معرفی برخی از پلاگین های کاربردی و مفید برای شروع در شخصی سازی وردپرس
این درس به بررسی دقیق و تخصصی انواع پلاگینهای کاربردی در وردپرس میپردازد که از جمله آنها میتوان به پلاگینهای امنیتی (مانند Login Limit Attempts و افزونههای احراز هویت دو مرحلهای)، ابزارهای Backup، فرمهای تماس، دکمههای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی، پلاگینهای SEO و افزونههای گالری تصاویر و Lightbox اشاره کرد؛ همچنین، اهمیت پلاگین جامع Jetpack به عنوان یک راهکار چندمنظوره برای بهبود عملکرد وبسایت مورد بررسی قرار میگیرد. در این درس، تمامی مفاهیم بهگونهای ارائه شدهاند که متخصصان و کارشناسان بازار کار بتوانند با آشنایی کامل با عملکرد هر یک از این ابزارها، به بهینهسازی و ارتقاء سایت خود بپردازند.
پلاگین ها بخش حیاتی در اکوسیستم و محیط وردپرس مون هستند و میتونن سایت وردپرس شما رو بهبود ببخشن.
حالا که میدونید چی هستن و چطور کار می کنن لابد میخایداز طریق اینترنت به من پیام هایی بدید و بپرسید که (خانم “کیانی” چه پلاگین هایی نصب کنم تا سایتم جالب بشه؟. خب قبلش بهتون گفته باشم، من جواب این سؤال رو نیمدم چونکه من نمیدونم سایت خاص شما به چه پلاگین هایی احتیاج داره و با استفاده أزشون می تونید نیازهاتون رو برطرف کنید. اما چند نوع پلاگین رو بهتون پیشنهاد می کنم که برای بیشتر سایت ها مفید هست و دوره هایی وجود داره و بهتون معرفی می کنم که دقیق تر درباره شون توضیح داده شده.
اولاً با اینکه وردپرس ایمن ترین سیستم مدیریت محتوا یا CMS موجود هست، اما همیشه جا برای امنیت بیشتر وجود داره. ایجاد امنیت در وردپرس خودش یک علم هست، اما برای یک راه حل سریع دو مورد هست که باید در نظرشون بگیرید: اول پلاگین هایی که از سایت شما در برابر حملات یا attackها محافظت میکنن و دوم پلاگین هایی که از محتواتون بک آپ میگیرن.
برای حفاظت از سایتتون، پلاگین هایی مثل محدود کننده تعداد لاگین با نام Attempts Login Limit رو پیشنهاد می کنم که از حملات brute force جلوگیری میکنن. همچنین اضافه کردن احراز هویت برای برخی موارد مثل رجیستر یا لاگین کردن؛ می تونن دو عاملی باشن که می تونن جلوی لاگین های نا امن رو بگیره.
برای کسب اطلاعات بیشترتون ما در طهاکو در حال تدارک دوره ای بنام “آموزش نکات قفل کردن وردپرس” هستیم و مخصوصاً فصل چهار اونجا افزونه های امنیتی و ضروری بررسی شدن که بد نیست بعد از آماده شدنشون یک سری بهشون بزنید تا نیازهای امنیتی وب سایت تون رو رفع کنید.
برای بک آپ توصیه میکنم از روش های بررسی شده در دوره دیگه ای که در حال آماده اش هستیم استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر می تونید بعداً دوره “پلاگین های بک آپ گیری وردپرس” رو از سایت طهاکو دات آی آر ببینید. هیچ سایتی کامل نیست مگر اینکه مردم یک روش راحت برای تماس گرفتن با شما دَرش داشته باشن. پیشنهاد می کنم یک فرم تماس به سایتتون اضافه کنید تا مردم باهاش بتونن براتون پیام بفرستن و با این عملکرد هم از اسپم های ایمیل جلوگیری کنید.
پلاگین های زیادی هستند که اجازه میدن فرم های اختصاصی تماس به سایتتون اضافه کنید هم رایگانش وجود داره و هم پولیش. خب؛ در دوره پلاگین های وردپرس با نام “فرم های تماس” که در حال آماده کردنش در طهاکو هستیم؛ قرار هست چند نمونه رو بهتون نشون بدم و یاد میدم که هر کدوم رو چطور حذف کنید و یا أزشون استفاده کنید. برای افزایش خواننده ها و باشتراک گذارندگان معمولی باید ابزارهای اشتراک اجتماعی در سایتتون داشته باشید. پلاگین های زیادی برای اینکار وجود داره و در دوره پلاگین های وردپرس با نام “دکمه های شبکه های اجتماعی” که در طهاکو در حال تهیه اون هستیم به جزئیات این موضوع خواهیم پرداخت. در ضمن برای تکمیل موضوعات فوق، همونطور که در نوشتن پست ها بهتون یاد دادم، بهتر هست همیشه بیاید و محتواتون رو با فرامینی که گفتم، اونا رو برای باشتراک گذاری اجتماعی بهینه و سفارشی کنید.
این رو میشه با سئو یا پلاگین های بهینه سازی موتوور جستجو هم انجام داد؛ بهشون پلاگین های S ، E ، O میگن.
میدونم که استفاده أزشون با قابلیت های موجود در وردپرس؛ درست بنظر نمیرسه اما خیلی اگه یکمی جستجو و بررسی تون رو وسعت بدید متوجه میشید استفاده از پلاگین های سئو خیلی هم منطقی هست، و من خیلی هم دوستشون دارم.
دوره ای برای این نوع پلاگین های وردپرس، با نام “سئو” که در حال تدارکش هستیم هم گزینه های مختلف سئو رو توضیح میده و نشون میده چطور بهترین استفاده رو از هر کدوم از این پلاگین های متنوع سئو رو داشته باشید. خب؛ اگه سایتتون حاوی تصاویر و گالری بهتر پلاگین lightbox و gallery رو اضافه بکنید و اینها برای ایجاد گالری گزینه های زیادی در اختیارتون قرار میدن و چونکه کارکرد همشون تقریباً یکی هست بهتر هست یکی رو خودتون بدلخواه انتخاب کنید که برای سایتتون مناسب تر بنظر میاد .
توجه کنید که باید بدنبال lightboxes ها بعنوان پلاگین گالری تصاویرتون باشید چرا که وقتی در حین استفاده از این پلاگین روی تصویر کلیک می کنید یک پنجره پاپآپ باز میشه و نسخه بزرگتر تصویر کلیک شده رو در قالب بندی مناسب تری بهتون نشونتون میده. در نهایت اگر گشتن در فهرست پلاگین ها و پیدا کردن بهترین پلاگین فعلاً براتون سخت هست، پلاگینی وجود داره که بسیاری از کارهای اشاره شده رو یکجا بصورت یک پکیج ارائه میده. پلاگینه Jetpack در اصل چند تا پلاگین برای سایت وردپرس هست که ویژگی هایی مثل حفاظت در برابر brute force ، احراز هویت دو عاملی فرم های تماس؛ اشتراک اجتماعی؛ گالری تصاویر و غیره رو برای سایتتون فراهم میکنه.
Jetpack نیازمند یک اکانت رایگان wordpress.com هست که ویژگی های زیادی داره که احتمالاً همه رو استفاده نمی کنید اما اگه در کار با پلاگین ها عجله دارید می تونه شروع خوبی باشه.