نحوه باز کردن اسناد گرافیکی در Adobe Photoshop
در ابتدایی ترین آموزه دوره مبانی فتوشاپ، دانش پژوهان در ویدئوی آموزشی حاضر، با نحوه باز کردن اسناد گرافیکی در فتوشاپ آشنا می شوند و در ادامه تنظیمات اولیه ای که بعد از اولین بار باز کردن فتوشاپ نیاز به بازرسی دارند مورد بررسی قرار گرفته است.
فهرست مطالب آموزش
شروع کار با فتوشاپ
وقتی برای اولین بار فتوشاپ رو باز میکنید، یک صفحه شروع یا باصطلاح فضایه کار استارت نمایش داده میشه که امکان دسترسی به فایل ها و اسنادی که میخواهید روی اونها کار کنید رو برای شما فراهم میکنه.
البته اگر به تازگی با فتوشاپ آشنا شدهاید و یک کاربر تازه کار محسوب میشید و صفحه نمایش شما شبیه به چیزی که در تصویر زیر میبینید، نیستش، نگران نشید، چرا که احتمالا از قبل سندهایی رو در این برنامه باز کرده اید که در این حالت تصاویر کوچک پیشنهادی ای که مربوط به اون فایل هایی که جدیداً بازشون کردید در این بخش برای شما نمایش داده میشن.
که لازم بذکر هست، با کلیک روی اون تصاویره thumbnails اگه فایل رو از سیستمتون حذف نکرده باشین براتون باز میشه.
بیایید ادامه بدیم و روی گزینه open کلیک کنیم، و با اینکار ما به پنجره جدیدی از file explorer منتقل میشیم
باز کردن اسناد گرافیکی در ادوبی فتوشاپ
که حالا میخواهیم بکمکش یک سند رو از فایل های تمرینی باز کنیم.
من سندی که در تصویر با نامه arch وجود داره رو انتخاب، و اون رو با زدن روی open باز میکنم.
خب، من در فتوشاپ در حالی که یک فایل یا سندی رو بصورته باز دارم،
و بلافاصله بعد از اینکه روی منوی file بزنم، می تونم با زدن روی close اون سند رو ببندم،
و با توجه به تصویر زیر می بینیم که اون پیام اولیه ای که بعد از اولین باره باز کردنه فتوشاپ در بالای صفحه شروع ظاهر شده بود ناپدید شده
و اگه یکم اسکرول کنم به پایین، یک آیکون از فایل جدیدمون نمایش داده میشه.
حالت نمایش grid در محیط استارت فتوشاپ
به صورت پیش فرض ما حالت نمایش شبکهای یا باصطلاح grid، از نحوه نمایشه فایل های اخیرمون رو داریم مشاهده میکنیم.
ولی اگه هم خاستیم براحتی می تونیم این نحوه نمایش فایل های اخیر رو از حالته grid، با کلیک روی آیکن سه خطی که در تصاویر اخیر دیده شده، به حالت نمایشِ لیستی یا list view تغییر بدیم.
خب فعلا من با کلیک روی گزینه grid از همون حالت نمایش شبکه ای استفاده میکنم چرا که بهمون ی پیشنمایشی از فایلی که قبلاً باز شده رو هم نشون میده که این عالی یه. پس با این تفاسیر باز کردن سندی که از قبل در هارد ما وجود داشته و ما یبار بازش کردیم، ساده هست؛
ایجاد سند جدید با فتوشاپ
خب، بیایید یک سند جدید باز کنیم، برایه اینکار روی Create new
کلیک کنید. وقتی روی دکمه Create new کلیک می کنم،
در بالای پنجره new document ای که نمایش داده میشه، چندین دسته بندی یه مختلف وجود داره.
دسته بندی الگوهای از پیش تعریف شده در فتوشاپ
که در اونها دسته بندی recent که ما رو به presets های اخیر میبره؛ ودسته بندی یه saved وجود داره که ما رو به محیطی که presets های سفارشی سازی شدمون رو اونجا ذخیره کردیم هدایت میکنه. بد نیست بدونیم سند های از پیش تنظیم شده یک مترداف متداول لاتین دارن و اونم presets هستش که بخاطر سپاریش خالی از لطف نیست.
ولی بیایید فعلاً به دسته بندی photo بریم.
پس روش کلیک می کنم.
زمانی که هر یک از سایر این دسته بندیهای موجود در پنجره new document رو انتخاب کنیم، درست پایین اونها presets ها و یا همون سندهای از پیش تنظیم شده یه مشکی رنگی که در واقع یک document از نوع blanck محسوب میشن، نمایش داده میشه.
اگر به تصویر فوق دقت کنید گزینه ای با نام view all presets وجود داره؛ خب، روش کلیک کنید تا همه مجموعه سندهای از پیش تنظیم شده رو مشاهده کنین.
برایه من که همه قابل مشاهده هستن. وقتی که روی یکی از این سندهای از پیش تنظیم شده کلیک کنیم، مثلاً موردی که در تصویر زیر انتخاب شده،
تمامی یه جزییات مربوط به اون presets در سمت راست صفحه، نمایش داده میشه و برامون لیست میشن.
به این ترتیب برای مثال میتونم برای تغییر جهت، به سادگی از فیلده orientation روی آیکونش کلیک کنم. خب، اگه فرض کنیم که اندازه های presets انتخابی، یک مستطیل برامون ایجاد کنه، انتخابه آیکنه اولی از فیلده orientation، مستطیلی با ارتفاعه بیشتر رو بهمون ارائه میده
و با انتخاب این آیکن دیگری، مستطیل عرضش بیشتر خواهد شد، در حالی که هر دوتاشون در کل ابعاده مشخصه presets انتخابی رو بهمون ارائه میدن.
اگر بخواهم تمامی اطلاعاته presets انتخابی رو تغییر بدم،
برای مثال بیام در فیلده width مقداره 8 و در فیلده Height هم مقداره 8 رو سفارشی کنم،(دقیقاً شبیه مقادیری که در تصویر زیر درج شده اند)
میتونم این مقادیر رو وارد کنم و بجای این سنده چهار در شش، یک سند 8 در 8 اینچ بسازم، و اگر اغلب با سندی که همین ابعاد رو داره، کار میکنم، میتونم این مقداره سفارشی سازی شده رو ذخیره کنم. بیاید این کار رو بکنیم،
پس در فیلده presets details میام و بعنوانه نامش 8 ضربدر 8 یعنی ابعاد رو تایپ می کنم
و نهایتاً هم روی آیکون ذخیره که در مقابل فیلد تغییر نام واقع شده، کلیک میکنم.
گزینه save preset برای ذخیره الگو مورد نظر در فتوشاپ
و اینجا هم روی save preset کلیک کنم، این سند پیش فرض یا preset دلخواهم ذخیره میشه و البته هم می بینید که در دسته بندی یه saved ها ذخیره شده.
اگر روی گزینه create کلیک کنم فتوشاپ سندی با همین سایزه preset ه سفارشی شده رو برای من باز میکنه.
دوباره از منو گزینه file رو انتخاب می کنم
و با زدن روی close موقتا این رو هم میبندم برگردیم،
گزینه create new برای ساخت یک سند جدید در فتوشاپ
اما اگر در صفحه استارت با کلیک روی create new به کادره محاوره ای اخیر برگردم،
در دسته بندی recent
میبینیم که علاوه بر preset های موجود؛ preset ه ذخیره شده اخیرمون هم موجود شده،
همچنین در دسته بندی یه saved نیز ذخیره شده،
و اینجا اگر بخواهم این رو حذف کنم، میتوانم روی آیکون سطل زباله کلیک کنم.
دسته بندی photo از الگوهای فتوشاپ
خب، بیایید به دسته بندی photo برگردیم
و ی نگاهی به همه template هایی که به اونها دسترسی داریم بندازیم و بررسیشون کنیم.
من پیش میرم و به پایین اسکرول میکنم و اگه بخواهیم پیشنمایشه یکی از این قالبها رو با ابعاده بزرگتری ببینم، میتونم روی اون تمپلیته دلخواه کلیک کنم؛ تا اول اطلاعاته پیرامونه قالبه انتخابی رو دریافت کنم، خب این اطلاعات در سمته راسته این پنجره ظاهر میشن،
با استناد به عبارت free از سمت راست تصویر فوق، میفهمیم که دانلود و بکارگیری یه این تمپلیت رایگان هستش.
خب حجمش مشخص هست و یکم زیاد پس بذارید یک تمپلیت با حجم کمتری رو انتخاب کنم
پس از اینجا روی مثلاً تمپلیت موجود در تصویر زیر کلیک می کنم و یا شاید هر کدام که شما مایل به استفاده از آن هستید
و حالا اگر بخواهیم پیشنمایش این قالب رو با ابعاده بزرگتری ببینیم، میتوانیم روی گزینه see preview از تصویر فوق کلیک کنیم
دانلود الگو جدید از ادوبی برای فتوشاپ
و تصویر زیر هم ابعاد بزرگتر بحساب میاد، و اگر تصمیم بگیریم که قصد پیدا کردیم روی این فایل کار کنیم، می تونیم روی گزینه download در پایینش کلیک کنیم
خب وقتی دانلود تکمیل شد، پنجره تایید لایسنس مون توسط فروشگاه stock فتوشاپ رو می بندیم (کادری که در تصویر فوق باز شده)
حالا که دانلود تکمیل شده، میتونیم روی گزینه open ای که در تصویر زیر ظاهر شده کلیک کنیم
تا این قالب باز و آماده سفارشی سازی بشه و در فتوشاپ روی این شروع به کار کنیم.
وقتی که این سند رو بجایه اینکه از روشه قبلی استفاده کنم و برم به منوی File و بعدشم close رو انتخاب کنم، بیام و با کلیک رویه ضربدر تصویر زیر اقدام به بستنش بکنم،
پنجره ای باز میشه که میپرسه آیا قصد دارین این فایل رو ذخیره کنید؛ که من گزینه no رو میزنم تا این سند رو ذخیره نکنم.
خب وقتی که به پنجره استارت برگشتیم، کافیه گزینه Create New رو انتخاب کنیم؛ و میبینیم که سند همون تمپلیت انتخابی چند لحظه پیش دیگه دانلود شده و این سند، علاوه بر حضورش در محیط و دسته بندی یه recent در دسته بندی saved نیز ذخیره شده.
خب بیایید این پنجره رو برای چند دقیقه ای با زدن روی close ببنیدم.
بازگشتن به تنظیمات پیشفرض رابط کاربری فتوشاپ
اگر بخواهیم به صورت موقت این صفحه حاله حاضر رو که بهش splash میگن رو غیرفعال کنیم؛ میشه از گوشه سمت چپ و بالا با استفاده از کلیک رویه آیکونی که به شکل آرم نرم افزار فتوشاپ هست به محیط کار essentials فتوشاپ برگردین.
با اینکار می بینید که صفحه و فضای کار استارت رفت و ما وارد میزه کار یا باصطلاح workspace با نام essentials نرم افزار شدیم. ولی بهرحال اگه دفعه بعد بیایم و یک سنده جدید رو باز کنیم و بعدشم بیایم و این رو ببنیدم، بازم همون فضایه کاره استارت نمایش داده خواهد شد.
خب ما اینجا محدودیتی نداریم و اگه به هر دلیلی شما بخواهید نمایش اون صفحه محیطه کار رو به صورت دایمیتری لغو کنید،
میتونید از منوی Edit فتوشاپ، به ترتیب گزینههای preferences و بعدشم general رو انتخاب کنید که البته این مسیر در سیستم عامل مک کمی فرق داره و باید از منویی که با نامه Photoshop cc در کناره منوی File تعریف شده به ترتیب به گزینههای preferences و بعدشم general برید.
به هر حال در هر سیستم عاملی که مشغول بکار هستید به پنجره حاضر یعنی preferences بیاید و حالا باید گزینه Disable the Home Screen رو فعال کنید، البته در نسخه های قدیمی باید میومدیم و گزینه ای که اینجا با نامه show start workspace when no documents are open موجود بودش رو غیر فعال می کردیم ولی در نسخه جدیدمون که داریم در طهاکو باهاش کار می کنیم می بینید که بیشتره گزینه ها خیلی خوب تغییر کردن.
اینم یجورایی هدفه تمامه کارآفرینی های موفق، که سازنده هاش هر چی مسن تر میشن، دستاوردشون رو می بینن که هر روز جوون تر میشه.
شما جزء اون افرادی هستین که دستاوردی بخاین از خودتون بجا بذارین؟ شاید با فتوشاپ؛ جوابتون بله باشه! بهتره خلاق باشین.
البته اگه به این عبارتی که در تصویر فوق در کناره یک آیکن علامت تعجب سفارشی شده توجه داشته باشید می بینید که این راهنما داره میگه که این تغییراتی که در بخش بالا یعنی Option قرار دارن تنها دفعه بعدی که فتوشاپ رو باز می کنید، اثر خودشون رو نشون میدن. به این ترتیب اگر قصد غیرفعال کردن فضایه کاره استارت رو دارین باید از فتوشاپ خارج بشید و دوباره نرم افزار رو اجرا کنید.
در هر حال من ترجیح میدهم که workspace محیط start نمایش داده بشه؛ پس پیش میرم و تیک چک باکس اخیر رو بر میدارم و غیر فعالش می کنم؛ و نهایتاً هم اوکی رو کلیک می کنم.
برای نمایش مجدد فضای کار استارت در نسخه های قدیمی تر باید از آیکون Workspace picker استفاده میکردیم و مطابق تصویر زیر از منوی حاصل گزینه start رو انتخاب می کردیم
ولی الان که نرم افزار بروزتر شده، صرفاً کافیه رویه آیکنه به شکله خونه که در بالا سمت چپ واقع شده کلیک کنید تا در حالی که سند هنوز بازه وارده فضایه کاره start بشین.
خب اینم از این، به این ترتیب توی این ویدئوی آموزشی به صورت کلی و سریع با نحوه ایجاد یک سند جدید، کار با قالبها و حتی با نحوه باز کردن یک سنده موجود در هاردتون توی نرم افزار قدرتمند فتوشاپ آشنا شدین.
نازنین رمضانی
مرسی که اینقدر دقیق همه چیز رو شرح دادید
منتظر دیگر آموزش هاتون که خیلی عالیم هستن هستیم
طهاکو
درود بر شما