بررسی اجمالی رابط کاربری فتوشاپ
ابتدایی ترین مبحث دروه های مبانی فتوشاپ، آشنا نمودن دانش پژوهان با رابط کاربری (User Interface) نرم افزار می باشد. در همین راستا مدرسین در درس حاضر اقدام به بررسی بخش های مختلف رابط این نرم افزار نموده اند و با بررسی انعطاف پذیری های آن بطور عملی اقدام به تغییر فونت و رنگ قالب حاکم بر این ادیتور تصویر نموده اند و در نهایت نحوه بازگردانی به تنظیمات پیشفرض فتوشاپ را آموزش داده اند تا گرافیست ها براحتی بتوانند بعد از اعمال تنظیمات اشتباهی و ناکارآمد بسرعت به تنظیمات دیفالت بازگردند.
فهرست مطالب آموزش
رابط کاربری فتوشاپ چیست؟
بیایید چند دقیقه ای رو به آشنایی با رابط کاربری فتوشاپ اختصاص بدیم.
من با Bridge کارم رو شروع می کنم و روی تصویر BarrenTree دو بار کلیک می کنم تا اون رو در فتوشاپ باز کنم.
در سراسر قسمت بالایی نرم افزار آیتم های مختلف منو قرار دارند که متناسب با موضوعاتی برای مثال Layer، Type، select دسته بندی شده اند، که یکیشون رو میخایم بررسی کنیم.
میشه منو Layer رو گفت که صرفاً ابزارهایی مرتبط با موضوعات لایه بندی درش وجود داره.
در قسمت چپ ما تمامه ابزارهای مختلفمون رو داریم که بهمون ارائه شدن.
و زمانی که روی یکی از این ابزارها کلیک می کنیم، شما می توانید گزینه های مربوط به این ابزارهای انتخابی رو ببینید که در نوار Options ظاهر میشن. پس به نواری که زیر نوار منوها ظاهر میشه نوار Options میگیم.
در مرکز نیز پیش نمایش تصویر وجود داره، ما می تونیم عکسمون رو در مرکز مشاهده کنیم.
و همچنین میتونیم اطلاعات مربوط به تصویر رو در status info در پایین پنجره ببینیم.
اگر روی status info کلیک کنم و رها نکنم، می تونیم اطلاعاتی مانند width یعنی عرض تصویر، height یعنی ارتفاع تصویر، channel کانال رنگ تصویر و رزولوشن یا وضوح تصویر رو مشاهده کنیم.
و اگر روی آیکون نشان داده شده در تصویر زیر کلیک کنیم،
می تونیم گزینه های مختلفی بعنوان اطلاعات قابل نمایش در status info تنظیم و انتخاب کنیم.
در سمت راست چندین پانل با تنظیمات مختلف در اختیار داریم، در بخش ها و ویدئوهای بعدی با جزییات این پنل ها آشنا خواهیم شد و همشون رو بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر تنها می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که با رابط کاربری و تغییرات کوچکی آشنا بشیم که واقعاً به ما کمک می کنن بیشترین استفاده از محیط فتوشاپ رو داشته باشیم.
پس وقتی برای اولین بار فتوشاپ رو باز می کنید، یکی از اولین کارهایی که من میکنم، maximize کردن یا بزرگ کردن برنامه هست تا برنامه سرتاسر صفحه نمایشم رو بگیره و سایر برنامه هایی که در پس زمینه هستند، حواس من رو پرت نکنن. من از قبل این کار رو کرده ام، اما اگر اولین باری بود که فتوشاپ رو باز می کردم، ظاهره رابطه کاربری نرم افزار کمی کوچکتر بود.
در اون حالت می تونستم سایر برنامه های در حال اجرا رو در پس زمینه ببینم. از اونجایی که دیدن سایر برنامه ها حواس من رو پرت می کنه و تسلطم به نرم افزار رو کاهش میده، من همیشه بعنوان اولین قدم، پیش میرم و روی دکمه maximize کلیک می کنم تا برنامه رو فیت صفحه نمایشم کنم و بزرگش کنم.
غیر فعال شدن Application Frame
مورد دیگری که خیلی با اون مواجه می شیم، غیر فعال شدن Application Frame یا همون فریم نرم افزار هست، یعنی حالتی پیش میاد که محیط تصویر رو براتون قابل جابجایی میشه و ابزارهای نرم افزارهای پس زمینه هم براتون قابل رؤیت میشن. البته این قابلیت تنها به سیستم عامل مک اختصاص داره و من نمی تونم الان که در محیط ویندوز هستم بهتون نمایشش بدم.
اگر در مک کار می کنید این گزینه در زیر منوی Window قرار داره و درست بین¬ گزینه های tool Presets و Options تعبیه شده و خواهید دید که در حالت پیش فرض فعال هستش، چرا که در حالت پیشفرض یک تیک در کنار اون قرار گرفته، ولی اگر روی اون گزینه کلیک کنید، این قابلیت غیر فعال می شه و در حالت غیر فعال، می تونید تمامی ابزارهای برنامه هایی که براتون در پس زمینه تصویرتون باز هستن رو هم ببینید، در واقع تصویر به حالت cascades و قابل جابجا شدن در میاد. پس اونموقع می تونین جابجاش کنین تا ابزارهای نرم افزارهای پس زمینه رو ببینید. به این ترتیب می تونید پنجره مربوط به تصویرتون رو حرکت بدین اما این وضعیت مطمئناً حواستون رو پرت می کنه. در اینجور مواقع که در کار با فتوشاپ در سیستم عامل مک به این مشکل بر میخورین به منوی Window برید و با کلیک روی Application Frame
قابلیت عادی حال حاضر رو فعال کنید.
یکی دیگه از مزایای فعال بودن Application Frame این هستش که به شما این امکان رو میده که فتوشاپ رو به عنوان یک واحد کلی تغییر سایز داده و مقیاس هاش رو تنظیم کنید.
تغییر مقیاس فریم فتوشاپ
زمانی که نشانگر ماوس رو روی نوار بالای رابط کاربری میبرم و با دراگ و درآپ، نرم افزار رو به سمته لبه چپی صفحه نمایشم پرتش می کنم، اینطوری می بینید که می تونم به فتوشاپ تغییر مقیاس بدم
تا با این سناریو تنها یک دوم صفحه نمایش رو اشغال کنه. این قابلیت زمانی کاربردی است که بخواهم همزمان با کار در فتوشاپ، سایر برنامه ها مانند Bridge یا InDesign یا هر اپلیکیشن دیگه ای رو نیز باز نگه داشته و همزمان روی هر دوی اونها کار کنم.
خوبه؛ حالا دوباره این صفحه را با کلیک کردن روی دکمه maximize ، بزرگش می کنم.
تغییر رنگ رابط کاربری فتوشاپ
خب؛ هم چنین می تونم تمِ رنگِ رابط کاربری رو در سیستم عامل ویندوز، با رفتن به منوی Edit و بعد Preferences رو از پایین پایینِ منو انتخاب کرده و نهایتاً هم Interface رو انتخاب کنم.
البته اگر در حال کار در مک هستین باید با رفتن به منوی Photoshop و بعد انتخاب Preferences و بعد هم انتخاب Interface به محیط حال حاضر بیاید.
خب در همین بالا از فیلد color themes، می تونیم از بین چهار تمِ رنگی، یکی رو انتخاب کنیم.
یک تم اینجاست که از تم پیش فرض تیره تر هست.
و بعدی تم پیشفرض ما هست.
و دو تم بعدی از تم پیش فرض روشن تر هستند.
برای هر یک از این تم های رنگی می تونیم رنگی که،
در اطراف تصویری که باز کرده ایم
و هم چنین Border ها رو تغییر بدیم و سفارشی سازی هایی رو اعمال کنیم.
در حال حاضر حاشیه روی Drop Shadow انتخاب شده
و می تونم یک سایه رو اطراف تصویر ببینم.
در صورت تمایل می توانم حاشیه را به Line تغییر بدم
یا اگرم خاستم می تونم به None تغییرش بدم.
همچنین می تونم یک Highlight Color متفاوت رو بعنوان رنگ هایلایتم از فیلد بالای پنجره باز شده انتخاب کنم.
برای مثال اگر رنگ هایلایت رو به blue یا آبی تغییر بدم،
دیدن اونچه در پانل لایه ها یا layers وجود داشت، با این انتخاب دیدنشون برامون راحت تر میشه، چون هایلایت دوره گزینه های موجود درش، یکم با علم متریال دیزاین دیگه بهتر میخونه.
در حال حاضر دوباره رنگ هایلایت رو از فیلده Highlight Color با انتخاب گزینه default به حالته دیفالت برمیگردونم
و تم رنگی پیش فرض رو هم از Color Them انتخاب می کنم.
شخصی سازی فونت رابط کاربری فتوشاپ
در ناحیه Peresentation،
می تونیم از فیلده UI Font Size
سایزه فونته رابط کاربری رو تغییر بدیم
و اگه مایل بودیم، اون رو بزرگتر کنیم.
به اینجا دقت کنین که نوشته:
changes will take effect the next time you start Photoshop
منظورش اینه که این تغییرات تا دفعه بعدی که برنامه رو ببندید و برنامه فتوشاپ رو مجدد راه اندازی کنید، اعمال نخواهند شد. پس به این نکته توجه داشته باشین.
بزرگتر کردن فونت زمانی کاربردی¬تر خواهد شد که از فتوشاپ روی یک دستگاه تاچ، مانند سرفیس پرو استفاده می کنید.
زیرا در این حالت متن های نمایش داده شده در تب ها بزرگتر می شوند و تاچ کردن و انتخاب اونها راحت تر خواهد بود.
بیایید ادامه بدیم و با کلیک کردن روی ok دایالاگ باکس Preferences رو ببندیم.
و اگه بخواهید رنگ اطراف تصویر رو بدون رفتن به Preferences تغییر بدید،
می تونید راست کلیک کنید
و یک رنگ رو از فهرست باز شده انتخاب کنین
یا یک رنگ سفارشی رو با گزینه Select Custom color انتخاب کنید.
در حال حاضر من این رنگ رو در حالت پیش فرض رها میکنم.
تغییر و ویرایش ابزارها و پانل ها در فتوشاپ بسیار ساده هستش. اما برای شروع این دوره آموزشی باید مطمئن بشیم که همه مون داریم از تنظیمات مشابهی استفاده می کنیم. در سایر ویدیوها به صورت دقیق درباره پانل ها صحبت خواهیم کرد.
بازگشت به تنظیمات دیفالت رابط کاربری فتوشاپ
اما حالا بیایید با استفاده از workspace picker و انتخاب فضای کار Essentials همه سفارشی سازی های این ویدئوی آموزشی رو ریست کنیم. اگر پانل شما همچنان ظاهر متفاوتی داره،
دوباره workspace picker رو انتخاب کنید
و دوباره برای مطمئن شدن Reset Essentials رو انتخاب کنید.
برای مطمئن شدن درباره یکسان بودن تمامی ابزارها در حالت پیشفرضی که طراحان شرکت ادوبی برامون مناسب میدونستن و در ابتدای کار با فتوشاپ باهاشون روبرو بودیم، می توانیم روی آیکون tool ای که در نواره Option هست
راست کلیک کنیم
و گزینه Reset Tool رو برای ریست ابزاره سلکت شده حاله حاضر انتخاب کنیم،
یا Reset All Tools رو انتخاب کنیم تا تمامی ابزارها رو به حالت پیشفرض برگردونیم.
من پیش میرم و با کلیک روی ok از کادری که برای تأیید ریست باز شده، تمامی ابزارها رو به تنظیمات پیش فرضشون ریست می کنم.
این قابلیت زمانی کاربردی میشه که یکی از ابزارهای شما اون طور که انتظار دارید، کار نمی کنه. البته، شما می تونید هر یک از گزینه های رابط کاربری که مورد علاقه تون هستن رو انتخاب و نحوه نمایشش رو اونطور که دوست دارید تنظیم کنید. اما در کل قرار دادن برنامه در حالت فول اسکرین و فعال کردن Application Frame وقتی که با مک کار میکنین، به شما کمک می کنن که حین کار کمتر دچار حواس پرتی بشین و انتخاب رابط تیره تر باعث می شه که پس از ساعات طولانی کار کردن با نرم افزار فتوشاپ، کمتر دچار خستگی چشم بشین.