Skip to main content

معرفی تکنولوژی Adobe Camera Raw

Starting with Adobe Camera Raw

در این ویدئوی آموزشی دانش پژوهان با پلاگین Camera Raw آشنا می شوند و فرا می گیرند در ویرایش تصاویر، این پلاگین چه مزیت هایی را در اختیار ما قرار می دهد. کاربران در ادامه بعد از آشنایی با معایب این اسکریپت، فرا می گیرند چه ویژگی هایی در نرم افزار فتوشاپ وجود دارد که پلاگین Camera Raw را یک مکمل برای این نرم افزار جامع قرار می دهد.

لینک کمکی ( official link ) – پلاگین Camera Raw مکمل برای ویرایشگر تصویر فتوشاپ (آموزش فتوشاپ، مبانی Photoshop The Basics) درس 7

پلاگین Camera Raw چیست؟

در این ویدئو رسیدیم به اون پلاگینی که در موردش تو ویدئوهای قبلی با هم صحبت کردیم یعنی پلاگین Camera Raw.
خب، با توسعه خانواده فتوشاپ، فناوری Camera Raw ادوبی نیز رشد داشته است، و نقش بسیار مهمی در اصلاح و بهبود تصاویر ایفا می‌کنه. امروزه زمانی که یک عکس رو با استفاده از دوربین دیجیتال یا گوشی همراه ثبت می‌کنیم، این امکانات رو داریم که همونجا تصویر رو برش بدیم، رنگ و کنتراستش رو اصلاح کنیم، همونجا عکس رو به تصویری سیاه و سفید تبدیل کنیم، یا حتی به اون افکت‌های خاص اضافه کنیم و تمامی اینکارها و اتفاقات زمانی رخ بدن که تصویر رو هنوز وارد نرم افزاره فتوشاپ نکردیم.
هدف من همیشه این بوده که قبل از باز کردن تصاویر در فتوشاپ، با استفاده از ماژول develop نرم افزار lightroom، تصاویر رو به بهترین نحو ممکن در بیارم و با اینکارم کیفیتشون رو بهبود داده باشم، یا در صورت استفاده از Bridge در پروسه کاری مدیریت فایل ها به فتوشاپ، بیام و از فناوری camera raw با کمک پلاگینی که در نرم افزاره Bridge تعبیه شده اینکار رو عملی کنم.
اگرچه در این دوره آموزشی با قابلیت‌های ویرایش تصویری که Camera raw ارائه می‌کنه، کاری نداریم؛ ولی می‌خوام توی این ویدئوی آموزشی شما رو با به برخی از مهم ترین دلایلی که باعث می‌شن قبل از باز کردن فایل هاتون در فتوشاپ بیاید و از این فناوری استفاده کنید، اشاره کنم تا با این سناریو با این پلاگین آشنا بشید و شُبهاتِتون در مورد اینکه Camera raw چی هست برطرف بشه. اگر تمایل دارید که به صورت دقیق و جامع‌تر Camera Raw رو بیاموزید، بهتون بگم که ما در طهاکو در حاله تدوین دوره ای جدید با نامه آموزش جامع Camera raw هستیم که امیدوارم زودتر بتونیم بهتون معرفیش کنیم.

اعمال تغییرات non destructive با پلاگین Camera Raw

خب، فناوری Camera Raw از یک الگوی ویرایش تصاویر پارامتریک استفاده می‌کنه. این الگو مبتنی بر بکارگیری و اعمال مجموعه ای از دستورالعمل‌های از پیش تعریف شده توسط طراحان این الگوها هست که با این دستورالعمل ها بشه تصویر رو بهبود بخشید و دارای مزایای مختلف دیگه ای هم هست. برای مثال تمام کارهایی که در تکنولوژی Camera Raw Technology انجام می‌دیم، غیر مخرب هستن، non destructive.
یعنی شما می‌تونید هر تعداد تغییر که می‌خواهید رو بدون آسیب رسوندن به فایل اصلی ایجاد کنید، و می‌توانید هر تغییر دلخواهی که خواستید یا تمامی تغییرات رو، اونم در هر زمانی که خواستید، بدون هیچ دردسری ریست کنید. زمانی که شما یکی از اسلایدرهای موجود در پلاگین رو حرکت می‌دید، Camera Raw Technology به سرعت مجموعه‌ای از دستور العمل‌ها را بکار می‌گیره تا نحوه نمایش تصویر روی صفحه نمایش رو تغییر بده که در مقایسه با یک برنامه ویرایش پیکسل مانند فتوشاپ دارای پتانسیل ویرایش سریع‌تری هستش.

ویرایش بصری (intuitive workflow) در پلاگین Camera Raw

مزیت بعدی اینه که Camera Raw Technology دارای یک جریان کاری یه بصری یه، intuitive workflow. ابزارهای این پلاگین صرفاً محدود به ویرایش تصویر هستند و ابزارها و پانل‌ها به ترتیبی قرار گرفته‌اند که شما بیشترین استفاده را از اونها ببرید.

پشتیبانی فایل هایی به فرمت JPEG، RAW و TIFF

یک مزیت دیگه این هست که Camera Raw Technology با فایل‌های tif و jpeg بخوبی کار می‌کنه، به این ترتیب به محض اینکه نحوه کار با فی¬چِر ها و ابزارها و قابلیت‌هاش رو یاد گرفتید، می‌تونید اونها رو برای فایل های مختلف خود بکار بگیرید.

بهبود سرعت کار با اتوماتیک کردن برخی فعالیت ها در کار با پلاگین Camera Raw

Camera Raw Technology هم چنین جزء نرم افزارهای automate کننده محسوب میشه یعنی قابلیت خودکار سازی کارها رو داره. مثله ماکرو عمل میکنه. یعنی یکسری کارها رو پشت سرهم بدون هیچ کاره اضافه ای انجام میده. یعنی با وجود این پلاگین اعمال تغییرات روی چندین تصویر در یک زمان بسیار ساده میشه. شما می‌تونید تغییرات رو همگام سازی یا synchronize کنید، تنظیمات رو کپی و پیست کنید و حتی preset ها رو ذخیره کرده و اونها رو برای تصاویر مختلف بکار بگیرید. این روزا آخرین نسخه فتوشاپ هم نیز قابل خودکار سازی داره و از مقوله automate پشتیبانی میکنه، اما یادگیری نحوه ساخت و رکورد کردن فعالیت‌ها و عملکردهای مختلف در فتوشاپ بسیار دشوارتر از ساخته یک preset ساده در Camera Raw هست.

user frindly بودن محیط پلاگین Camera Raw

در آخر، Camera Raw Technology دارای یک منحنی یادگیری بسیار ساده هست و در نتیجه مسلط شدن به ابزارهاش خیلی سریعتر اتفاق می‌افته. اما Camera Raw دارای معایبی نیز هست. اگرچه تلاش می‌کنیم تا قبل از باز کردن تصاویر در فتوشاپ، کاری کنیم که این تصاویر با استفاده از Camera Raw یا ماژولِ develop نرم افزار lightroom، بهترین ظاهر رو داشته باشند، اما موارد مختلفی از کارها و فعالیت ها وجود داره که قادر به انجام اون کارها در lightroom یا Camera Raw نیستیم و به همین علت سراغ فتوشاپ می‌ریم تا از قابلیت‌های این نرم افزار بهره ببریم. یک چیزی بگم و اینکه این روزا نمیشه گفت چون Camera Raw یک پلاگین هست پس برای ویرایش تصاویر خوب نیست و یا اینکه من ماژولِ develop نرم افزار lightroom رو دوست ندارم چون یک ماژول ضعیفه! نه! اینا کناره هم می تونن خیلی بکارمون بیان و بهتره از هر چیزی در حد خودش استفاده کرد.

نمونه هایی از عملکرد پلاگین Camera Raw

در تصویر زیر می‌بینیم که یک عکس raw و اورجینال در اختیارمون هست. ما می‌تونیم با استفاده از پلاگین Camera Raw  یا ماژولِ develop نرم افزار lightroom،

خیلی سریع تصویر رو ارتقا دهیم تا ظاهر اون تصویر قبلی، طوری بشه که در نمونه زیر می بینید.

اما اگر بخواهیم برخی از عناصر پس زمینه رو حذف کنیم، با محدودیت‌های  Camera Raw Technology  مواجه می‌شیم و اینجاست که فتوشاپ وارد صحنه میشه.

 به این ترتیب می‌تونیم در فتوشاپ تصویر رو به صورت کامل تغییر بدیم تا ظاهر اون طوری بشه که در نمونه زیر می بینید.

مزایا و معایب فتوشاپ و پلاگین Camera Raw
مبادرت به ویرایش تصاویر اورجینال با پلاگین Camera Raw و نرم افزار فتوشاپ

موارد برتری فتوشاپ نسبت به پلاگین Camera Raw

 قدرت فتوشاپ در این هستش که به ما این امکان رو میده که در زمان روتوش کردن تصاویرمون، با چندین لایه کار کنیم. به ما امکان می‌ده تا ماسک های پیچیده و سلکشن‌های پیچیده داشته باشیم. می‌تونیم از smart objects های غیر مخرب برای بکارگیری مواردی مانند creative filters یا حتی کار کردن با shape layers یا type layers استفاده کنیم.  shape layers  میشه همون بخش ارائه دهنده لایه های هندسی یه فتوشاپ و type layers هم لایه های تایپی برای نوشتاره زنده هستند.

می‌تونیم تصویر vectors یا برداری رسم کنیم، یعنی تصویری رسم کنیم که بر اساس معادلات ریاضی شکل گرفته و متشکل از نقاط، خطوط و اشکال هستش. می تونیم در فتوشاپ با استفاده از adjustment layers و خیلی موارد مختلف دیگه تصاویر رو هرچه بیشتر ارتقا بدیم. البته اینم بگم لایه هماهنگ کننده یا تنظیمی یا adjustment layers  شامل تصاویری هستن که فقط اطلاعات رو همسان می کنند و می تونن در هر زمانی حذف بشن. لایه های  adjustment  به جای اینکه محتوای خودشون رو داشته باشن، اطلاعات رو روی لایه زیرین خود تنظیم می کنند و به اصل پیکسل های فایل آسیبی نمیزنن. خب؛ پس با همه این توضیحات دیگه فکر کنم آماده ایم تا با هم آموزشمون رو شروع کنیم. پس با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0