نرم افزار اکسل چه استفاده هایی دارد؟
در ویدئوی آموزشی حاضر دانش پژوهان بطور سریع با مروری بر توانمندی های نرم افزار مایکروسافت اکسل آشنا می شوند و فرا می گیرند نرم افزار اکسل چه کاربردها و چه کارایی های مختلفی در صنعت و در کارهای روزمره می تواند داشته باشد.
اکسل چه استفاده ای دارد؟
مهم نیست که شما چه مدتی هست که دارید از اکسل استفاده می کنید! بدون شک، این سؤالات به ذهن شما رسیده که؛ همه چیزایی که در مورد اکسل وجود دارند چه چیزایی می تونه باشه؟
یا از اکسل این غول بزرگ شرکت مایکروسافت برای چه کاربردهایی استفاده میشه؟
اکسل اغلب به عنوان یک پکیج صفحه گسترده شناخته میشه که همینطور هم هست. ولی مطمئناً خیلی بیشتر از این حرفا هست. ما در تصویر زیر شاهد یک کاربرگ یا همون worksheet کوچیک هستیم. در نگاه اول می تونیم بگیم این ورک شیت مربوط به یک کسب و کار کوچیک هست، اونم فقط برای شروع کار استارت آپ ها. ما در این ورک شیت می خوایم فروش و هزینه هامون رو دنبال کنیم.
و یا ممکنه با فایلی سروکار داشته باشیم که در اون بخواهیم، با طرح ریزی و یا برنامه ریزی بودجه پروژه های بزرگتری اون هم برای چند سال آتی درگیر بشیم. خب از الان تا چند سال دیگه قراره چه اتفاقی بیفته؟ شما میاید درآمد، ارزش کالاها و هزینه ها رو دنبال می کنید. این می تونه خیلی پیچیده و مبهم باشه.
از طرف دیگه اکسل برای نگه داشتن لیست بزرگی از داده ها استفاده میشه. این لیست ممکنه لیست بانک اطلاعاتی مشتریان ما باشد. ممکن هست، این لیست چند هزار سطر داشته باشد.
همینطور ما ممکن هست بخوایم پی گیری ها و مشخصاتی رو که برای کارمندان خودمون بدست آوردیم رو در قالب یک فایل اکسل نگهداری کنیم. ممکنه ما بخوایم حتی یک کاربرگ دیگه داشته باشیم و فهرست اموالمون رو در اون نگه داریم.
روی اینها شما ممکن هست هر نوع مدیریت لیست انجام بدید مثل مرتب کردن داده هاتون، یا اینکه اونا رو فیلتر کنید.
کاربرد اکسل در مدیریت داده ها
خب خیلی خوبه، چون اکسل مجموعه غنی ای از ابزارهای مدیریتی برای داده ها داره و اونا رو در دسترس شما قرار میده. گاهی اوقات فقط دیدن داده ها برای پی بردن به یک مسأله خیلی تأثیر نداره و اینکه ممکنه بخواهید اون رو، روی نمودار نشون بدید و دید وسیع تری رو در اختیار کارفرمایان قرار بدید.
نگران نباشید چون درست کردن نمودار توی اکسل آسون هست.
همینطور که در تصویر زیر می بینید یک نمودار ستونی داریم که در واقع توصیف راحت تری از داده هایی هست که سمت چپش می بینید.
توابع و فرمول های اکسل
بعلاوه اکسل یک ویژگی بزرگتری به اسم Pivot Table داره. این ویژگی برای مواقع گزارش گیری خیلی به دردمون می خوره. خب اگه دقت کنید ما در تصویر زیر و در سمت چپ صفحه؛ سطر به سطر داده هامون رو داریم. اجازه بدید تا اون رو تحلیل کنیم، با Pivot Table بدون اینکه نیازی باشه ما فرمول نویسی کنیم، می تونیم به سرعت داده هامون رو تحلیل کنیم. البته اینجا حدوده هزار سطر وجود داره ولی چون تصویر صفحمون بزرگه همه اونا دیده نمیشن.
همچنین مجموعه غنی ای از توابع توی اکسل تعبیه شدن، که در تصویر زیر ما می تونیم توابعی مثل Math و Trig رو ببینیم.
همینطور گزینه More Functions رو داریم که شامل Statistical هست که مربوط به محیط آماری میشه
ویا Engineering رو داره که مربوط به محیط مهندسی هست.
پس انواع و اقسام قابلیتها اینجا در اکسل وجود داره. و اگه اینها کافی نبودند ما باید از یکسری ابزارهای قالب بندی اضافی دیگه که بشون SmartArt می گیم استفاده کنیم. SmartArt در واقع یکسری نمودارهای از پیش ترسیم شده در اکسل هستن که ظاهر خیلی خوبی دارن. مثلا از اونا می تونیم برای نوشتن عنوان جدولمون همونطور که در تصویر زیر دارید می بینید استفاده کنیم.
یا اینکه با اون چارت سازمانی درست کنیم و تقریبا دویست ابزار ویژوالی و بصری دیگه فقط مثل این داره. اکسل، تو یک نگاه، چیزی جز یک صفحه شبکه ای خیلی بزرگ که سطر و ستونهای زیادی داره نیست، اما کارایی که شما می تونید با آن انجام بدید خیلی متفاوت و وسیع تر از این حرف ها است.
فقط یک نگاه سریع به مثالهای مختلفی که ما اینجا دیدیم مطمئنا فکر شما رو مشغول می کنه و بعضی از شما این فکر رو می کنید که چجوری می تونیم از ابزار به این قدرتمندی که یکی از بزرگترین پدیده های شرکت مایکروسافت هستش؛ استفاده کنیم.