Skip to main content

آموزش جابجا شدن و شخصی‌سازی و ذخیره فضاهای کاری در فتوشاپ

Switching and saving workspaces

در ابتدا این آموزش مدرسین پانل‌های پرکاربردی که ممکن است در حین کار با فتوشاپ بکار آیند را معرفی کرده‌اند و در ادامه آنها را بسته به میل شخصی خود جاسازی و سفارشی می‌نمایند و از جانمایی‌های بدست آمده یک فضای‌کار جدید می‌سازند تا همیشه بتوانند بسرعت جانمایی‌های مورد نیاز خود را فراخوانی کنند.

لینک کمکی ( official link ) – آشنایی با نحوه جابجایی، سفارشی‌سازی و ذخیره فضاهای کاری (workspaces) در فتوشاپ – درس 13

شخصی سازی سریع پانل‌ها با Workspace

زمانی که تجربه بیشتری در کار با فتوشاپ پیدا می‌کنید، متوجه خواهید شد که برای انجام وظایف مختلف، گروه‌بندی‌های متفاوتی از پانل‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهید. و آن زمان، اینکه بتوانید موقعیت این پانل‌ها را بسته به نیازهای خود شخصی‌سازی کنید و آنها را در موقعیت مناسبی قرار بدهید و نهایتاً هم بیاید و تم سفارشی‌سازی شده‌ای از جاسازی‌های خود را برای همیشه ذخیره کنید، بسیار مفید واقع می‌شود.
خب؛ در حال حاضر در محیط کاری Essentials قرار داریم، اما باید بدانیم که فتوشاپ بهمراه محیط‌های کاری مختلف و همچنین presetهایی از موقعیت‌های مختلف پانل‌ها عرضه شده است.
به این ترتیب اگر مشغول انجام کارهای مرتبط با گرافیک و وب هستید، می‌توانید محیط کار graphic and web را انتخاب کنید. با این انتخاب می‌بینید که در محیط کاری عرضه شده، به پانل‌هایی همچون character و پانل paragraph و پانل glyphs دسترسی دارید.
اینها همه طوری برای شما سفارشی می‌شوند که نیازهای شما در کار با تصاویر مرتبط با گرافیک وب را برطرف کنند.
اگر مشغول انجام کاری‌هایی هستید که بیشتر مربوط به مقوله عکاسی می‌شوند، بهتر است محیط کاری photography را انتخاب کنید.
در حالت فراخوانی شده، ما پانل histogram را داریم و همچنین پانل‌های دیگری هم مثل libraries و adjustments هم عاید ما شده است.
خب اگر بیشتر روی پروژه‌های نقاشی کار می‌کنید، محیط کاری painting را انتخاب کنید، و در این حالت به پانل‌هایی همچون swatches، براش‌ها و مواردی مانند پانل brush settings، که در حالت نمایش آیکونی قرار دارد، دسترسی پیدا خواهیم کرد.

جانمایی پانل ها در کار با فتوشاپ
شخصی سازی سریع پانل‌ها با Workspace

ایجاد فضای‌کار دلخواه در فتوشاپ

اجازه دهید نگاهی به یکی از روش‌های تنظیم پانل‌ها بیندازیم. این روشی است که در زمان کار با فتوشاپ بنظر من رسیده است، که بسیار کاربردی است، و این کار این است که پانل‌ها را در سمت چپ قرار بدهیم، طوری که بنظر بیاید به نوار ابزار چسبیده و جزءای از آن محسوب می‌شود.
اولین کاری که بهتر است انجام دهیم این است که محیط کاری را به Essentials تغییر بدهیم، چرا که در این حالت بالاترین حد از پانل‌ها نمایش داده می‌شود که بالطبع در این حالت می‌توانیم از بیشتر آنها هم استفاده کنیم.
من روی تب Layers کلیک می‌کنم، و تب مذکور را به سمت چپ درگ می‌کنم و به درگ کردن ادامه می‌دهم تا زمانی که خط فیروزه رنگی ببینم، که در واقع این خط دارد فریاد می‌زند که می‌توانید پانل Layers را در کنار پانل تولبار یا ابزارک‌ها قرار بدهید.
خب من هم همینکار را با رها کردن ماوس می‌کنم و نتیجه اینکار برای ما قابل رؤیت می‌گردد.
من اغلب در کارهای روزمره خود از پانل Paths هم استفاده می‌کنم.
پس به طریق مشابه پیش رفته و آن را هم اضافه می‌کنم؛ اما نمی‌خواهم این پانل در کنار پانل Layers قرار بگیرد و در حقیقت می‌خواهم دارای یک گروه اختصاصی باشد. پس به همین دلیل هم به جایی که خط فیروزه‌ای به شکل توپر ارائه شده می‌آیم و پانل یاد شده را در آنجا برای یک تظاهرات از نمایش منحصر بفرد بودن پانل ظاهر شده قرار می‌دهم، به این ترتیب این پانل دارای یک گروه اختصاصی می‌شود و همانطوری می‌شود که دوست دارم باشد.
پیش می‌روم و با کلیک راست روی پانل Channels و انتخاب close آنرا می‌بندم، با همین روش هم پانل adjustments را می‌بندم؛ اما در مورد پانل بعدی موجود، باید بگویم که یکی دیگر از تمایلات من این است که می‌خواهم پانل Libraries در کنار پانل Paths قرار بگیرد، به همین دلیل آنرا درگ می‌کنم روی پانل Paths و به این شکل کنار آن قرارش می‌دهم.
پانل  color و swatches را هم بطریق مشابه می‌بندم.
خب؛ من اغلب از پانل History استفاده می‌کنم، پس به این ترتیب آنرا هم کنار پانل Layers قرار می‌دهم.
از پانل Properties هم باید بگویم که همیشه استفاده می‌کنم، پس به این ترتیب آنرا هم در پایین، زیر پانل Layers و بطور منحصر بفرد قرار می‌دهم.
در آخر نیز پانل learn را هم به طریق مشابه می‌بندم و حالا می‌بینیم که چیزی در سمت راست باقی نمانده است.
من مایل هستم همیشه وقتی فتوشاپ را باز می‌کنم به صورت پیش‌فرض از گروه‌بندی اول، پانل Paths نمایش داده بشود و از گروه دیگر هم پانل Layers نمایش داده بشود، پس با کارهایی که کردم، در گروه‌بندی‌های جدید، پانل‌های مورد نظرم خود را در حالت نمایش قرار گرفتند.
با دوبار کلیک کردن روی واژه paths می‌توانم پانل‌های Paths و Libraries را collapse کنم.

ساخت workspaces جدید در photoshop
ایجاد فضای‌کار دلخواه در فتوشاپ

ذخیره و استفاده مجدد از فضاهای‌کاری شخصی‌سازی شده با گزینه New Workspace

خب، حالا اگر بخواهیم تنظیمات یاد شده را به عنوان محیط کار سفارشی شده خودمان ذخیره کنیم، از بالا سمت راست، می‌آیم از Workspace picker استفاده می‌کنم، تا از لیست آن بتوانم گزینه New Workspace را انتخاب کنم.
خب آنرا انتخاب می کنم، و در فیلد name پنجره باز شده، اسم آنرا ABD می‌گذارم که برگرفته از نام و نام خانوادگی و شهرت من هست، یعنی آرزو بنی طالبی.
و می‌بینید که با آپشن‌های پایین‌تر پنجره اخیر، می‌توانم میانبرهای کیبورد و یا گزینه دیگر، آیتم‌هایی برای سفارشی‌سازی در منو؛ و یا با دیگری، آیکنی برای افزودن به نوار ابزار را برای دسترسی سریع‌تر به فضای‌کار سفارشی کنم، که با اختصاص آن عملگرها به فضای‌کار حاضر، سریع به فضای کار ABD دسترسی پیدا کنم.
اما در حال حاضر تنها موقعیت‌های پالت را ثبت کنم و این کاری است که بدون انتخاب گزینه‌های بخش capture قابل عملی شدن است؛ خب پیش می‌روم و از پنجره اخیر، روی Save می‌زنم تا این فضای‌کار خود را ذخیره ‌کنم.
خب دلیل من برای اینکه همه چیز را به سمت چپ منتقل کردم؛ این است که متوجه شدم در طول روز و در حین کار خود، به صورت مکرر برای انتخاب ابزارک‌های نوار ابزار و آپشن‌های موجود در نوار options، بطور مداوم نشانگر ماوس را به سمت چپ تصویر می‌برم و بعد برای تغییر قابلیت‌ها، اضافه کردن لایه‌ها یا لایه‌های تنظیمی کمی برای من سخت است که بیایم و ماوس را به سمت راست صفحه ببرم. خب فرض کنید من که هر روز قرار است ساعت‌ها با این نرم‌افزار کار کنم، در حالت عادی که پانل‌ها مثل حالت دیفالت در سمت راست بودن بخواهم کار کنم، خب باید در طول یک روز هزاران دفعه این کار را تکرار کنم و مدام از سمت چپ به راست بروم و از راست به چپ. به همین دلیل همه چیز را به سمت چپ منتقل کردم تا با این سناریو، هم راحت‌تر باشم و هم تمرکز بیشتری روی ابزارهای خود داشته باشم و هم در زمان صرفه‌جویی کرده باشم.
پس از ثبت کردن این فضای‌کاری، اگر بخواهم به یک فضای‌کاری دیگر برگردم، صرفاً کافی است آن فضای‌کاری مدنظر را از فهرست انتخاب کنم.
مثلاً پیش رفته و Essentials را انتخاب می‌کنم ولی می‌بینید تغییری رخ نمی‌دهد. چون از آنجایی که در واقع فضای‌کاری Essentials را آمدم و دستکاری کردم و دستخوش تغییرات قرار دادم، این حالتی که از آخرین وضعیت تغییر داده شده مانده، تغییر نمی‌کند.
اگر به همین دلیل، پیش بروم و به سادگی گزینه Reset Essentials را انتخاب کنیم، تغییرات دستخوش تغییر می‌شوند و حالت دیفالت فضای‌کار Essentials به ما ارائه می‌شود.
حالا اگر به هر دلیلی بخواهم به فضای‌کاری اختصاصی و سفارشی‌سازی شده چند لحظه پیش خود برگردم، می‌آیم و به راحتی گزینه ABD را از فهرست انتخاب می‌کنم، و متوجه خواهید شد که فضای‌کار اختصاصی مورد نظر ما فراخوانی می‌شود.
اگر بخواهم فضای‌کار را دوباره به Essentials تغییر بدهم، باز هم می‌توانم از لیست اخیر Essentials را انتخاب کنم و می‌بینم که فضای‌کار با انتخاب اخیر، به تنظیمات پیش‌فرض فتوشاپ برمی‌گردد.

طریقه ایجاد و ذخیره سازی فضاهای کاری در فتوشاپ
ذخیره و استفاده مجدد از فضاهای‌کاری شخصی‌سازی شده با گزینه New Workspace

حذف فضای‌کاری با گزینه Delete Workspace

اگر به هر دلیلی بخواهید یک فضای کاری را حذف کنید، از Workspace picker استفاده می‌کنید؛ اول مطمئن بشوید فضای‌کاری که قصد حذف آنرا دارید، انتخاب و فعال نباشد.
سپس گزینه Delete Workspace را آمده و انتخاب کنید، بعد هم، فضای‌کاری مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی گزینه Delete پنجره کلیک کنید.
ادامه بدهید و روی Yes کلیک کنید، و به این ترتیب فضای‌کاری اخیر ما حذف خواهد شد و دیگر آنرا در فهرست مشاهده نخواهیم کرد.
به این ترتیب می‌توانید به همین سادگی پیش بروید و فضاهای کاری را در فتوشاپ تغییر بدهید و فضای‌کاری اختصاصی خودتان را ایجاد کنید و آنرا در فتوشاپ ذخیره کنید تا هر وقت به آن نیاز پیدا کردید بتوانید به سرعت از آن بهره‌برداری های لازم را بعمل بیاورید.

آشنایی با طریقه حذف کردن فضاهای کاری در فتوشاپ
حذف فضای‌کاری با گزینه Delete Workspace

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0