ویرایش و ترکیب اشکال یا shapeها در فتوشاپ
در این آموزه طراحان علاوه بر آشنایی با روش های مختلف ترکیب اشکال با همدیگر، همچنین با نحوه ویرایش اشکال آشنا می شوند و در ادامه فرا می گیرند چگونه می توانند اشکال ویرایش شده و ترکیب شده جدید را در قالب یک Preset جهت استفاده در طراحی های بعدی ذخیره کنند
هر چند در ترسیم و کشیدن shapes ها، ایده پیشفرض این است که هر shapes ای در لایه جداگانه خودش قرار بگیرد، اما خب زمانهایی هم وجود دارد که ممکن است شما بخواهید چند shapes در یک لایه قرار بگیرد، بطوریکه shapes ها با این عملکرد میتوانند با هم در ارتباط و تعامل باشند. در این آموزه باز هم میخواهم مقوله interact یا تعامل را بررسی کنم. اینکه بعنوان یک طراح از مقوله interact بتوانید در طراحی بهره ببرید امر خیلی مهمی است.
من برای پیشروی در کارم مجدداً custom shape tool را انتخاب میکنم و از کادر و منوی انتخاب shape، میآیم و اینبار بدلخواه یک shape قلب را انتخاب میکنم.
قرمز را به عنوان رنگ foreground آن قرار میدهم، بدون stroke باشد بنظر من بهتر است، و ادامه میدهم و با کلیک و درگ کردن آنرا در image area میکشم و به این شکل shape قلب را رسم و سفارشی میکنم. حالا اگر میخواستم کلیک کنم و shape دیگری بکشم، بطور پیشفرض، شکل جدید در یک لایه shape مجزای دیگر قرار میگیرد.
در عوض، میخواهم گزینههای path alignment را با کلیک روی این آیکون از نوار آپشنز تغییر بدهم تا shape ها را با انتخاب گزینه combine shapes با همدیگر ترکیب کنم و در واقع آنها را در یک لایه بگنجانم.
حالا وقتی که کلیک میکنم و با درگ کردن دومین shape را میکشم، میتوانیم ببینیم که در پنل لایهها، هر دو تا shape در یک لایه هستند.
میخواهم یک stroke به اشکال این لایه اضافه کنم.
پس رنگ solid color را از کادر stroke انتخاب میکنم و آنرا با 5 پیکسل ضخامت تعریف و سفارشی سازی میکنم.
تا زمانی که لبههای shape ها بر روی هم قرار نگرفته باشند و در واقع overlapping صورت نگرفته باشد، stroke بصورت مجزا بر روی هر کدام اعمال میشود.
اما اگر که به ابزار path selection بروم و روی این shape کلیک کنم و shape را به سمت راست و بالا shape قلب سمت چپ بکشم، میتوانیم ببینیم که جایی که دو مسیر shape روی هم قرار گرفتند و overlap صورت گرفته، فتوشاپ این دو shapes را یک shapes در نظر میگیرد و این باعث میشود که این stroke در نقاط overlap اعمال نشود.
از کلید میانبر کنترل و H یا Command + H استفاده میکنم تا لبهها را مخفی کنم، بطوری که بتوانم کمی شکل کلی را بهتر ببینیم.
و بعد، برای نمایش لبهها، دوباره از Command + H یا کنترل و H استفاده میکنم.
اگر گزینههای path alignment را مجدداً از اینجا کمی دیگر تغییر بدهم و گزینهsubtract from shape را انتخاب کنم تا یکی از shape هایمان را از دیگری کم کنم، خب shape جلویی، یا shape ای که دفعه دوم درواقع آنرا کشیدم، از shape عقبی کم میشود و اینطوری بنظر میرسد.
با استفاده از ابزار path selection tool ای که هنوز برای ما در حالت انتخاب است، قلب دوم را به این شکل جابجا میکنم.
میبینیم که حالا با اینکارمان shape جابجا شده یک سوراخ داخل shape اول ایجاد میکند و در واقع گویی کاری کردیم که قلب اولی را با قلب دومی بریدیم. اگر که دقت کرده باشید متوجه شدید که من دارم سناریوهای مختلفی را به شما نشان میدهم تا ذهن خلاق طراحی شما را پویاتر کنم و ترفندهای مختلفی که برگرفته از تجارب من هستند را به شما توضیح بدهم، و البته امیدوارم که نهایت استفاده از این تجربیات را بتوانید ببرید.
اگر که گزینههای موجود در آپشن path alignment را به intersect shape areas تغییر بدهم، و بعد قلب دوم را پایین بیاورم، میوانیم ببینیم که تنها قسمتی که نشان داده میشود جایی است که shape ها قطع میشوند و درست جایی که قلبها با هم در تلاقی هستند.
وقتی که باز هم به اینجا میآیم و این گزینه را به exclude overlapping shapes تغییر میدهم، برعکس حالت قبلی را بدست میاورم. حالا، اگر شما چیز متفاوتی در صفحه خود میبینید، شاید علتش ترتیب shape هایی باشد که کشیدید. یعنی اول شکل قلب کوچک را کشیدید و بعد آمدید و شکل قلب بزرگتر را کشیدید. اگر خواستید ترتیب قرار گرفتن shape ها را تغییر بدهید میتوانید shape را در حالتی که سلکت شده است بگذارید، و بعد از اینجا گزینههای bring shape to front یا bring shape to forward، send shape backward یا send shape back را انتخاب کنید.
وقتی که ترتیب قرارگیری shape ها را جابجا میکنید، روشی که shape ها ترکیب میشوند متفاوت میشود و نتیجه خروجی هم برای شما تغییر میکند. اما اگر که من بخواهم این shape را به عنوان یک shape سفارشی و دلخواهم ذخیره کنم یعنی یک preset از آن ایجاد کنم؛ خب میتوانم به گزینههای path alignment برگردم و اینبار این یکی یعنی گزینه merge shape components را انتخاب کنم.
این گزینه shape ها را به عنوان یک shape واحد merge یا ترکیب میکند و اگر در نظرم بود که بعداً از این shape استفاده خواهم کرد، میتوانم برای ایجاد preset خودم به منو edit بروم و بعد define custom shape را انتخاب کنم.
به این shape یک اسم میدهم، و اوکی را کلیک میکنم، و اینکار این shape سفارشی سازی شده را به مجموعه کتابخانه shape های من یا همان shape library اضافه میکند.
پس با این تفاسیر وقتی custom shape tool را انتخاب میکنم، و منو انتخاب اشکال از پیش تعریف شده آنرا باز میکنم؛ خب اگر به پایین اسکرول کنم، میتوانم همان shape ای که ایجاد کردم را ببینم، و هر وقتم خواستم از آن استفاده کنم. خب، این هم از چگونگی ایجاد، ویرایش و ترکیب چند shape بود و همچنین دیگر میدانید که در فتوشاپ چطوری میتوانید اقدام به تعریف shape دلخواه خودتان بکنید.