Skip to main content

آموزش جامع اتوکد الکتریکال AutoCAD Electrical

AutoCAD Electrical course

در سرفصل آموزشی حاضر پیشگفتاری پیرامون پیشنیازها و موارد مورد بحث در آموزش اتوکد الکتریکال بیان می شود و در ادامه فایل های پروژه مورد بحث و بررسی قرار می گیرند تا مهندسان برق با نحوه بکارگیری آنها آشنا شوند.

این سرفصل آموزشی شامل 3 ویدیو می باشد (9 دقیقه)

رابط کاربری اتوکد الکتریکال چیست؟

user interface یا رابط کاربری یک نرم افزار محیط بخصوصی می باشد که منوها، ابزارها و قابلیت ها نرم افزار بوسیله آن قابل پیگیری و سفارشی می باشند. در این سرفصل آموزشی دوره جامع اتوکد الکتریکال، دانش پژوهان علاوه بر آَشنایی با محیط نرم افزار اتوکد الکتریکال، متوجه نحوه عملکرد نوار ریبون، استاتوس بار، نوار وضعیت، خط فرمان، پانل پراجکت منیجر، محیط طراحی یا Drawing Area و حتی نوار ابزار دسترسی سریع خواهند شد. مهندسان برق بعد از مشاهده این سرفصل علاوه بر آشنایی با عملکرد نرم افزار اتوکد الکتریکال همچنین آماده می شوند تا کار با این نرم افزار را شروع کنند و وارد مباحث تخصصی تر شوند.

این سرفصل آموزشی شامل 8 ویدیو می باشد (1 ساعت و 13 دقیقه و 24 ثانیه)

بخش مرکزی تنظیمات نرم افزارهای خانواده اتودسک و بخصوص اتوکد الکتریکال در کادر محاوره ای Options تعبیه شده است و در این سرفصل آموزشی دانش پژوهان و طراحان مدارهای فرمان و قدرت، علاوه بر آشنایی با تنظیمات مورد توجه در بخش Options همچنین با نحوه مدیریت فایل ها و اسناد و نقشه ها و پروژه ها در نرم افزار اتوکد الکتریکال آشنا خواهند شد.

این سرفصل آموزشی شامل 4 ویدیو می باشد (25 دقیقه و 48 ثانیه)

بعنوان یک متخصص طراح مدارهای فرمان و قدرت باید بتوانیم در حین کار با نرم افزار اتوکد الکتریکال، به سرعت در بین ترسیمات مورد نظر پروژه ها جابجا شویم. در این سرفصل آموزشی ابزارهای تعبیه شده برای جابجایی و پیمایش بین ترسیمات اتوکد الکتریکال از جمله zoom، pan، عملگرهای ماوس و پراجکت منیجر مورد بحث و بررسی قرار داده شده است.

این سرفصل آموزشی شامل 4 ویدیو می باشد (28 دقیقه و 08 ثانیه)

در ادامه آموزش های مبانی اتوکد الکتریکال قبل از شروع کار با مدارات فرمان و قدرت، کاربران طراح، می بایست با اتواع فرمت فایل هایی که در نرم افزار اتوکد الکتریکال سروکار پیدا می کنند آشنا شوند تا در حین کار بتوانند به بهترین شکل ممکن فرمت فایل مورد نظر خود را در موقعیت مناسب و البته بسته به نیاز خود فراخوانی کنند و از آن بهره برداری های مورد نیاز را صورت دهند. در همین راستا در این سرفصل آموزشی دانش پژوهان با فایل های پروژه، کار با پالت پراجکت منیجر، نحوه دسترسی به فایل های پروژه، نحوه باز کردن و ایجاد فایل های ترسیمات، نحوه افزودن فایل های ترسیمی به پروژه و در ادامه با نحوه مدیریت فایل های ترسیمی در پروژه ها آشنا می شوند.

این سرفصل آموزشی شامل 8 ویدیو می باشد (1 ساعت و 25 دقیقه و 46 ثانیه)

در سلسله مراتب چارت آموزشی نرم افزار اتوکد الکتریکال، دانش پژوهان باید تمایز خیلی خوبی بین واژه های شماتیک و پنلی قائل شوند که در این سرفصل آموزشی به این قبیل موضوعات پیرامون مباحث شماتیک ترسیمات پرداخته می شود. دانش پژوهان و مهندسان برق بعنوان ابتدایی ترین نیاز باید با موضوع لدر آشنا شوند و بتوانند سیم کشی های تک خود را در این نوع از لدرهای تکفاز اعمال نمایند. ویرایش سیم کشی اعمال شده و افزودن رانگ ها دو موضوع دیگری است که باید بعد از ترسیم لدر و سیم کشی رعایت شود. در ادامه دانش پژوهان بعد از آشنایی با شماره گذاری بر روی سیم کشی های تعریف شده، با سیگنال های مبدأ و مقصد و نحوه تعریف آنها آشنا می شوند و بعد از فراگیری پروسه تعریف کامپوننت های شماتیکی در ترسیمات با انواع کامپوننت ها که شامل کامپوننت های والد و فرزند و باصطلاح child & parent آشنا می شوند. پیشنهاد می شود دانش پژوهان در توجه به فراگیری مبانی ترسیمات شماتیک دقت زیادی معطوف نمایند تا بدلیل کمبود زمان در ادامه کار با ترسیمات پنلی با ابهامی برخورد نکنند.

این سرفصل آموزشی شامل 8 ویدیو می باشد (1 ساعت و 36 دقیقه و 58 ثانیه)

در ادامه مباحث ترسیمات شماتیک در این سرفصل آموزشی مهندسان برق در ابتدا با خطوط اتصالی که مابین کامپوننت های ترسیمات شماتیکی تعریف می شود آشنا می شوند، تا بتوانند ترسیم جدیدی را از یک پروژه اتوکد الکتریکالی فراخوانی کنند؛ در ادامه این سرفصل بجای لدرهای تکفازی اینبار با لدرهای سه فاز آشنا می شوند و خواهند توانست باس های چندگانه یا باصطلاح Multiple Wire Bus ها را تعریف نمایند؛ دانش پژوهان فرا می گیرند چگونه کامپوننت های سه فازی را در لدرهای مرتبط با مدارات قدرت تعریف کنند . با نحوه شماره گذاری رانگ های multiple bus در لدرهای سه فاز آشنا می شوند. علاوه بر این مباحث با cable markers و روش اعمال آنها در ترسیمات شماتیکی آشنا می شوند و با پروسه بکارگیری مدارهای از قبل تعریف شده در نرم افزار صنعتی حاضر آشنا می شوند. در بخش Icon Menu با پروسه اضافه کردن یک مدار بعنوان یک مدار ذخیره شده، جهت بهره برداری های آتی آشنا می شوند و با جاگذاری مدارها و مؤلفه های برقی در قالب W block آشنا می شوند. با تمرکز بر ساز و کار پایگاه داده ای اتوکد الکتریکال با روش های کپی و Move کردن مدارت آشنا می شوند و استفاده از Circuit Clipboard را جهت کپی مدارها نیز فرامی گیرند. و در نهایت نحوه فراخوانی مدارها از فایل XLS با کمک Circuit Builder را فرا می گیرند.

این سرفصل آموزشی شامل 12 ویدیو می باشد (2 ساعت و 03 دقیقه و 34 ثانیه)

آموزش اتوکد الکتریکال حاضر بر اساس بحث پیرامون عملکرد پایگاه داده ای نرم افزار تنظیم شده است تا مهنسین برق با این سازوکار آشنایی کامل پیدا کنند. در این سرفصل آموزشی دانش پژوهان با نحوه ویرایش کامپوننت ها در حین کار با Task ها آشنایی پیدا می کنند و متوجه می شوند Task ها بسته به سازوکار پایگاه داده ای یاد شده چه بازخوردی را قبل و بعد از آپدیت پایگاه داده بروز می دهند و چون بحث از Task ها در اتوکد الکتریکال شد، در فیلم آموزشی جداگانه ای، کاربرد کلی Task ها جهت ایجاد هماهنگی در کار با ترسیمات یک پروژه مورد بررسی قرار می گیرد. در حین کار با کامپوننت ها نیاز به جابجایی این قبیل المان ها می باشد که جهت چنین سفارشی سازی ای، دستور scoot بصورت عملی در همین راستا آموزش داده می شود. دستورات Move Component و Copy Component و delete component از پرکاربردترین فرمان های در حین طراحی مدار فرمان و قدرت می باشند که در ویدیوهای آموزشی مجزا مورد بحث قرار می گیرند. گزینه ای که لازم دیده شد جهت رفع شبه ذهنی برخی طراحان زودتر بیان کنیم، مقوله ترازبندی مؤلفه های نقشه های برقی می باشد. ابزار منحصر بفرد Surf جهت کندوکاو در موقعیت های متفاوت پروژه مورد بررسی کامل قرار می گیرد و نحوه استفاد از آن آموزش داده می شود. در ادامه کپی و اعمال ویرایشات با catalog assignment آموزش داده می شود تا مهندسین با نحوه کپی دیتای کاتالوگ ها از یک کامپوننت به کامپوننت دیگر آشنا شوند. در ادامه نحوه کار با ابزار Copy installation/location code values و دستور ویرایشگر attribute ها بطور کامل مورد بحث دقیق قرار می گیرد.

این سرفصل آموزشی شامل 11 ویدیو می باشد (2 ساعت و 3 دقیقه و 41 ثانیه)

تا به اینجای دوره جامع آموزش نرم افز اتوکد الکتریکال طهاکو، دانش پژوهان کار با ترسیمات شماتیک یا باصطلاح اسکماتیک را فرا گرفتند و متوجه تنظیمات مقدماتی پیشنیاز این قبیل از ترسیمات شدند و تا اکنون درک مناسبی از این ترسیمات در ذهن طراحان مدارات فرمان و قدرت صورت گرفته است. در سرفصل آموزشی حاضر با بحث پیرامون Footprint ها کار با ترسیمات پنلی اتوکد الکتریکال آغاز می شود، البته تفاوت این ترسیمات با ترسیمات Schematic بررسی می شود و در آموزه های آغازین مهندسان صنعت برق و الکترونیک با منوی آیکنی icon menu آشنا می شوند و فرا می گیرند چگونه می توانند المان های این دسته بندی را در ترسیمات پنلی وارد کنند. در ادامه آپشن ها و ویژگی های Schematic List و Manufacturer Menu جهت تعریف کامپوننت Footprint به ترسیمات پنلی مورد بحث و بررسی قرار می گیرند و طراحان با وجه تمایز این آپشن ها آشنایی کاملی پیدا می کنند. همواره سفارشی سازی و تنظیم و ویرایش مؤلفه های Footprint ایجاد شده یکی از مهم ترین مباحث طراحی مدارات قدرت و فرمان در ترسیمات پانلی می باشد که این مورد نیز بطور کامل آموزش داده شده است. دانش پژوهان با Nameplate ها با بکارگیری Catalog Data آشنا می شوند و در ادامه با فرآیند اختصاص و سفارشی سازی آیتم نامبرها و همچنین تفاوت این ویژگی با آپشن آیتم کد به مؤلفه ها و المان های برقی بطور کامل آشنا خواهند شد تا بتوانند برای ورود به صنعت آمادگی بهتری داشته باشند. در پایان این سرفصل بعنوان مبحث تکمیلی مهندسان با نحوه افزودن و تنظیم بالون ها به ترسیمات جهت نمای آیتم نامبر کامپوننت های ترسیمات پنلی آشنایی کاملی پیدا می کنند.

این سرفصل آموزشی شامل 6 ویدیو می باشد (1 ساعت و 19 دقیقه و 58 ثانیه)

در حین طراحی مدارات فرمان و قدرت با نرم افزار اتوکد الکتریکال کار با ترمینال ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در همین راستا در سرفصل آموزش حاضر از دوره جامع اتوکد الکتریکال دانش پژوهان کار با ترمینال ها  را فرا می گیرند. در ابتدا پیش درآمدی بر ترمینال ها در نرم افزار اتوکد الکتریکال داده می شود و طراحان با تنظیم و شخصی سازی سمبل ترمینال ها در ترسیمات اسکماتیکی آشنا می شوند و نحوه درج ترمینال کانکتورها را فرامی گیرند. دانش پژوهان بعد از آشنایی با قابلیت Multiple Insert از منوی آیکنی خواهند توانست چندین کامپوننت بطور هم زمان برای چندین ترمینال از لدر سه فازی تعریف نمایند. در ادامه دانش پژوهان بعد از آشنایی با مفهوم Level خواهند توانست در ترسیمات شماتیکی ترمینال ها با چندین Level را بکار بگیرند و فرا می گیرند چگونه سمبل های جدید را به این Level ها تخصیص دهند. مهندسان برق با مفهوم جامپر در اتوکد الکتریکال آشنا می شوند و می توانند این جامپرها را در بین ترمینال های چند سطحی تعریف نمایند. ادیتور Terminal Strip موضوع دیگری هست که برای تولید view های گرافیکی در تولید ریپورت های پنلی ترمینال ها بطور کامل آموزش داده می شود. در نهایت پروسه تعریف DIN Rail برای Terminal Strip های ترسیمات اینبار پنلی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

این سرفصل آموزشی شامل 6 ویدیو می باشد (1 ساعت و 07 دقیقه و 24 ثانیه)

PLC یا باصطلاح Programmable Logic Controller (پی‌اِل‌سی) به معنای فارسی کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر یک جایگزین مناسب برای مدار فرمان بوده و در واقع یک سیستم سخت افزاری در صنعت برق می باشد که در واقع کنترلری برای ربات های خطوط مونتاژ و تولید و هر پروسه نیازمند کنترل دقیق می باشد که در نرم افزار اتوکد الکتریکال قابل طرح ریزی و تنطیم می باشد و در همین راستا دانش پژوهان این دوره آموزشی، در سرفصل حاضر با مبانی مورد نیاز طراحی PLC ها در نرم افزار مورد بحث آشنا می شوند. دانش پژوهان در جهت تنظیم و کانفیک های ابتدایی با فرآیند تعریف و همچنین تفاوت های ماژول های plc پارامتریک و فول یونیت آن هم در ترسیمات شماتیک آشنایی پیدا می کنند و در همین راستا مهندسان با مزیت های هر کدام از این ماژول ها در طراحی های برقی آشنا خواهند شد. در ادامه دانش پژوهان متوجه می شوند که تعریف نقاط ورودی و خروجی در plc های موجود در نقشه های اسکماتیک یک از پایه ای ترین موارد در حین طراحی می باشد و به همین دلیل مهندسین با I/O ها در plc آشنایی کامل پیدا کرده و خواهند توانست این موارد را به راحتی تعریف و سفارشی سازی نمایند. بعد از آشنایی با سمبل های ماژول های Plc، دانش پژوهان با نحوه ویرایش و Tag گذاری این قبیل سمبل ها آشنا شده و خواهند توانست پایانه های ورودی و خروجی تعریف شده در plc های موجود در مدار را ویرایش نمایند. در پایان این سرفصل آموزشی دانش پژوهان فرا می گیرند که چگونه با کمک نرم افزار صفحه گسترده ای مثل اکسل بتوانند ویرایشات مد نظر خود را در نقاط ورودی خروجی plc ها اعمال نمایند.

این سرفصل آموزشی شامل 5 ویدیو می باشد (1 ساعت و 06 دقیقه و 59 ثانیه)

مهندسان برق جهت فراگیری سیم کشی نقطه به نقطه در ترسیمات نرم افزار اتوکد الکتریکال ابتدا باید فرا بگیرند چگونه می بایستی بلاک های connector تعریف و سفارشی نمایند و کانکشن ها موضوعی است که بعنوان اولین آموزه ویدئویی این سرفصل آموزشی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در ادامه با سیم کشی های چندگانه با باصطلاح Multiple Bus ها جهت ایجاد اتصال بین کانکشن های بلوک های connector ها اطلاعات لازم را کسب می نمایند. مورد دیگری که دانش پژوهان با آن آشنا می شوند پروسه تعریف splice ها جهت انشعاب گیری از یک سیم به یک بلاک connector می باشد. در همین راستا دانش پژوهان با فرآیند خم زدن در سیم های موجود در ترسیمات شماتیک آَشنا می شوند تا در نهایت بتوانند در ترسیمات خود انعطاف پذیری های مورد نظر جهت امر طراحی را اعمال نمایند. در پایان مهندسان با نحوه ویرایش بلوک های connector به منظور حذف پین ها و اتصالات اضافه آشنایی کامل پیدا خواهند کرد.

این سرفصل آموزشی شامل 5 ویدیو می باشد (41 دقیقه و 10 ثانیه)

در این سرفصل آموزشی دانش‌پژوهان شروعی بر مقوله اسپکت نویسی و کنوانسیون نامگذاری و تعریف سمبل‌های مورد نیاز سازمان خود در حین طراحی مدارات اتوکد الکتریکال خواهند داشت و سپس از سمبل‌های ایجاد شده شروع به پروسه تخصیص attributesهای استاندارد به آنها می‌نمایند. با نحوه درج سمبل‌های الکتریکالی شخصی‌سازی شده از سمبل‌های ایجاد شده دروس ابتدایی آشنا شده و با استفاده از Icon Menu Wizard اقدام به افزودن سمبل‌های شخصی سازی شده بعنوان یک Icon Menu جدید می‌کنند. در ادامه با نحوه ویرایش کاتالوگ‌های موجود در دیتابیس ترسیمات شماتیکی با استفاده از پنجره catalog browser آشنا می‌شوند و در نهایت با نحوه جستجو و ویرایش کاتالوگ سازندگان Footprintهای پنلی موجود در دیتابیس با آپشن Footprint Database Editor و کادر محاوره ای footprint lookup و همچنین نحوه بکارگیری ویرایشگرهای دیتابیس plc در جهت ویرایش تنظیمات ماژول‌های plc اتوکد الکتریکال آشنایی کامل پیدا می‌کنند.

این سرفصل آموزشی شامل 7 ویدیو می باشد (// دقیقه و // ثانیه)

توضیحات نرم افزار اتوکد الکتریکال:

هر روز بر تعداد فرهیختگان علاقه مند به اتوکد الکتریکال، افزوده می شود اما به نظر شما دلیل این امر چیست؟ در سال های اخیر، اتوکد الکتریکال تبدیل به محبوب ترین ابزار برای طراحی و پیاده سازی مدارات فرمان و قدرت در جهان شده است و این موضوع سبب شده است تا مهندسان و کارشناسان برق بدنبال یادگیری بهره برداری از این نرم افزار برآیند تا بتوانند حرفه خود را به سطح دیگری از بازار ارائه دهند.

با پیشرفت تکنولوژی و دانش مهندسی همه روزه شرکت های تولید کننده نرم افزار، نرم افزارهای جدیدی را به حوزه صنعت و دانشگاه معرفی می کنند. شرکت Autodesk در آغاز با عرضه نرم افزار اتوکد برای رشته های عمران، معماری و نقشه برداری و سپس با افزودن امکاناتی برای سایر رشته های مهندسی نظیر مکانیک، وارد عرصه نرم افزارهای مهندسی شد. همانطور که می دانید شرکت اتودسک یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده نرم افزارهای کاربردی در جهان می باشد. معروف ترین نرم افزار تولید این شرکت اتوکد نام دارد که سال هاست به عنوان ابزار اصلی و مرجع جهت تهیه انواع نقشه های صنعتی اعم از ساختمانی، مکانیکی و الکتریکی به کار می رود. در سال های اخیر، شرکت اتودسک اقدام به تولید نسخه های مخصوصی از نرم افزار اتوکد جهت ترسیم نقشه های مربوط به هر زمینه صنعتی نموده است که یکی از آن ها نرم افزار Autocad Electrical می باشد. در کل چنین استنباط می گردد Autodesk AutoCAD Electrical نرم افزاری جهت طراحی مدارهای الکتریکی از کمپانی Autodesk می باشد.

با استفاده از امکانات گنجانده شده در نرم افزار اتوکد الکتریکال شما می توانید به راحتی به ترسیم انواع اجزا و قطعات مدارهای الکتریکی، سیم کشی، اتصال دهنده ها و … بپردازید. اتوکد الکتریکال (AutoCAD Electrical) در طراحی مدارات و تابلو برق کاربرد دارد. این نرم افزار کار ساخت و طراحی مدارات کنترل الکتریکی و بررسی مدارها و مقاومت ها را بر عهده دارد و در نسخه جدید خود با تغییرات و پیشرفت های چشمگیری همراه بوده است. نرم افزار اتوکد الکتریکال طراحی مدار را از شیوه سنتی آن خارج نموده است.

در گذشته طراحی بصورت دستی صورت می گرفت ولی اکنون با کمک این نرم افزار کار بسیار آسان شده است. AutoCAD Electrical ابزارهای بسیار فراوانی برای طراحی دارد که کمی موجب سختی استفاده از آن شده است. AutoCAD Electrical که نرم افزار مفیدی برای مهندسان و دانشجویان رشته های رباتیک، برق و الکترونیک است دارای امکانات فراوانی از جمله قابلیت ترسیم مدارها به صورت سه بعدی، قابلیت رفع مجازی ایراد های مدار، قابلیت نوشتن توضیحات در کنار مدارها و … می باشد. پس امکان نمایش ۲ و ۳ بعدی مدارات طراحی شده تنها یکی از قابلیت های برجسته این نرم افزار است. نرم افزار AutoCAD Electrical ابزاری جهت طراحی بردها و مدارهای الکتریکی کاربرد دارد. در واقع نرم افزار AutoCAD Electrical ، اتوکدی برای طراحی سیستم های کنترل الکتریکی می باشد، که بخش مهمی از نمونه سازی دیجیتال است و به شما اجازه می دهدکه سریعتر ومؤثرتر و با هزینه ای پایین طراحی کنید.

نرم افزار AutoCAD Electrical دارای تمام قابلیت های نرم افزار اتوکد به علاوه یک مجموعه کامل از ویژگی های CAD الکتریکی از جمله کتابخانه های نماد جامع و ابزارهای موثر برای انجام وظایف خودکار طراحی الکتریکی می باشد. مهندسان در انجام بسیاری از کارها از جمله طراحی مدار های الکتریکی ، نقشه کشی فنی موتور های گرمایی، ساختمان و … از آن بهره می برند.

با این تفاسیر نرم افزار اتوکد الکتریکال یکی از پر کاربردترین نرم افزارهای حوزه نقشه کشی الکتریکی می باشد که هر دانش پژوه رشته برق، می بایستی با آن آشنایی لازم را داشته باشد.

ویژگی مهم دیگر اتوکد الکتریکال داشتن کتابخانه وسیعی از استانداردهای مهم صنعت برق مانند iec و jic، قابلیت ترسیم شماتیک قطعات استاندارد مدارهای برقی و همچنین امکانات متنوعی مانند شماره گذاری اتوماتیک سیم ها در یک مدار برقی است.

از دیگر امکانات نرم افزار AutoCAD Electrical که در اختیار شما قرار داده شده است می توان به طراحی انواع مدارات الکتریکی، هیدرولیکی و پنیوماتیکی اشاره کرد. کتابخانه جامع؛ وجود قطعات و المانهای مورد نیاز در طراحی دست شما را حسابی باز گذاشته است. براحتی انواع گزارشات و خروجی های مد نظر خود را بعد از ایجاد و طراحی پروژه بدست خواهید آورد. 

 از دیگر موارد جالب توجه نرم افزار AutoCAD Electrical می توان به موارد زیر اشاره کرد:
امکان ساخت بلوک ها و المان های مورد نظری که در کتابخانه IEC نرم افزار وجود ندارند.

امکان ایجاد خروجی پروژه بصورت فایل PDF.

امکان طراحی انواع مدارات الکتریکی مربوط به تابلو برق.

طراحی انواع نقشه های: قدرت، فرمان، مونتاژ، ترمینالی، وایرینگ و جانمایی PLC، خروجی تابلو برق و…

اتوکد الکتریکال یکی مهم ترین نرم افزار هایی است که هر شخصی می خواهد به صورت حرفه ای وارد حوزه برق شود برای او یک ضرورت به شمار می رود. امروزه بسیاری از شرکت های تابلو سازی و طراحی مهندسی از این نرم افزار برای طراحی و مستند سازی نقشه ها و پروژه های خود استفاده می کنند. پس امروز با مدرسین متخصص طهاکو همراه شوید تا از مزیت های بیشمار این نرم افزار بهره مند گردید.


مجوز نشر آموزش جامع اتوکد الکتریکال AutoCAD Electrical:(وزارت ارشاد)

 شماره مجوز ثبت شده اثر در وزارت ارشاد : 5-0-62-693862-2-1


ویژگی های نرم افزار اتوکد الکتریکال:

  • امکان ایجاد و ویرایش پروژه در نرم‌افزار
  • معرفی استانداردها و اصول نقشه کشی تابلو برق
  • طراحی نقشه های مدار فرمان
  • طراحی نقشه های مدار قدرت
  • چیدمان و اتصال ترمینال ها
  • طراحی ترمینال های معمولی و چند طبقه و Jumper
  • ایجاد سیم ها در بانک اطلاعاتی نرم افزار
  • ایجاد شمش های مسی در نرم افزار و نحوه نمایش شمش های مسی در نقشه شماتیک
  • شماره گذاری سیم ها و نمایش مشخصات فنی سیم ها و کابل ها
  • طراحی سینی و نقشه جانمایی تابلو برق(جهت مونتاژ)
  • بررسی مفهوم Location و Project Structure
  • طراحی نقشه های PLC
  • طراحی و ساخت قطعات جانمایی تابلو برق
  • طراحی نقشه های دو بعدی
  • کپی کردن و ذخیره مدارها
  • ساخت سمبل های الکتریکی (Electrical Symbols)
  • کاتالوگ نویسی و ابزارهای جانبی آن
  • تنظیمات پروژه (Project Setting)
  • مدیریت پروژه و نقشه ها
  • مستند سازی پروژه و ارسال و ویرایش پروژه در فایل های Excel
  • وارد کردن اطلاعات و مستندات پروژه از فایل های Excel به نقشه
  • ساخت چارچوب ها و کادرهای نقشه بر اساس نیاز شرکت های مختلف تابلو سازی
  • طراحی نقشه های تک خطی(Single line)
  • طراحی Connector
  • گزارش گیری از ترمینال‌ها
  • گزارش گیری از نقشه و پروژه
  • اشکال زدایی نقشه
  • طراحی انواع مدارهای الکتریکی به‌صورت پویا
  • وجود فهرست کاملی از اجزای الکتریکی برای کشیدن نقشه‌ی طرح
  • تولید گزارشات به‌صورت خودکار
  • نمایش سه‌بعدی مدارهای طراحی‌شده
  • قابلیت اشکال‌زدایی و رفع عیب مدار
  • امکان اضافه‌کردن توضیحات و حاشیه‌نویسی در کنار طرح
  • امکان خروجی‌گرفتن طرح شماتیک در قالب فایل‌های PDF
  • استفاده از پوشه‌ها و دسته‌بندی آن‌ها برای ساماندهی پروژه و پشتیبانی از قابلیت کشیدن و رهاکردن فایل‌ها در پوشه‌ها
  • شماره‌ زدن سیم‌ها و اجزا به‌ صورت خودکار جهت کاهش خطا
  • پشتیبانی از فناوری و فرمت DWG
  • هماهنگی با نرم‌افزارهای دیگر خانواده‌ی اتوکد
  • امکان طراحی های مدار های الکترونیکی به صورت بسیار حرفه ای
  • طراحی مدار های الکتریکی، نقشه کشی فنی موتور های گرمایی، ساختمان، تأسیسات و غیره
  • استفاده از مارک منوها برای کوتاه شدن زمان ویرایش
  • به اشتراک گذاری آسان نقشه های DWG
  • مدیریت فایل‌ ها با استفاده از Drag & Drop
  • طراحی گرافیکی به کمک المان های گرافیکی نرم افزار
  • رسم مدارات قدرت و فرمان (الکتریکال، هیدرولیک و پنوماتیک)
  • و…

مزیت های آموزش جامع اتوکد الکتریکال AutoCAD Electrical طهاکو:

 دوره جامع آموزش ملزومات نرم افزار اتوکد الکتریکال AutoCAD Electrical حاضر در محیط ویندوز 10 برای سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته بصورت کاملاً پروژه محور آماده و منتشر شده است. کار تهیه این آموزش در سال 1394 در طهاکو استارت خورد و آموزه های ویدئویی اتوکد الکتریکال حاضر با آخرین نسخه این نرم افزار ضبط و منتشر شد. پروسه تولید در صورت نیاز به آپدیت آموزه جدیدی ادامه پیدا می‌کند.

 در مجموعه آموزشی که ملاحظه می فرمایید در 19 سرفصل آموزشی بصورت مالتی مدیا و پروژه محور به زبان فارسی نحوه کار با نرم افزار Autocad Electrical را فرا خواهید گرفت.

توجه: همواره می‌توانید آخرین نسخه از نرم افزار اتوکد الکتریکال را در اینترنت پیدا و دانلود کنید که نحوه نصب بسیار ساده بوده و نیاز به راهنمایی خاصی ندارد. از ویژگی‌های این مجموعه می توان به آموزش مفاهیم برق صنعتی و انجام چندین پروژه نقشه کشی برق صنعتی اشاره نمود.

 برخی از گزینه های آموزشی این دوره و ویژگی های این نرم افزار عبارتند از: طراحی نقشه های مدار فرمان، طراحی نقشه های مدار قدرت، شماره گزاری سیم ها، طراحی نقشه مونتاژ تابلو برق، طراحی نقشه های PLC و هیدرولیک و پنوماتیک، طراحی نقشه های دو بعدی، توانایی محاسبه کابل و سیم مورد نیاز برای موتورهای مختلف توانایی ساخت سمبل های الکتریکی و… 

این دوره آموزشی سعی دارد قدم به قدم شما را با مبانی برق تا آموزش کامل این نرم افزار و ریزه کاری های آن آشنا سازد و تمرینات را با توجه به مهارت کسب شده شما ارتقا دهد.

اتوکد الکتریکال در کشور ما هم سال ها است که در شرکت های مهندسی برق مانند شرکت های سازنده تابلو برق جهت ترسیم مدارهای فرمان و قدرت مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل تولید مجموعه جدید آموزش اتوکد الکتریکال توسط انتشارات دیجیتال طهاکو در دستور کار قرار گرفت و این محصول تولید شده است.

شرکت کنندگان در دوره AutoCAD Electrical، به صورت کاملاً کاربردی از دانش روز AutoCAD Electrical بهره مند شده و در انتهای دوره می توانند مدرک رسمی طهاکو را دریافت نمایند.

این آموزش ویدئویی سعی دارد قدم به قدم شما را با مبانی برق تا آموزش کامل این نرم افزار و ریزه کاری های آن آشنا سازد و تمرینات را با توجه به مهارت کسب شده شما ارتقاء دهد.

آموزش جامع اتوکد الکتریکال می تواند سرنخی برای علاقه مندان به کار با مدارهای فرمان و قدرت بحساب آید. اگر بدنبال فراگیری محیط های شماتیک و پانلی اتوکد الکتریکال و همچنین آشنایی با استانداردها طراحی مدارات و کار با لدرهای تکفاز و 3 فاز و یا طراحی PLC ها می باشید، آموزش اتوکد الکتریکال طهاکو شروع بسیار مناسبی خواهد بود.

این دوره برخلاف تصور من از بار علمی بالایی برخوردار بود. فیلم های آموزشی این مجموعه نه تنها آنچه در مورد نرم افزار اتوکد الکتریکال را می دانستم تقویت کرد، بلکه کار با چندین آپشن و ویژگی جدید که قبلاً از آنها استفاده نمی کردم را هم فرا گرفتم. من نه تنها این دوره را برای تیم طراحی شرکت تهیه نمودم بلکه بشدت آنرا به علاقه مندان این نرم افزار توصیه می کنم.

بی شک تلاش بی شائبه متخصصین طهاکو در تهیه این دوره جامع ستودنی است و پیشنهاد می شود هر دانشجوی برق و حتی هر مهندس گرایش های برق قبل از ورود به بازار کار و یا جهت بهبود مراودات کاری خود آموزش نرم افزار اتوکد الکتریکال حاضر را مشاهده نماید و از آن استفاده و بهره کامل را بسته به دانش و اندوخته دانشگاهی خود ببرد.

کیفیت فیلم

ضبط ویدیوهای آموزش جامع اتوکد الکتریکال با کیفیت 720p صورت گرفته است و تمام 115 آموزش ویدیوی این دوره به تایید بخش کنترل کیفیت درآمده است.

کیفیت صدا

115 تراک صدای دوره جامع اتوکد الکتریکال تماماً در استودیو وکال دپارتمان نشر دیجیتال طهاکو ضبط شده و کیفیت این تراک ها در تضمین صددرصد مدیریت بخش صدا رسیده است.

کیفیت محتوا

تمام محتوای دروس آموزش جامع اتوکد الکتریکال به تایید مدرسین و کارگردانان طهاکو درآمده است و در صورت بروز هر گونه مغایرت در محتوا با اسناد داکیومنت این نرم افزار منجر به پاسخگویی اشخاص یاد شده نسبت به تمام هزینه ها، به کاربرانی می شود که زمان گذاشته اند و بعد از مشاهده آموزه های این دوره از رضایت محتوایی برخودار نشده اند.

مهارت های پوشش داده شده در این دوره: مقدماتی، متوسط، پیشرفته و تخصصی
مدت زمان آموزش: // ساعت و // دقیقه و // ثانیه

فایل های پروژه دوره

بعد از خرید و ایجاد سطح دسترسی به آموزه‌ها؛ می توانید با کلیک بر روی دکمه زیر وارد صفحه دانلود فایل‌های پروژه شوید.

دوره ها
درس ها
طهاکو من
0