Skip to main content

بررسی نحوه مدیریت ترسیمات پروژه‌های اتوکد الکتریکال

Managing drawings in projects

در آموزه ویدئویی حاضر علاوه بر بررسی نحوه ذخیره و دسته بندی و مدیریت فایل ها و اسناد پروژه های اتوکد الکتریکال، دانش پژوهان همچنین با نحوه تنظیم و مدیریت پروژه ها و اسناد با بکارگیری پانل پراجکت منیجر آشنا می شوند.

لینک کمکی (official link) – مدیریت حرفه‌ای نقشه‌ها و استفاده از Project Manager برای بهینه‌سازی پروژه‌ها در AutoCAD Electrical

و اما موضوعی که الان در این فصل از دوره آموزشی اتوکد الکتریکال یعنی بررسی نحوه کار با فایلهای پروژه میخواهیم به آن بپردازیم؛ این است که واقعاً چطور به کمک خود پانل Project Manager ترسیمها را مدیریت و سازماندهی کنیم. خب؛ همانطور که به خاطر دارید در ویدئوی قبلی ما یک ترسیم به نام NEWCIRCUIT1.DWG ایجاد کردیم. خب، کاری که من بعد از آن ویدئو انجام دادم، این بود که فایل NEWCIRCUIT1.DWG را در بخش فایلهای تمرینی طهاکو دات آی آر گذاشتم تا بتوانید از آنها استفاده کنید. بنابراین زمانی که بروید و فایلهای تمرینی را دانلود کنید میتوانید آنرا در فولدر demo داشته باشید.
پس این دیگر به خودتان بستگی دارد؛ اگر میخواهید یک ترسیم جدید برای اضافه کردن به پروژه مدنظرتان داشته باشید، یا بروید درست شبیه کاری که ما در ویدئو قبلی عملی کردیم، با راهکارهای ارائه شده یکی ایجاد کنید و یا اینکه از یک فایل دانلود شده استفاده کنید و این مورد هم البته الان در فایلهای تمرینی در اختیار شما است. به هرحال ما همه چیز را برای شما مهیا کردیم؛ فقط کافی است خودتان بهترین روش را انتخاب کنید.
همانطور که شما الان در صفحه ملاحظه میکنید، این ترسیم یک ترسیم خالی است که فقط یک title block دارد. به این نکته توجه داشته باشید، زمانی که شما یک ترسیم جدید را به پروژه مد نظر اتوکد الکتریکالتان اضافه میکنید، در بعضی اوقات و تأکید میکنم نه همیشه؛ ممکن است به سرعت یک دیالوگ باکس کوچک و یا یک پرامپت برای شما ظاهر شود که از شما میخواهد که attributes های WD_TB هم اضافه کنید و یا اینکه ویژگیهای WD_M را اضافه کنید! زمانی که یک ترسیم جدید تعریف میشود، WD_TB و WD_M؛ attributes هایی هستند که به پایگاه داده یا دیتابیس اتوکد الکتریکال ما لینک میشوند و در واقع بخاطر وجود ترسیم جدید است که قابل رؤیت شدند. بسته به نسخه اتوکد الکتریکالتان و نوعِ فایلی که برای اضافه کردن به پروژه مدنظرتان انتخاب میکنید؛ دیالوگ باکسی حاوی این پیام را بعضاً میبینید که اگر دقت کرده باشید، من در ویدئو آموزشی قبلی چنین پیامی را دریافت نکردم. آنجا صرفاً نرم افزار در یک کادر محاوره‌ای از من پرسید که آیا میخواهید تنظیمات ترسیم را با مقادیر موجود در پروژه حال حاضر تطبیق بدهم و من هم گزینه YES را انتخاب کردم.
پس با این حساب اگر که شما با یکی از این دیالوگ باکسهای کوچک و ناآشنا مواجه شدید اصلاً نگران نشوید، چون آنها اصلاً موضوع پیچیده و عجیبی نیستند. فقط کافی است که شما گزینه ok را انتخاب کنید تا با این کار attribute های مذکور را در ترسیم جدیدتان به کار بگیرید. در واقع این روشی است که اتوکد الکتریکال برای پیوند موارد متنوع به همدیگر بکار میگیرد؛ تا این اطمینان را بوجود بیاورد که تمامی attribute های مرتبط با ترسیمهایی که شما آنها را اضافه کردید، با attribute های مناسبی از پروژه اتوکد الکتریکال لینک شده. خب؛ بیایید به بحث مدیریت ترسیمها در اتوکد الکتریکال برگردیم. به هرحال میدانیم که تمامی ترسیمهای ما به پایگاه داده پروژه اتوکد الکتریکال لینک شدند و در حال حاضر همه ترسیمهای موجود در پروژه ما، از تمام attributes هایی که من ذکر کردم برخوردار هستند.
و تنها کاری که مانده، این است که آنها را مدیریت کنیم.
برای این منظور باز هم از پروژه wddemo که در این قسمت واقع شده استفاده میکنم.
خب؛ به عنوان اولین کاری که برای مدیریت ترسیمهای خود میخواهم انجام بدهم، این است که: زیرپوشه شماتیک را به عنوان سابفولدر ترسیمها، به این شکل مینیمایز کنم.
دلیل اینکار هم این است که بتوانیم ترسیم NEWCIRCUIT1 ای که به صورت تک در این قسمت دیده میشود را ببینیم. ترسیمی که به نوعی به پروژه ما تعلق دارد اما به این خاطر که زیرپوشه‌ای برای قراردادن آن در نظر گرفته نشده، این پایین تک و تنها مانده. پس بیایید این کار را انجام دهیم و البته قبل از آن برای نظم بخشیدن به ترسیم خود یک زیرپوشه به اسم new circuit را ایجاد کنیم.
برای این کار روی پوشه WDDEMO از این قسمت می‌آیم و روی آن راست کلیک میکنم و همانطور که ملاحظه میکنید، امکان افزودن یک سابفولدر را با گزینه add subfolder در اختیار داریم.
بنابراین با کلیک بر روی این گزینه، زیرپوشه جدید ما ایجاد میشود.
به این شکل با تایپ عبارت New Circuits و بعد فشار دادن اینتر اسم زیرپوشه را هم تعیین میکنم و به این ترتیب زیرپوشه جدیدمان را در این قسمت داریم.
حالا تنها نیاز است که ترسیم NEWCIRCUIT1.DWG را با کلیک روی آن به صورت سلکت شده دربیاورم و آنرا به سمت سابفولدر ایجاد شده درگ کنم و بکشم و زمانی که زیرپوشه New Circuits به این شکل هایلایت شد، با رها کردن دکمه ماوس الان دیگر ترسیم ما به این سابفولدر منتقل شده.
بنابراین به این ترتیب یک زیرپوشه جدید را داریم که همانطور که ملاحظه میکنید بولد و هایلایت شده.
به خاطر این است که ترسیم NEWCIRCUIT1 در حال حاضر به عنوان ترسیم فعلی ما در پروژه اتوکد الکتریکال باز است.
خب؛ در این ویدئوی آموزشی مروری بر نحوه مدیریت ترسیمهای خود در اتوکد الکتریکال داشتیم. یکبار دیگر یادآوری میکنم که به خوبی میتوانیم از عمل درگ و درآپ کردن به منظور جابجایی ترسیمها کمک بگیریم.
شاید احیاناً مایل به قرارگیری این ترسیم در زیرپوشه New Circuits نباشم، پس روی آن کلیک میکنم و شروع به درگ آن میکنم. خط مشکی رنگ را میبینید؟ اگر الان ترسیم را با رها کردن ماوس درآپ کنم، به این شکل در قسمتی که آنرا رها کردم و در کنار لیست سابفولدرها قرار میگیرد که در واقع میشود گفت ترسیم در حال حاضر متعلق به هیچ یک از سابفولدرها نیست.
اما اگر مایل به افزودن ترسیم به یک زیرپوشه باشم، باید روی آن کلیک کنم و آنرا به سمت زیرپوشه مدنظر خود درگ کنم و بعد هم با هایلایت شدن زیرپوشه به رنگ آبی، ترسیم را رها میکنم و ملاحظه میکنید که به این ترتیب من ترسیم NEWCIRCUIT1.DWG را در زیر پوشه New Circuits قرار دادم.
خب همانطور که ملاحظه کردید دراین ویدئوی آموزشی ما نحوه مدیریت ترسیمها با استفاده از پانل پراجکت منیجر را در یک پروژه اتوکد الکتریکال بررسی کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
Tha PMIS
طهاکو من
0