Skip to main content

آموزش نصب کلی هسته اصلی SQL Server

Basic installation SQL Server

نصب هسته اصلی اس کیو ال سرور مستلزم دانلود و رعایت اصول و فرامینی می باشد که در این درس بصورت گام به گام مورد بررسی عملی قرار گرفته است و علاوه بر نصب بخش Management این نرم افزار، مدرسین همچنین پروسه نصب سته های SQL Server management Studio و Visual Studio در محیط Windows Server را آموزش داده اند تا کاربران در نهایت بتوانند آخرین نسخه SQL Server را بر روی انواع سیستم عامل ها براحتی نصب کنند و مورد بهره برداری قرار دهند.

لینک کمکی ( official link ) – آموزش گام به گام نصب بخش مدیریت sql در ویندوز سرور (آموزش جامع اس کیو ال سرور SQL Server) درس 8

نصب Microsoft SQL Server

حالا آماده نصب Microsoft SQL Server هستیم، برای این کار فایل های نصبی رو از روی دیسک load میکنیم،
روی فایل setup.exe دو بار کلیک میکنیم.
در پنجره SQL Server installation center
در سمت چپ صفحه، روی گزینه Installation کلیک میکنیم.
سپس، بالاترین گزینه که”New SQL Server stand-alone installation” هست، رو انتخاب میکنیم.

SQL Server Installation Center
انتخاب گزینه New SQL Server stand-alone installation برای نصب هسته اس کیو ال سرور

انتخاب Edition اس کیو ال سرور

و بعد می بینیم که اولین مرحله از نصب SQL Serverبحث انتخاب نسخه هست، دو گزینه برای انتخاب نسخه وجود داره
یکیspecify a free edition هستش،
که سه زیر شاخه evaluation،express و Express داره،
اون یکی enter the product key هست که من enter the product key رو انتخاب میکنم، چون میخوام نسخه enterprise رو نصب کنم، نکته ای که باید خدمتتون عرض کنم، اینه که اگه نسخه کرک شده دارین، این فیلد براتون از پیش پر شده، ولی اگر لایسنس رو از مایکروسافت خرید کردین، به راحتی می تونین، مقدارش رو ، اینجا وارد کنین،
و بعد روی دکمه next کلیک میکنم.

نسخه های evaluation،express و Express
تعریف لایسنس اس کیو ال سرور

مجوزهای نصب اس کیو ال سرور

توی صفحه باز شده، مجوزهای مربوط به sql server گفته شده، مطمئن بشید اونها رو به دقت خوندید و مربع کنار گزینه I accept the license terms رو بصورت تیک دار کنین و روی دکمه next کلیک کنین.

License Terms
پنجره License Terms

ممکن هست با صفحه ای روبرو بشین که نرم افزار أزتون بخاد مایکروسافت اس کیو ال سرور رو آپدیت کنید. یکسری لینک هایی هم به سایتِ پشتیبان یعنی مایکروسافت برای اطلاع از آخرین آپدیت ها خواهید دید، من فعلاً تمایلی به آپدیت ندارم پس Next رو میزنم.
در صفحه بعد هم ممکن است با یک یا چند پیشنهاد آپدیت روبرو بشم، من میخام فعلاً با سرعت به نصب ادامه بدم پس تیکِ گزینه هایِ پیشنهادی رو بر میدارم و مجدد next رو میزنم.

پنجره Install Rules

در کادر بعد ruleهایی نصب میشن، و اینکار چند لحظه ای طول میکشه، که یکسری بررسی ها رو پشت سر گذاشتن و علامتهای تیک سبز رنگ نشون دهنده این هست که با موفقیت این مراحل رو گذروندن.

 ممکن هست جلوی گزینه windows firewall یک مثلث زرد رنگ نشانه ی هشدار نشون داده بشه اما نگران کننده نیست.

چون ضروری نیست که کامپیوترم با firewall  ارتباط برقرار کنه و اگه هم بعداً مشکلی در این زمینه پیش اومد، میشه حلش کرد. بنابراین روی گزینه next  کلیک میکنم.

install Rules
پنجره install Rules

پنجره Feature Selection

ممکن هست بسته به شرایط سیستم عاملتون قبل از مشاهده این پنجره یک پنجره دیگه ای مبنی بر نصب و راه اندازی rule ها باز بشه و أزتون جهتِ سفارشی سازی سؤال کنه که در اینصورت پیشنهاد می کنم با حالت پیش فرض اون جلو برید و SQL Server Feature Installation رو انتخاب کنید و بعدش هم دکمه next رو فشار بدید؛ ولی همونطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، پنجره یاد شده برایِ من باز نشد؛ و در این پنجره نصابِ اس کیو ال سرور از ما میخواهد که featureهایی که میخوایم نصب بشن رو انتخاب کنیم. من Database Engine Service، Client Tools Connectivity و Documentation Components رو انتخاب میکنم.
البته همونطور که می بینید گزینه ای به نام Management Tools – Complete که تا نسخه 2012 برای نصب محیط Management اس کیو ال مورد استفاده بود رو دیگه نمی بینید و این هم دلیلش این هست که در نسخه جدیدsql server ما باید SSMS-Setup-ENu.exe رو که همون فایل نصبی ابزار Management هست را جداگونه بعد از نصبِ ستاپِ Sql server از اینترنت دانلود کنیم و بعد هم نصبش کنیم و گرنه ابزار مدیریتی sql رو نخواهیم داشت. در آخر این آموزش نحوه دانلود و نصب این فایل هم براتون توضیح داده میشه.
موارد پیش فرض دیگه رو هم قبول میکنم و دکمه next رو میزنم.

پنجره Feature Selection
انتخاب فی چرهای نصبی اس کیو ال سرور در پنجره Feature Selection

پنجره Instance Configuration

در صفحه بعد، از عنوان پیکربندی یا configure instance سؤال میپرسه. دو تا گزینه هست یکی Default instance و اون یکی هم Named instance، گزینه دوم رو انتخاب میکنیم و به Enterprise2016 نام اون رو تغییر میدیم. دوست دارم نامگذاریم رو با حروفِ بزرگ و بدونِ اسپیس اعمال کنم. اما شما میتونین هر جور که دوست دارین اون رو نامگذاری کنین. من معمولاً دوست دارم که یک جورایی از نام ورژن و نسخه در نامگذاری عنوان استفاده کنم.
چون ممکن هست بعداً روی یک سرور چندین نسخه sql server رو نصب کنیم و این عنوان به ما خیلی کمک میکنه و کارمون رو خیلی راحت تر میکنه؛ چرا که در حال کار می دونیم با کدوم عنوان یا نسخه هستیم. روی دکمه next کلیک میکنیم.

پنجره Instance Configuration
انتخاب نام از پنجره Instance Configuration

پنجره Server Configuration

در صفحه بعد مشخص هست که در فضای پیکربندی سرور یا Server Configuration هستیم.
یک جدول میبینم که یکسری انتخاب به ما میده. لیستی از سرویس ها بعلاوه نام اکانت اونها، تعیین نوع شروع¬شون که به صورت دستی باشه یا اوتوماتیک رو هم شامل میشه. من می خوام همه این انتخاب ها همین حالت پیش فرض باشه و روی دکمه next کلیک میکنم.

پنجره Server Configuration
اعمال تنظیمات در پنجره Server Configuration در مراحل نصب اس کیو ال سرور

پنجره Database Engine Configuration

صفحه بعدی مربوط به پیکربندی سرور هست که از Windows authentication mode به Mixed Mode تغییرش میدم. و اکانت sql رو به عنوان sa به اون میشناسونم.
نیاز دارم که یک پسوردی برای این اکانت درست کنم و بنابراین جلو میرم و پسوردی که یادآوری اون برامون راحت باشه رو وارد میکنم، پسورد معمولاً باید از حروف کوچک و بزرگ بهمراه اعداد استفاده بشه و مجدد در قسمتِ Confirm password پسوردم رو تایپ می کنم.
من میتونم اکانت های ویندوز رو به SQL Server administrators بشناسونم. من جلو میرم و بر روی گزینهadd current user در پایین کلیک می کنم.
بعد از نصب هم اگه خواستیم کاربر و لاگین اضافه کنیم، کار راحتی در پیش خواهیم داشت. ما در یک قسمت از این دوره آموزشی حتماً این موضوع رو آموزش خواهیم داد. اما اینجا برای ورود به سرور به حداقل یک اکانت نیاز داریم که بتونیم اون رو راه اندازی کنیم. پس روی دکمه next کلیک میکنیم.

اعمال تنظیمات مورد نیاز در پنجره Database Engine Configuration

تکمیل نصب اس کیو ال سرور

صفحه بعد، خلاصه ای از کارهایی هست که تا به حال در پنجره های قبلی انجام دادیم.
یک نگاه به همه موارد میندازیم و اگه همه چی خوب بود، دکمه install رو میزنیم. نصب یکم زمان می بره پس صبر کنید تا کامل بشه و به پنجره بعدی وارد بشید؛ خب اینجا نصاب برایِ تکمیلِ نصبش از من تقاضایِ ریستارت می کنه می تونم رویِ اوکی کلیک کنم تا سیستم ریستارت بشه ولی قبلش بذارید چند تا چیزِ دیگه نشونتون بدم. پس فعلاً روی ضربدرِ این پنجره درخواستِ ریستارت کلیک می کنم تا بسته شه. همونطور که میبینیم تعداد زیادی تیک های سبز رنگ وجود داره که کنارش کلمه succeeded رو زده. خب این خیلی خوشحال کننده است. در پایین این صفحه یک لینک برای مشاهده فایل لاگ هستش که اگر روی این لینک کلیک کنیم جزئیات نسبتا دقیق رو اونجور که پیش رفته نشون، میده و دوباره همه چیز موفقیت آمیز هست و مشخص هست که هیچ مشکلی بوجود نیومده. اگه هرگونه خطا وجود داشته باشه اینجا مرحله اولی هست که می تونید اونا رو ببینید.
اطلاعات شما در مورد خطاها باید تا حدی زیاد باشه اما مرحله نصب ما به نظر کامل شده و نرم افزار sql server آماده است که از اون استفاده کنیم. من فعلاً رویِ Close میزنم و ریستارت می کنم تا برگردم و بهتون نشون بدم چطور باید management و بخش مدیریتِ SQl server رو نصب کنید.

نصب موفقیت آمیز اس کیو ال سرور
مشاهده پنجره Complete بعد از نصب کامل اس کیو ال سرور

نصب SQL Server management Studio (SSMS)

من بازهم از سی دی نصبیSQL server روی Setup.exe دابل کلیک می کنم .الان اگه بر گردیم به sql server inastallation center و از نوار سمت چپ بر روی گزینه installation کلیک کنیم می تونیم از اینجا گزینه دوم با نامinstall sql server management tools رو مشاهده کنیم.
خب این گزینه برایِ نصب SQL Server Management Studio تعبیه شده.
اگه روش کلیک کنیم صفحه وبی از وب سایت مایکروسافت برامون باز میشه که بالاش نوشتهDownload SQL Server Management Studio (SSMS).
پس ما باید بسته نصبی SSMS-Setup-ENu.exe رو الان برای نصب قسمت مدیریت نرم افزار یعنیSQL Server Management Studio دانلود کنیم. همین طور که در ویدئوی آموزشی هم مشخص است، می بینید من از قبل اون رو دانلود کردم و روی دسکتاپم اون رو دارم. کافی هست که روش دابل کلیک کنم و سپس بر روی گزینه install کلیک کنم و صبر کنم تا همه چیز با موفقیت نصب بشه. البته در این قسمت اتصال به اینترنتتون حتماً برقرار باشه، چون ممکن هست بسته نصبی یکسری پکیج ها رو بخاد که مجبور بشه اونا رو از اینترنت دانلود کنه. البته بگم حجم این پکیج که از مایکروسافت دانلود کردم حدود 825 مگابایت هستش. خب صبر کنید تا پنجره ای رو ببینید با نامِMicrosoft sql server management studio که زیرش نوشته setup complete و اگه قبل از نصبِ SQL Server Management Studio سیستم رو ریستارت نکرده بودید حتماً أزتون میخاد که سیستم رو با زدن بر رویِ دکمه Restart مجدد ریستارت کنید؛ خب من اینکار رو انجام داده بودم و الان فقط رویِ Close میزنم.

SQL Server management Studio
نصب SSME از سلسله مراحل اجرای اس کیو ال سرور

نصب Visual Studio Enterprise

وقتی نصب پکیجِ management studio با موفقیت به اتمام رسید آخرین پکیجی که باید نصب کنید برایِ حالتی هست که در نصب از ویندوز سرور 2012 استفاده نمی کنید. خب اون موقع هست که باید ویژوال استودیو رو نصب کنید. آخرین نسخه ویژوال استودیو با نام Visual Studio Enterprise هستش. حجمش چیزی حدود 6.71 گیگابایت است و اون رو راحت می تونید از وب سایت های ایرانی دانلود کنید. حتما دقت کنید در نصب این نسخه اتصال به اینترنتتون برقرار باشه.
پکیج آخر رو الان روی دسکتاپ من می بینید نصبش هم خیلی راحت هست. کافی هست بر روی vs_enterprise.exe کلیک کنید و صبر کنید تا پیام موفقیت آمیز نصب مشاهده بشه.
حالا مطمئنا اگه همه مراحله بالا رو پیش بریدsql server رو روی هر ویندوزی می تونید نصب کنید.

Visual Studio Enterprise
نصب Visual Studio Enterprise

نظرات (1)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0