کار با تب های ترسیم ها در نرم افزار اتوکد الکتریکال
رابط کاربری جدید نرم افزارهای شرکت اتودسک بصورت تب بندی شده ارائه گردیده است و در هر تب می توانیم با یک ترسیم بخصوص شروع بکار کنیم. در این آموزه ویدئویی با نحوه بکارگیری و استفاده صحیح و منطقی از تب های ترسیم ها آشنا خواهیم شد.
فهرست مطالب آموزش
کار با تب های اتوکد الکتریکال در حین طراحی
وقتی که داریم با اتوکد الکتریکال کار می کنیم، معمولاً بیش از یک ترسیم رو به صورت بازداریم، این موضوع رو می دونستید؟
این یعنی اغلب داریم روی بیش از یک ترسی باز کار می کنیم.
اگر موافق باشین توی این ویدیوی آموزشی نگاهی به تب های ترسیم هامون بندازیم. اصطلاحاً به تب ترسیم ها در اتوکد Drawing tabs میگن، این تب ها رو بالای محدوده ترسیم یا همون drawing area، از صفحه می تونیم ببینیم.
معرفی تب استارت اتوکد الکتریکال
همیشه یک تب به اسم Start داریم، که وقتی من در اتوکد الکتریکال روش کلیک کنم، دو بخشِ Getting Start و Recent documents رو درش می بینیم. خب اگر با اتوکد کار کرده باشین، حتماً با این بخش های آشنایی دارین. همچنین می تونیم از قسمت سمت راستش، به اکانت کاربری یه اتودسک مون ورود کنیم که با ورودمون امکان ارائه بازخورد، نظرات و پیشنهادات رو به اتودسک یعنی همون شرکت سازنده ی اتوکد الکتریکال پیدا خواهیم کرد؛ البته از قسمتی که برچسب send feedback خورده؛ امکان ارسال بازخورد یا فیدبک به سادگی هر چه بیشتر میسر هست.
جابجایی بین ترسیمات اتوکد الکتریکال
برای بازگشت به ترسیم مورد نظر می تونیم روی تبی با نام DEMO 02 که در تصویر فوق هم قابل تشخیص هست کلیک کنیم.
بنظر شما استفاده از تبهای ترسیم، زمانی که چند ترسیم مختلف رو همزمان بصورت باز در اتوکد الکتریکال داشته باشم، چه کارایی ای خواهد داشت؟ و اونوقت جابجایی بین تب ها به چه صورت انجام خواهد گرفت؟ بعنوانِ یک ابزارِ سودمند، همیشه من برای باز کردن یک ترسیم جدید در اتوکد الکتریکال،
می تونم به پانل project manager ای که در سمت راست محیط طراحی واقع شده بیام،
بعنوان مثال برای باز کردن ترسیم DEMO 03 کافی هست که در قسمت project manager
روی ترسیم یاد شده دبل کلیک کنم تا اون ترسیمِ الکتریکی روی صفحه برای من نمایش داده بشه.
همونطور که می بینید تا به اینجای کار، ترسیم هایی رو که قبلاً ایجاد کرده بودیم آماده ی استفاده هستند.
حالا اگر بخوام به ترسیم DEMO02 برگردم، می تونم از بالای اینترفیس نرم افزار، روی تب DEMO02 کلیک کنم.
و اینطوری با کمک تب ها، در بالاترین سرعت ممکن می تونم مستقیماً بین چند تا از ترسیم هایِ باز شده براحتی سوئیچ کنم. با این تفاسیر می تونم بطور همزمن چندین ترسیم باز داشته باشم، هرچقدر که بخوام. البته منطقی باشید، مثلاً به 250 تا ترسیم باز که نیاز نداریم.
در طول کار با اتوکد الکتریکال متوجه میشین که معمولاً به سه، چهار یا پنج ترسیم باز نیاز پیدا خواهیم کرد،
پس شاید من ترسیم demo 04 روهم برای پیشروی در کارم با دابل کلیک به طریق مشابه باز می کنم، که هر کدومشون بخودیِ خود قابلِ استفاده هستند.
بنابراین می تونیم با کلیک بر رویِ تبِ DEMO03 به تبِ DEMO03 بریم، شبیه کاری که در تصویر زیر انجامش دادم،
سریع ترین روش برای تعریف یک ترسیم جدید
و همینطور هم می تونیم به DEMO02 بریم؛ و می بینید که اینطوری براحتی و با سرعت می تونم به محیطِ drawing area هر کدوم از ترسیم هام برم و برای مشاهده هر یک از ترسیم های موجود می تونیم بطریق یاد شده، روی تب مربوط کلیک کنیم.
در انتهای تب ها، یک علامت بعلاوه (+) می بینیم، که برای اضافه کردن ترسیم جدید استفاده میشه.
با کلیک روی آیکن یاد شده، یک صفحه خالی مشبک ایجاد میشه. پیشنهاد میدم اگه نمی دونستین، یکبار برای همیشه بخاطر بسپارید که به ترسیم موجود در تصویر زیر، یک ترسیم خالی یا blank drawing میگن. آیا می تونید شبکه بندی یا همون گرید بندیِ قالبِ خالی مون رو ببینید؟
ما الان در قالبِ پیشفرضی قرار داریم که اون رو می تونیم خودمون هم در اتوکد الکتریکال سفارشی کنیم، هر چند اینی که الان داریم سفارشی سازی های پیشنهادی اتودسک برای پیش روی با یک blank drawing هستش. وقتی صحبت از “قالب شخصی سازی شده” میشه، معنیش این هست که ما از قبل اومدیم و یکاها و مقیاس و کلی از تنظیمات مون رو براش سفارشی کردیم.
البته چون بطور معمول من در کارم از واحد هایِ uk و استانداردِ معمولِ انگلستان استفاده می کنم و همچنین در تنظیماتِ اولیه نصبِ اتوکد الکتریکالم با انتخابِ انگلستان از یکایِ uk بهره برده ام، به همین دلیل صفحه ترسیم جدید blank drawing باز شده، برایِ من با واحد متریک ایجاد شده. حالا اگر شما از ورژن آمریکایی اتوکد الکتریکال استفاده می کنین، یعنی در زمانِ نصب کشور آمریکا رو انتخاب کردین، صفحه blank drawing یا همین قالب دیفالت خالی ترسیمتون، با الگو و واحدِ امپریال برایِ استفاده تون سفارشی میشه. بد نیست بدونید، زدن رویِ علامتِ به اضافه اخیر، تنها یکی از راه هایی هستش که در صورتی که قصده ایجادِ یک ترسیم خالی یا blank drawing کردید می تونید باهاش شروع کنید و أزش بهره ببرید.
بهرحال؛ اگر بخوایم یک ترسیم رو ببندیم،
فقط کافی هست روی علامت ضربدر در قسمتِ کنار یکی از تبها کلیک کنیم.
به طریق مشابه demo 04، و demo 03 رو هم میبندم.
اگر دقت کرده باشین ترسیم ها بدون مشاهده پرامپت، “Would You Like To Save The Drawing” بمعنیِ “آیا می خواهید ترسیم رو ذخیره کنید؟” بسته شدند؛ و دلیل این امر یعنی اینکه پیغام یاد شده رو ندیدیم، این هست که هیچ تغییری روی ترسیم ها ایجاد نکرده بودیم.
اما اگر به تب DEMO 02 دقت کنید، روی این تب یک ستاره کوچیک می بینید.
مفهوم علامت ستاره بر روی تب های ترسیمات الکتریکالی
این ستاره به این معنی هست که من تغییری روی این ترسیم ایجاد کرده ام و باید ذخیره بشه. پس دقیقا شبیه زمانی که در هنگامِ رانندگی از آینه اتومبیل تون گاه و بیگاه استفاده می کنید؛ در کار با اتوکد الکتریکال هم؛ همیشه به تب ترسیم تون دقت کنید. هرتبی که علامت ستاره داشته باشه، معنیش این هست که تغییری در آن ترسیم اعمال شده و برای اینکه اون تغییرات رو نگه داریم، باید حتماً ذخیرش کنیم. چون اگربدون اینکه ذخیرش کنین و ترسیم تون رو ببندین، تمام کارهایی که کردین از بین میره. حالا فرضاً اگه برق بره چی میشه، تمامه طراحی تون هم از بین میره، پس هر موقع کار درستی روی ترسیم تون انجام دادین و این ستاره نمایان شد، معقول ترین کاری که میشه کرد این هست که یکبار روی دکمه SAVE کلیک کنید.
پس به این نتیجه می رسیم که تبهای ترسیم واقعاً کاربردی و مفید هستند و در واقع یک عنصر و اصل بصری در محدوده ترسیم تون هستند، که بهتون اجازه میدن بدونین کدوم ترسیم ها رو در هر بار شروع بکارتون در اتوکد الکتریکال باز کردید.
misagh
ممنون که آپلود دوره اتوکد الکتریکال رو در اولویت قرار دادین
خیلی وقت هست که منتظر این آموزش هستم
از مدرس خیلی خوبش تشکر می کنم بنظرم میرسه خیلی زحمت کشیده شده
طهاکو
سپاس
مطمئناً کامنت های شما عزیزان به صمع مدرسین میرسد و خستگی این پروژه عظیم رو از دوششون بر خواهد داشت
شاد باشید
moslem_felegari7370673
سلام وقت بخیر چطور میتونم آموزش ببینم ، من وقتم کمه
طهاکو
دوره تکمیل شده است،
متاسفانه اجازه انتشار رو به دلیل سیاست های دپارتمان نداشتیم و لینک های خرید مدتی بود حذف شده بودند
هم اکنون از لینک ایندکس اصلی دوره امکان خرید وجود دارد
با آرزوی سلامتی
علی
سلام
من مشکلی برام بوجود اومده
هر نقشه ای که در اتوکد باز می کنم، یک اتوکد جدید باز می کنه در حالیکه همه تب ها باید در یک صفحه باشند که اینطوری نیست
وقتی هم یکی از نقشه ها رو می بندم، همه نقشه ها بسته میشه
ممکنه کمکم کنید؟!