بررسی drawing list در پراجکت منیجر (Project Manager) اتوکد الکتریکال
در آموزه ویدئویی حاصر دانش پژوهان با نحوه مدیریت و کنترل پروژه از بخش لیست ترسیم ها یا drawing list پانل پراجکت منیجر آشنا می شوند و در ادامه متوجه می شوند چگونه می توانند ترسیم های پروژه را در drawing list پراجکت منیجر بسته به نیاز سفارشی سازی نمایند.
وقتی که شما با یک پروژه باز و فعال در اتوکد الکتریکال کار میکنید، این امکان رو دارید که به لیست ترسیم هاتون از طریق پراجکت منیجر دسترسی داشته باشید. البته این قسمت برای ما ناآشنا نیست و اگر خاطرتان باشد ما از اون در ویدئوهای قبل هم استفاده کردیم.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که بدونید در اتودسک به این قسمت از پراجکت منیجر drawing list میگن، یعنی بخشی که باهاش لیست ترسیمها قابل کنترل است و بخش بسیار مفید و کارآمدی است و میتونه به شکلی پیکربندیش کرد که تمام شماره های شیت ها، شماره های ترسیم ها واسم فایل ترسیمها و خیلی از موارد دیگه رو به ما نشون بده. و اما کاری که ما توی این ویدئو آموزشی میخواهیم انجام بدهیم این است که، قبل از اینکه بخواهیم سرفصل “نحوه بکارگیری فایل های پروژه” از دوره آموزش جامع اتوکد الکتریکال رو به پایان ببریم، یک نیم نگاهی به این موضوع یعنی بررسی drawing list داشته باشیم.
خب؛ قبل از هر چیزی میخواهم که نگاهی به پراجکت منیجر، در این قسمت داشته باشم. وقتی کرسر رو به این قسمت جابجا کنم، درست در اینجا، نشانگر ماوس به شکل یک پیکان دوسر درمیآید، حالا با کلیک و شروع به درگ کردن به پایین، ملاحظه میکنید که میتوانیم drawing list رو به صورت گسترده تری ببینیم.
وقتی اینکار رو انجام میدهید اسکرول بارهای کناری و پایینی ناپدید میشوند. میبینید؟
حالا ماوس رو یک جایی به دور از drawing list ببرید.
خب، میشه دید که با کار اخیری که انجام دادیم، دیگر میتوانیم اطلاعات بیشتری از کاری که داریم روی فولدرها و ترسیمات قابل مشاهده در پانل پراجکت منیجر انجام میدیم رو داشته باشیم.
اطلاعات و جزئیات نمایش داده شده در پانل details، جزئیاتی مرتبط با فایل سلکت شده از پانل بالایی رو نشون میده و می تونه شامل اطلاعات و مواردی از قبیل: محل قرارگرفتن فایل، اسم فایل انتخاب شده و مواردی از این قبیل دیتیل ها باشه.
خب، در حال حاضر شما میبینید که ترسیم newcircuit1 ما که در زیر پوشه new circuits قرار گرفته و ترسیم فعال ما از پروژه wddemo هست.
و اما حالا اگر موافق باشید میخواهیم که یکسری تغییرات رو در تنظیمات این قسمت اعمال کنیم.
در حال حاضر ترسیم newcircuit1 شماره شیت نداره.
بنابراین ما روی اون راست کلیک میکنیم و سپس در منو باز شده گزینه properties رو انتخاب؛ و بعد هم گزینه drawing properties رو انتخاب میکنیم.
و بدین ترتیب پنجره drawing properties به صورت دیالوگ باکس برای ما نمایان میشه.
دقت کنید ترسیمی که با اون به این پنجره رسیدیم در زیر پوشه newcircuits قرار داره و چون در این سابفولدر فقط یک ترسیم هست پس مشخص است که شماره شیت رو باید چی بگذاریم. حالا نوبت به تعیین شماره شیت میرسه و چون این ترسیم اولین ترسیم ما در زیرپوشه newcircuit هست، ما در قسمت sheet عدد 1 رو تایپ میکنیم.
الان هم روی ok کلیک میکنیم تا شماره شیت ما به ترسیم مذکور اضافه بشود.
خب؛ من بارها دیدم که بخاطر اشتباهی که طراح در اعمال شماره شیت ها داشته، باعث شده طرح کلاً رویژن بخورد، یعنی اینکه ورژن جدیدی از آیزومتریک ها یا شیت های پرینت شده ترسیمات، جای ترسیمات قبلی رو گرفتن و جایگزین شان شدن. با این سناریو ادامه میدم که این شماره شیت ها و همه اطلاعاتی که در قسمت های مختلف تمپلیت ما با تگ عددی قرار می گیرند؛ حکم تابلوهای بزرگراه ها رو دارند، که اگر به عنوان یک طراح اونها رو اشتباه وارد کنیم، باعث شدیم مهندس سایت کارگاهی رو همچون راننده ای به صدها کیلومتر دورتر از هدف هدایت کنیم. اینها رو گفتم چون دوست دارم بدانید کار با یک سافتر مهندسی خیلی هم سخت نیست؛ ولی داشتن یک دید مهندسی مهمترین گزینه در امر طراحی هست. اینکه بخواهیم بیاییم و یک شماره شیت ایجاد کنیم، کار سختی نیست؛ ولی اینکه با یک دید مهندسی بخواهید شمارهای برای شیت های یک مدل وارد کنید؛ خودش به تجربه نیاز دارد. پس در طراحی با اتوکد الکتریکال دید مهندسی بعنوان یک نیاز فراموش تان نشه، هر چند که داشتن دید مهندسی نیازمند اطلاعات کافی هم هست.
خب؛ برگردیم سراغ drawing list پالت پراجکت منیجر؛ و به این دلیل که من در ویدئوهای قبلی تنظیمات نمایش رو تغییر دادم، آیا متوجه تغییر ایجاد شده برای نحوه نمایش نام ترسیم شدین؟ بخاطر تغییراتی که در ویدئوهای قبل ایجاد کردم، دیگر کنار ترسیم newcircuit1.dwg شماره یک رو بعنوان شماره شیت میبینم.
بعنوان یادآوری میگویم، اگر من الان روی آیکونdrawing list display configuration به معنا تنظیمات شکل و نحوه نمایش drawing list، در قسمت بالا پراجکت منیجر کلیک کنم، میتوانم شکل و شمایل لیست ترسیم رو تغییر بدهم.
همانطور که شما ملاحظه میکنید و پنجره جدید باز شده هم نشان میدهد، اولویت نمایش فعلی ما با sheet number و file name هست، یعنی شماره شیت و اسم نقشه در drawing list پراجکت منیجر نمایش داده میشود.
خب؛ حالا ممکن است که من مایل نباشم در لیست ترسیم شماره صفحه نشان داده باشد.
برای این کار روی عبارت sheet number و سپس روی این دکمه بک که علامت برگشت رو نشان میدهد کلیک میکنم و با اینکارم اون رو در لیست سمت چپ که شامل آپشن هایی که هنوز سفارشی شان نکردهایم، قرار میدهم و بالطبع میشه گفت این آپشن، یعنی sheet number هم از اولویت های سفارشی شده نحوه نمایش مان خارج میشود.
حالا با کلیک بر روی ok همه چیز رفرش میشود و به حالت قبل برمیگردد و دیگر شماره شیت رو کنار اسم هیچ یک از ترسیم هایمان نمیبینیم.
میبینید که همه چیز به حالت قبل برگشته؟ من میتوانم یکبار دیگر نحوه نمایش رو تغییر بدهم به اینصورت که باز هم روی آیکون drawing list display configuration کلیک میکنم و گزینه sheet number رو از بین لیست سمت چپ انتخاب میکنم و بعد هم اون رو با این دکمه به اولویت های نمایش فعلی نقشه ام اضافه میکنم.
حالا روی دکمه move up کلیک میکنم و با اینکار sheet number بالا عبارت file name قرار می گیرد و این یعنی در قسمت نمایش واقعی مان، ما در لیست ترسیم در سمت چپ اول شماره شیت و بعد هم اسم فایل رو خواهیم داشت.
روی ok کلیک میکنم و حالا شما تمامی شماره ها رو مجدد میتوانید ببینید. تغییرات رو می بینید؟
پس تا اینجا کار ما نحوه کار کردن با drawing list پروژه رو به خوبی مرور کردیم. هر چند که قبلاً هم به صورت مختصر به این موضوع پرداخته بودیم. اما فکر کنم شما دیگر متوجه این نکته شدید که، زمانی که شروع به ساخت زیرپوشه ها و ترسیم های جدیدی در پروژه تان میکنید، با سفارشی سازی شان، همه چیز می تونه خیلی تمیزتر و منظم تر کنارهم قرار بگیره و رعایت نظم و سادگی در کارتان می تواند در طراحی های سنگین الکتریکالی خیلی بهتون کمک کنه و اینطور میشه گفت ابزار پراجکت منیجر در کار با ترسیم های تودرتوی الکتریکالی قابلیت هایی رو در اختیار ما قرار میدهد؛ که می توانیم کارمان رو با سازماندهی و دید مهندسی انجام بدهیم و تکنولوژی ای که ما اینجا در پراجکت منیجر اتوکد الکتریکال از اون برای تنظیم شیت ها بهره میبریم، همان روش نرمالی است که در اتوکد معمولی برای تنظیم sheet ها از اون استفاده می کردیم. البته، امکان مدیریت و سازماندهی ترسیم ها در پراجکت منیجر اتوکد الکتریکال اون هم به صورت شماره شیت و اسم فایلها و موارد دیگر رو هم داریم و این نسبت به مقوله تنظیم شیت ها در اتوکد معمولی یک برتری به حساب میآید. با استفاده تان از پراجکت منیجر اتوکد الکتریکال کاری کردید، که دیگر نیاز نیست نگران محل فیزیکی قرارگیری فایل هاتون، یا اسناد موجود در پوشه یک پروژه خاص که در حال کار روش هستین، باشین، میشه هرجایی ذخیرشون کرد: روی دستگاه خودتون یا روی یک سرور؛ مسیر قرار گیری فایل ها مهم نیست، چرا که اتوکد الکتریکال بر خلاف بقیه نرم افزارهای پایگاه داده ای از این انعطاف پذیری برخوردار هست که با بکارگیری drawing list همه نیازمان در مدیریت اسناد و پوشه های پروژه ها رو برطرف کند، و نه تنها می توانیم فایل هامون رو هر جایی قرار بدهیم، بلکه نباید دغدغه ای برای جاگذاری فایل ترسیم هامون هم داشته باشیم، خب شاید یک دلیلش این باشه که اتودسک متوجه وجود یک بی نظمی در کار مهندسان برق شده و با این سناریو برای رفع آن چاره اندیشیده. پس بخاطر داشته باشید که با بکارگیری مقوله مدیریت drawing list در پراجکت منیجر اتوکد الکتریکال، محل قرار گیری یک فایل چیز مهمی نیست. بخاطر اینکه تمامی اون ها بخودی خود در پروژه سازمان دهی شدند و هر وقت مایل بودید همه شان رو کنار هم قرار بدین کافی است از پروژه مد نظر اکسپورت بگیرید. حالا این هم در آخرین آموزه ویدئویی این فصل بهتون بگم که: شماره گذاری های تعریف شده در پروژه های اتوکد الکتریکال تماماً به فایلهای WDP وهمچنین WDL لینک شده و اگر بخام واضح تر بگم اینطور میشه گفت: فایل های موجود در drawing list پراجکت منیجر، به فایلی که با فرمت WDP در پروژه موجود است، لینک شدند. پس در کل برای پاسخ به این سؤال که: اطلاعات شماره شیت ترسیم های پروژه کجا ذخیره میشه، باید گفت! این موضوع رو باید در فایل های با فرمت WDP پروژه جستجو کرد.
بنابراین تمامی این فایل ها در پوشه پروژه اتوکد الکتریکال شما قرار دارند و شما میتوانید تمام attributes ها و ترسیم های مد نظرتان رو به پایگاه داده ای که ترسیم ها رو ساپورت میکنه لینک کنین.