پاسخ به سؤال متداول وردپرسی ایجاد پست یا صفحه برای رفع نیازهای حاضر
در میان اکثر کاربران پلتفروم سایت ساز وردپرس و سیستم های مدیریت محتوا، یک سؤال اساسی وجود دارد که در صورت عدم ارائه پاسخ مناسب به آن سال ها یک طراح سایت را بالاجبار بدلیل عدم آگاهی مناسب وارد سردرگمی می کند. بعنوان یکی از مهمترین های یادگیری این سیستم مدیریت محتوا درصدد هستیم در این ویدئوی آموزشی به این سؤال مهم پاسخ دهیم تا کاربران بتوانند تفاوت اساسی دو آبجکت پست و صفحه را متوجه شوند و بتوانند تصمیم بگیرند چه زمانی به ایجاد یک پیت اقدام نمایند و چه زمانی اقدام به ایجاد یک صفحه نمایند.
فهرست مطالب آموزش
بررسی وجه تمایز پست و صفحه در وردپرس
برایِ درکِ صحیحِ “پُست” باید با نقطه مقابلش یعنی “صفحه” یا در اصطلاح همون “page” مقایسه اش کنیم.
در طول این دوره آموزشی همینطور که در حال سعی و خطا برایِ ایجاد یک سایت نمونه هستیم، بیشتر درباره صفحات یا page ها صحبت می کنیم و اونجا بیشتر با پیج ها آشنا خواهید شد؛ اما مهم هست که همین الان یک مقایسه سریع بینِ این دو تا یعنی “page یا صفحه” و پُست” انجام بدیم تا بدونید چه موقع از هرکدوم استفاده کنید. با قرار دادنِ پست ها و صفحات در کنارِ هم بخوبی متوجه تفاوت هاشون میشیم. پست ها بصورتِ سلسله ای و بمرور زمان و طبق یک جریان خاص منتشر میشن و بر اساسِ دسته بندی ها و تگ ها سازماندهی میشن؛ و همچنین بر اساسِ تاریخ و زمانِ انتشار؛ و بر اساسِ نویسنده هم میشه گفت سازماندهی میشن.
از طرفِ دیگه “صفحات یا page ها” بعنوانِ اشیاءِ مستقل یا آبجکت هایِ تکی منتشر میشن و تنها بر اساسِ رابطه parent/child یا همون والد و فرزند و بعبارتی رابطه سلسله مراتبی، سازماندهی میشن.
یعنی می تونید یک صفحه بسازید و بعد یک صفحه دیگه بعنوانِ والد اون صفحه بسازید تا صفحه جدید ایجاد شده بالاتر و بعبارتی اساس اولیه پیجه قبلی بشه.
و همچنین پیج ها تاریخِ انتشار و نام نویسنده رو نشون نمیدن. مگر اینکه بیایم و بریم سراغ پیجی که مربوط به نویسندگان هستش و اونجا می تونیم نام نویسنده ها رو ببینیم. این تفاوت ها و خصیصه هایِ موجود بینِ پست ها و صفحات بخوبی نشون میدن که برایِ چه نوع محتوایی باید موردِ استفاده قرار بگیرن.
تفاوت بین پست و صفحه در وردپرس
پست ها در یک جریانِ زمانی منتشر می شوند و عموماً بروز، رابطه ای و تقریباً روزانه هستن؛ اینطور بگم که باید بطور متداول منتشر و طِبق یک روابط خاصی هم باید بیان بشوند.
یک لحظه به مقالاتِ روزنامه ها یا مجلات و اوراق موجود در پانل سهام یا یکی از پنل هایِ موجود در اکانت هایِ شبکه هایِ اجتماعی تون فکر کنید، اونها دقیقاً یک همچین خصیصه هایی که پُست ها دارند، رو شامل می شوند. یعنی اینکه در واقع با یک ایده شروع می شوند و کاربر میاد بعنوانِ یک پست منتشرش می کنه در بالایِ stream هایی که مشابه شون رو مثال زدم نشون داده میشه و وقتی زمان میگذره پایین تر میره و محتوای جدید بالاتر میاد.
بخاطرِ دسته بندی ها، تگ ها و دیگر داده هایِ طبقه بندی، شما، بیننده سایت تون یا هر شخص دیگه ای، بعد از سال ها و در واقع برایِ همیشه می تونید پست هایِ قدیمی تر رو پیدا کنید و پست هایِ مشابه اونی که منتشر کردید رو ببینید اما صفحات بدونِ زمان ثابت و دائمی هستن. خب؛ در مقابلش “صفحات” رو میشه بدون وابسته بودن به زمان تعریف شون کرد و ثابت و دائمی هستن. اون بخش هایی هستن که رویِ سایت قرار میدید و همیشه اونجا خواهند بود و احتمالِ تغییر کردن شون در آینده کم است.
یک راهنمایی خوب برایِ تعریف و نشان دادن “پیج یا صفحه” برای وقتی که باید یک چیزی رو صفحه کنید اینه که فکر می کنید و به این نتیجه می رسید که باید لینک اون رو در منویِ اصلی اضافه کنید؛ در واقع اون صفحه ای که بعنوان مثال برایِ نمایش خبرها با عنوان منوی “اخبار” ایجاد می کنید در واقع لینکی به یک “پیج یا همون صفحه ” هستش. “پیج یا صفحه” معمولاً چیزایی مثل صفحه “تماس با ما”، صفحه “درباره ما”، صفحه “قوانین و مقرارت” و غیره هستند.
“پیج ها یا صفحات” در واقع بخش هایِ ثابتی هستند که سایت و محتوایِ اون رو معرفی می کنند ولی خودشون جزءِ محتوایِ سایت نیستن.
سؤال اول برای رسیدن به پاسخ: در وردپرس چه موقع پست و کی صفحه تعریف نماییم؟
حالا چطور باید تصمیم بگیرید که چه موقع “پست ” رو ایجاد کنیم و چه موقع “پیج” رو؟ در اکثرِ مواقع هر چیزی که با عنوان محتوا، منتشرش می کنید “پُست” خواهد بود وقتی شک دارید این دو تا سوال رو از خودتون بپرسید: اولاً اینکه آیا بیننده میخاد الان که به سایت من اومده محتواهایِ مربوط به آیتمی رو که من منتشرش کردم رو ببینه یا نه؟ اگه جواب مثبت هست خب اون آیتمی که کاربر دنبالش هست پست هست و اگه منفی هست احتمالاً باید صفحه باشه.
سؤال دوم برای رسیدن به پاسخ: در وردپرس چه موقع پست و کی صفحه تعریف نماییم؟
و سؤال دومی که میشه پرسید و فهمید که منظورمون پست هست یا صفحه؛ این هست که آیا باید یک لینک از این آیتمی که منتشرش کردم رو در منویِ اصلی وب سایتم داشته باشم؟ اگه جوابتون مثبت هست احتمالاً دارید برایِ ایجاد یک صفحه اقدام می کنید، اگه جواب منفی هست بدون شک آیتم تون یک پُست هست که ارزش ایجاد یک منوی یکتا رو نداره.