Skip to main content

بررسی مارکینگ منو حساس به محتوا و عملگرهای آن در رابط  کاربری اینونتور

Use the browser and right-click menu

در این ویدیو به بررسی حساسیت مارکینگ منو یا راست کلیک حساس به محتوا پرداختیم و نشان دادیم که راست کلیک و browser بسته به موقعیت محیطی که در آن قرار داریم، آپشنها و عملگرهایی متناسب با آن موقعیت را ارائه میکنند.

لینک کمکی (official link) – حساسیت محتوا ظاهر شده در منو حاصل از راست کلیک و browser اتوکد اینونتور بسته به موقعیتهای متفاوت

چرا در اینونتور ریبون حساس به محتوا است؟

آخرین بخش از رابطِ کاربری‌ای که میخواهیم راجب به آن صحبت کنیم مارکینگ منو هست منظور همان منویی است که با راست کلیک کردن در محیط graphics window عاید ما میشود. باید بگویم که مارکینگ منو دقیقاً مثل نوار ریبون واقع در بالا صفحه، کاملاً حساس به محتوا است. حالا اجازه دهید قبل از شروع کار یک بررسی کوچک کنیم ببینیم اینکه میگوییم منو راست کلیک و ریبون در اینونتور حساس به محتوا است چیست؟ اگر خاطر شما باشد در ویدیو اول این سرفصل آموزشی که رفتیم سراغ کار روی یک فایل پارت؛ منظور قطعه‌ای است که در همان محیط part design داشتیم؛ آپشنهای موجود در نوار ریبون و براوزر ما با محیطی که الان در آن هستیم؛ منظور محیط اسمبل است؛ کاملاً متفاوت بودند؛ اگر همین الان روی یکی از قطعات این مونتاژ دابل کلیک کنید تا بتوانید وارد محیط part design شوید و یا اینکه اگر این ویدیو را Pause کنید و بروید یک نگاهی به ویدیو اول این سرفصل آموزشی بیندازید، میبینید که آنجا وقتی وارد محیط ویرایش یک قطعه شدیم، تب اولی ما در ریبون تب 3d model خواهد بود، ولی الان که محیط طراحی از پارت به مونتاژ تغییر کرده است، تب اولی ما Assemble است، و همین موضوع نشان میدهد که نوار ریبون حساس به محتوا است، یعنی بسته به اینکه داریم با چه مدلی کار میکنیم نرم افزار هوشمندانه، صرفاً پیشنهادهای پرکاربرد و مطلوب برای پیشروی در کار را نشان ما میدهد.

آیا منو حاصل از راست کلیک اینونتور، حساس به محتوا است؟

خب؛ حالا برویم سراغ مارکینگ منو یا همان منو حاصل از راست کلیک و ببینیم سناریو حساس به محتوا خود را چطور در این منو خاص نشان میدهد.
برای این منظور می‌آیم در محیط کار مدل اسمبل شده، و در graphics window راست کلیک میکنم؛ مثلاً در اینجا.
همانطور که ملاحضه میکنید، مارکینگ منو ظاهر میشود، و خب مشخص است که در مارکینگ منو ظاهر شده این محیط کاری، یکسری دستور این بالا دارم و یکسری هم این پایین.
این بالایی‌ها دستورات پرکاربرد مارکینگ منو است که اینطوری به ما پیشنهاد شدند و معمولاً بیشترین استفاده را از آنها میکنیم، و چون ما الان در یک فایل اسمبلی هستیم، یعنی در یک مدل حاصل شده از مونتاژ قطعات؛ پس برای همین موارد پرکاربرد مثله Place Component، Constraint و Pattern Component و ابزارها و عملگرهای پرکاربرد دیگری که در ادامه این خطی که مثل نورافکن است را این بالا برای انتخاب کردن و بهره‌برداری داریم.
خب؛ ESC را میزنم تا از فرمان منو راست کلیک مارکینگ منو محیط اسمبلی خارج شوم. حالا بحثی که ما میخواستیم بررسی کنیم این بود که ببینیم: بسته به اینکه قبل از راست کلیک کردن چه چیزی را انتخاب کرده باشیم، مارکینگ منو به چه صورت و با چه تغییراتی ظاهر میشود.

تغییرات منو راست کلیک در محیطهای مختلف اتوکد اینونتور

الان برای بررسی موضوع مذکور باید محیط کاری را از اسمبلی به پارت دیزاین تغییر بدهیم؛ پس به راحتی روی این هیت سینک مدل اسمبل شده دابل کلیک میکنم تا به فایل پارت آن برویم و محیط part design را فراخوانی کنیم.
حالا اگر باز هم در graphics window راست کلیک کنم، میبینید که ایندفعه ابزارهای منو راست کلیک کاملاً دستخوش تغییرات قرار گرفتند.
ما الان دیگر در فایل مربوط به یک قطعه یا پارت هستیم و دستورهای منو راست کلیک هم نسبت به آن عوض شدند و با دستورهایی که در این فایل کارایی بیشتری دارند جایگزین شدند. برای مثال الان دیگر دستورهایی مثل Fillet، Extrude، Revolve، Hole و Finish Edit را داریم.
اینها ابزارهایی هستند که برای کار روی قطعات به آنها نیاز داریم.
به هرحال الان اگر دیگر نخواهیم روی فایل پارت کار کنیم، و تصمیم بگیریم به سطح اسمبلی برگردیم، هم میتوانیم از دکمه return که این بالا در گوشه سمت راست قرار دارد استفاده کنیم و هم میتوانیم از منو راست کلیک دکمه Finish Edit را بزنیم.
میبینید که برگشتیم به سطح اسمبلی؛ و تا اینجا کار مشخصاً فهمیدید که هم ریبون و هم منو مارکینگ منو محتوا به حساس هستند.

حساسیت browser به محتوا انتخابی در Inventor

اما این حساسیت مختص به این موارد نیست و این موضوع از نوار مرورگر هم کاملاً مشخص است که در آن فایلِ اسمبلی‌ای که فرمت آن iam است، این نشان میدهد که browser ما هم حساس به محتوا است و الان که در محیط اسمبلی هستیم همه پارتهای مرتبط با این مدل برای ما لیست شدند.

جمع بندی

پس این مهم را بخاطر بسپارید که مارکینگ منو و در واقع آپشنهای حاصل از راست کلیک؛ درست شبیه ریبون و Browser، کاملاً حساس به محتوا هستند. شاید یک جایی بشنوید که بگویند نرم‌افزار اینونتور کلاً حساس به محتوا است و این کاملاً درست است چرا که نرم‌افزار به جای اینکه مثل نسخه‌های قدیمی آن بخواهد پُشته زیادی از آیکنها و آپشنها را در اختیار ما قرار بدهد، صرفاً هر بار فقط گزینه‌های پرکاربردی که به کار ما می‌آید را نشان ما میدهد که این هم نشان از قدرت بی اندازه این محصول شرکت اتودسک دارد. در کل اینطور استنباط میکنیم که گزینه‌های موجود در منو راست کلیک با توجه به قسمت سلکت شده و نوع آن، آپدیت میشوند و خیلی سریع با ابزارهای کاربردی مرتبط با آن فایل تغییر میکنند و جایگزین میشوند؛ که این میتواند برای شروع طراحی خیلی مطلوب باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0