر هم استفاده کنید.
فعالسازی ابزار پن (Pan)
برای این منظور اگر که غلطک میانی ماوس را فشار بدهیم و به همین شکل نگه داریم و آنرا رها نکنیم، و شروع به درآگ کردن در صفحه ترسیم کنیم، ملاحظه میکنید که به این ترتیب میتوانیم دستور یا ابزار و فیچِرِ پن را بر روی ترسیم اجرا و عملی کنیم.
آیا میتوانید نشانگر ماوس را که حالا به شکل یک دست سیاه رنگ است را در این قسمت از دراوینگ إریا و این قسمت از اینترفیسِ کاربریِ نرم افزار ببینید؟ همانطور که ملاحظه میکنید سمبلی را، به شکل یک دست کوچک سیاه رنگ داریم که به کمک آن میتوانیم ترسیم را پن یا در واقع جابجا کنیم. در حال حاضر به این خاطر که من ترسیم را به طور کامل زوم اوت و extent کردهام، ممکن است که استفاده از دستور پن بی فایده به نظر برسد.
بنابراین به کمک غلطک میانی ماوس روی بخشی از ترسیم زوم میکنم. برای اینکار به این شکل غلطک ماوس را به سمت این قسمت از ترسیم خود میچرخانم و اگر حالا غلطک میانی ماوس را فشار بدهم و نگه دارم و شروع به درآگ کنم، میتوانم با استفاده از pan کردن، ترسیم را در راستای آن قسمتی از مدار خود که میخواهم روی آن کار کنم، جابجا کنم و به این ترتیب کاربرد دستور pan در اتوکد الکتریکال بهتر برای ما معرفی میشود.
با این تفاسیر دیگر فکر کنم دلیل اهمیت و کاربرد دستور pan کردن در اتوکد الکتریکال و همچنین در دیگر ترسیمات نرم افزارهایِ خانواده اتوکد را بهتر متوجه شدید.
بکارگیری فرمان Pan از ابزار navigation bar
حالا اگر به نوار ابزارِ navigation bar واقع در سمت راست صفحه بروید و به این قسمت از نوار توجه کنیم؛ آیا این سمبل و نماد را که به شکلِ یک دست هست را میبینید؟ به این ترتیب میشود به این مهم دست پیدا کرد که در این محیط کاربر دوستانه یا user friendly اتوکد الکتریکال، ما میتوانیم به دستور و ابزارِ پن در این قسمت هم دسترسی داشته باشیم. اگر که روی این پن، در این قسمت کلیک کنم ملاحظه میکنید که اجرای دستور اینبار تا حدودی نسبت به موردِ استفاده ما در چند لحظه پیش کمی متفاوت است. به این خاطر که در واقع در حال حاضر در دستور پن قرار گرفتیم و این دستور برای ما فعال است و در این مورد نیاز ی نیست که برای اجرا دستور پن دیگر از غلطکِ میانی ماوس استفاده کنیم. بنابراین در حال حاضر دستور پن برای ما فعال است و برای اتمام و خارج شدن از این دستور نیاز است که بعد از فراخوانی و استفاده از آن آمده و راست کلیک کنیم و توسط shortcut menu یا منوی میانبرِ راست کلید نمایان شده، از دستور پن خارج شویم، ولی من اینکار را فعلاً انجام نمیدهم.
خب؛ حالا اگر در همین حالت از دسترسی به ابزارِ پَن، آمده و کلیک سمت چپ ماوس را فشار بدهم بنظر شما چه اتفاقی میافتد؟ همانطور که میبینید ما میتوانیم با نگه داشتن کلیک چپ و درآگ کردن، ماوس را حرکت بدهیم تا برای اعمال جابجایی در ترسیم خود شروع به pan کردن کنیم.
پس با درآگ زمانی میتوانیم ترسیم را جابجا کنیم که دکمه سمتِ چپِ ماوس خود را پایین نگه نداشته باشم.
و میبینید دسترسی به ابزارِ پَن با این سناریو از عملکرد ما در حالی اتفاق افتاده، که الان از غلطک میانی ماوس استفاده نمیکنیم.
چنانچه کلیک سمت چپ ماوس را نگه دارم آیا میبینید که نشانگر ماوس در واقع به نوعی به شکل یک دست مشت شده در میآید و به این ترتیب دیگر میتوانیم ترسیم را جابجا کنیم؟
میدانم این عملکرد ممکن است که تا حدودی عجیب به نظر برسد چون انگار دارد به ترسیم چنگ میزند و پیش میرود.
در واقع ما گاهی آن را به شکل یک دست باز و گاهی به نوعی نشانگر ماوس را به صورت یک دست مشت شده داریم و ملاحظه میکنید که به این ترتیب با نگه داشتن و رها کردن کلید ماوس، میتوانیم به کمک پن ترسیم را جابجا کنیم. خب در حال حاضر در دستور پن هستیم و همانطور که چند لحظه پیش گفتیم، برای خروج از آن کافی است که راست کلیک کنیم و در صورت تمایل گزینه exit را انتخاب کنیم.
اگر مجدد به این شکل از نوار navigation ابزار؛ هند را فعال کنیم و اینجا کلیک راست کنیم؛ همچنین از این منویِ باز شو میشود متوجه شد که امکان استفاده از ابزارِ زوم را با سوئیچ مستقیم به آن و از طریقِ انتخابِ گزینه Zoom، میتواند در دسترس ما قرار بگیرد.
بگذارید آنرا امتحان کنیم، حالا دیگر با این انتخاب میبینید که با کلیک بر روی آن میتوانم سمبلِ نشانگر ماوس را به صورت یک ذرهبین کوچک ببینیم.
حالا اگر که کلیک چپ ماوس را فشار بدهیم و نگه دارم، بد نیست بدانید برای بزرگ نمایی و زوم کافی است که علامت ذرهبین را به سمت بالا حرکت بدهیم یعنی با ماوس به بالا درآگ کنیم و برای کوچکنمایی، همچنان که کلیک چپ ماوس را نگه داشتهایم، میتوانیم ماوس را به سمت پایین حرکت بدهیم.
بگذارید مجدد ماوس را به بالا و پایین حرکت بدهیم تا سریعتر با این فیچِرِ زوم آشنا شوید.
میبینید؟ خب ملاحضه میکنید در حین انجام این کار، zoom out حاصل شده کمی منو را محدود میکند، در واقع تا آن نقطهای zoom out صورت میگیرد که چند لحظه پیش در زمان استارتِ عملکرد زوم، در آن محدوده و موقعیت بودیم.
خب؛ میتوانم راست کلیک و بعد هم گزینه zoom extent را انتخاب کنم تا به این ترتیب حالت اصلی از اندازه ترسیم که در ابتدا، کار خودمان را با آن آغاز کردیم، را بدست بیاوریم.
همانطور که نشانگر ماوس هم نشان میدهد همچنان ابزار و دستور زومای که چند لحظه پیش از منوی کلیک راست عاید ما شد، برای ما فعال هست.
خب؛ با راست کلیک و به کمک منوی ظاهر شده، میتوانیم در صورت تمایل دستور پن را باز هم اجرا کنیم یا اینکه میتوانیم از دستور فعلی توسط گزینه exit خارج بشویم. من exit را انتخاب میکنم و به این شکل باز هم سمبلِ کرسر اولیه ما، درست شبیه زمانِ شروع ترسیم، را برگردانیم.
نتیجه گیری
بنابراین ملاحظه کردید که دو روش برای استفاده از دستور پن در اتوکد الکتریکال وجود دارد.
شما میتوانید از غلطک میانی ماوس استفاده کنید، به این صورت که شبیه کلیک کردن رویِ کلیدهایِ سمت چپ و راست ماوس بیاید و همینکار را با غلطکِ میانی انجام بدهید و با کلیک و نگه داشتن آن و حرکت دادن ماوس دستور پن را اجرا کنید و به محض رها کردن غلطک ماوس نشانگر ماوس را به صورت کرسرِ معمولی داریم و این به معنی این است که اجرای دستورِ پن هم تمام شده. اما بعنوان راه حل دوم چنانچه از navigation bar برای اجرای دستور پن استفاده کنید، تا زمانی که راست کلیک نکنید و از منوی میانبری که ظاهر میشود گزینه exit را انتخاب نکنید، در دستور پن قرار دارید و این دستور همچنان فعال میماند. بنابراین در این ویدئوی آموزشی ما نحوه استفاده از دستور پن در ترسیمات اتوکد الکتریکال را بررسی کردیم.