بررسی تخصصی رابط کاربری یا User Interface نرم افزار اتوکد مکانیکال
مدرس در ویدئوی آموزشی حاضر به بررسی تک تک عناصر و جاگذاری های ابزارهای موجود در بخش های مختلف رابط کاربری اتوکد مکانیکال پرداخته است. در نهایت فرهیختگان یک دید کلی از محیط کار نرم افزار اتوکد مکانیکال دریافت خواهند کرد.
فهرست مطالب آموزش
بررسی رابط کاربری اتوکد مکانیکال
خب بیاین وارد بخش اول دوره آموزش جامع آخرین نسخه موجود از اتوکد مکانیکال بشیم.
همونطور که در تصویر زیر هم می بینید فایل ROBOT001.dwg رو باز کردم و شما می تونید این رو در پوشه exercise files این دوره پیدا کنید. لازم به ذکر هست این پوشه از بخش تعبیه شده برای فایل های تمرینی دوره حال حاضر قابل دسترسی هست حالا چه پکیج سخت افزاری این آموزش رو تهیه کرده باشید و چه بصورت آنلاین این دوره رو از سایت thaco.ir تهیه کرده باشین. پس براحتی می تونید اونو دانلود کنید و بالطبع پوشه فایل های تمرینی رو در هر جایی از کامپیوتر یا لب تاپتون قرار بدید و ذخیرش کنید و در زمان دیدن این ویدئو و در این دوره بخصوص می تونید بازش کنید و أزش بعنوان فایل تمرینی استفاده کنید. خب، در ویدئوی حاضر ما قصد داریم رابطه کاربری رو بررسی می کنیم.
و این صفحه کامل و تمام عیار برنامه هست که در حاله حاضر می بینیدش. خب مشخص هست که ابزارهای مختلفی اینجا وجود داره. خیلی چیزها هست که می تونید هنگام کار با اتوکد مکانیکال أزشون استفاده کنید.
منوی اپلیکیشن اتوکد مکانیکال
پس بیاین با ابزاری که در گوشه بالایی سمت چپ صفحه برنامه هستش کارمون رو شروع کنیم.
در تصویر زیر، آیا می تونید حرفه A قرمز و بزرگی که زیرش M هست رو ببینید؟
این A و M مخفف کلمات اتوکد مکانیکال هست.
روی فلش بازشوی اون کلیک می کنیم و این منوی Application؛ همونطور که در تصویر فوق مشخص هست باز میشه و به ما اجازه میده کارهای زیادی رو انجام بدیم
مثلاً با گزینه NEW فایل هایه جدیدی رو باز کنیم
با گزینه Open فایل های مورد نظرمون رو بازکنیم
و یا با آپشن Save ذخیره شون کنیم
و بقیه گزینه هایی که در اختیارمون هستن. پس اطلاعات زیادی اینجا در منوی Application هست.
اگر روی دکمه Escape از صفحه کلید کلیک کنیم منوی Application بسته میشه و به داخل میره.
نوار ابزار دسترسی سریع (Quick Access Toolbar)
همچنین متوجه میشید که در رابطه کاربری ابزارهای زیاد دیگه ای هم براتون موجود هست.
در بالای صفحه، نوار ابزار Quick Access Toolbar هست که بعضاً هم بهش نوار ابزاره دسترسی سریع میگن ولی من عادت دارم باختصار و خلاصه بهش بگم QAT.
بعد از اون بطور معمول نرم افزارهای اتودسک، به title bar یا نوار عنوان میرسیم که اون رو در تصویر فوق می بینید، و در حال نمایش اسم نقشه هست.
این مورد در نسخه اتوکد مکانیکالی که ما در حال کار باهاش هستیم، هم قابل نمایش هست.
بعد از title bar نوار info یا اطلاعات رو درست در موقعیت تصویر زیر داریم.
ریبون اتوکد مکانیکال
بعدش به ribbon می رسیم که تب های مختلفی داره، که در تصویر زیر کاملاً مشخص هست، که بعداً در طول همین دوره وارد تک تک ابزارهاشون می شیم و بدقت به جزئیاتشون خواهیم پرداخت و نگاهی بهشون می اندازیم.
و درست زیر ribbon تب های نقشه ها یا باصلاح تب های drawing هامون رو داریم که قابلیت تقریباً جدیده اتوکد هستش.
صفحه استارت اتوکد مکانیکال
در حال حاضر شما تب Start رو دارین،
من روش کلیک می کنم،
که اینکار ما رو به نقطه شروع یا همون Start می بره، یعنی محیط و جایی که در ابتدای کار، یعنی وقتی که اتوکد مکانیکالمون رو باز کردیم، باهاش روبرو شدیم!
و بعدش بطور معمول برای هر نقشه ای یک تب مجزا رو مشاهده می کنیم. پس نقشه ROBOT001، تب مخصوص به خودش رو داره و اگه با کلیک روش بازش کنیم و بنمایش درش بیاریم، می بینین که ما دوباره به همون drawing یا نقشه طراحی ROBOT001 باز خواهیم گشت.
drawing area یا محدوده طراحی نرم افزار اتوکد مکانیکال
هنگام کار در بخش و منطقه طراحی، ناحیه و جایی هست که می تونین کل نقشه و طراحی بازوی رباتمون رو ببینید؛ به این محدوده drawing area اطلاق داده شده.
و همچنین با توجه به تصویر زیر، یک لیست قطعات هم وجود داره. منظورمون parts list طراحیمون هست که در drawing area درست در کنار بازو تعبیه شده.
ViewCube اتوکد مکانیکال
و همچنین همونطور که از تصویر زیر مشخص هست ما مکعب ViewCube نماها رو هک داریم.
نوار navigation
خب، اما یک قابلیت مهم رو در ناحیه طراحی که نوار ناوبری هست رو نداریم. اصطلاحاً بهش نوار navigation میگن. من بعداً در قسمتی بخصوص از همین دوره بهتون این نوار کاربردی رو نشون میدم.
command line یا خط فرمان
درست در پایین فضای کار، command line یا خط فرمان رو داریم که به شما اجازه میدهد، فرمانی رو که قصد اجرایی شدنش دارین رو تایپ کنین.
اگر ماوس رو رویه خطه فرمان hover کنید و نگه دارید به شکله سفید درمیاد و برجسته تر بنظر میاد.
زیره اون شما تب های Model و Layout رو دارین
نوار وضعیت یا status bar
و در قسمت پایین سمت راست، شما نوار وضعیت یا status bar اتوکد مکانیکال رو دارین.
که در تصویر فوق دور تا دور آن با خطی نارنجی قابل تشخیص می باشد. ممکن هست شما اینجا متوجه آیکن هایه آبی با مزه ای شده باشین. اینا در واقع صرفاً مخصوصه اتوکد مکانیکال سفارشی شدن.
و همونطور که می بینید آپشن mechanical structure فعلاً روشن هست
وهمینطور مشخص هست که آپشن structure selection order خاموش هستش و این روشن بودن یا خاموش بودن یعنی این ابزارها قابل دسترس و بهره برداری هستن یا خیر.
آپشن ها و فیچِرهای دیگه ای مثله selection lock
و reference lock هم در نوراه وضعیت یا status bar وجود دارن. چیزی که مسلم هست این موضوع می باشد که ما به همه این ابزارها در طول این دوره آموزش جامع اتوکد مکانیکال، نگاهی خواهیم انداخت.